Etkinlik Dosyası

Kayıtdışı 01

Tarih: Şubat 2008
Kayıtdışı Hakkında

Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencileri tasarımı, sınıflardan ve eğitimin düzenli yapısından dışarı çıkarmaya hazırlanıyor. Eşit ve özgür ortamlarda tasarım yapmanın keyfi için 04 - 09 Şubat 2008 tarihleri arasında YTÜ Mimarlık Fakültesinde gerçekleşecek enformel tasarım etkinliği, her alandan gelecek katılımcıları düşünmeye, tasarlamaya ve üretmeye bekliyor.

2007’nin bir sonbahar günü, Yıldız Yerleşkesi’ndeki Ortabahçe’de bir kahve molasında, araştırma görevlilerinden oluşan küçük bir grubun, Mimarlık Fakültesi koridorlarının “tasarımhane” görüntüsüne bürünebilmesi, öğrencilerin kendi sorumluluklarını alabilmesi, eğitimde edilgen değil, etken ve eşit olabilmeleri hayaliyle temelleri atılan etkinlik, Mimarlık Bölümünün işbirliği ve desteğiyle hayata geçiriliyor.

Eğitimin düzenli yapısı dışında gerçekleşmesi, göz önünde olmayanın öneminin vurgulanması ve kayıt haftasından önce olmasından dolayı "Kayıtdışı" olarak adlandırılan etkinliği, ağrılıklı olarak öğrencilerden oluşan bir organizasyon ekibi düzenliyor.

Bir hafta süreli enformel tasarım etkinliği olan "Kayıtdışı"nın hedefi, belirlenen tema bağlamında, düşünmek, tartışmak, tasarlamak ve çıkan ürünleri sergilemek. Bu hedefe ulaşmada etkinliğin temel ilkeleri ise, disiplinler arası iletişim etkileşim ve işbirliğini sağlamak, özgür ve eşit ortamlar oluşturmak, değişik alanlardan bir araya gelen tüm katılımcıların kişisel söylemleri, yaklaşımları ve bakış açıları ile tasarım olgusunu zenginleşmek.

Etkinlik için belirlenen temanın tüm açılımlarının her boyutuyla konuşulacağı “tartışma” ortamlarından, düşüncelerin tasarım nesnelerine dönüştürüleceği “atölye”lerden ve çıktıların bir hafta boyunca gösterileceği “sergi”den oluşan bu ilk kayıtdışı tasarım etkinliğinin teması ise “yer(siz)leşme”.

Etkinlik Takvimi
24 Aralık 2007 Atölye yürütücülüğü için duyuru
11 Ocak 2008 Atölye yürütücülüğü başvuruları için son gün
14 - 20 Ocak 2008 Atölye değerlendirme haftası
21 Ocak 2008 Kayıtdışı01’de açılacak atölyelerin duyurulması
22 - 26 Ocak 2008 Atölye katılımı için kayıt haftası
28 Ocak 2008 Açılamayan atölyelerin duyurulması
04 - 09 Şubat 2008 Kayıtdışı01
09 Şubat 2008 Kayıtdışı01 parti
11 Şubat 2008 Kayıtdışı01 sergi açılışı

Kayıtdışı01 Organizasyon Ekibi
Fulya Ö. Akipek (Öğretim Üyesi) / Büşra Al / Büşra Barutçu / Ayşen Ciravoğlu (Öğretim Üyesi) / Şima Coşkun / Banu Çiçek Tülü / Zeynep Çınar / Doruk Çiftçi / Zeynep Dündar / Melike Erker / Canan Erten / Gizem Esmer / Kübra Kaçtıoğlu / Ceren Kılıç / Yelta Köm / Zeynep Oğuz / Tan Oktik / Selim Ökem (Öğretim Üyesi) / Tuğba Öztürk / Esra Sakınç (Öğretim Üyesi) / Sercan Sarıtaş / Sevde Seyhun / Sibel Şenyücel / Atakan Türkoğlu.

Kayıtdışı 01
Kayıtdışı 01
Etkinlik Dosyası Arşivi
Dönem içinde gerçekleştirilen etkinlik dosyalarının listesi aşağıdadır. Ayrıntılarına ulaşmak istediğiniz etkinlik dosyasını listeden seçiniz.