Etkinlik Dosyası

İstanbul Design Week 2006

Tarih: Eylül 2006
IDW 06 Hakkında


Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen ve yaklaşık 50.000 kişinin ziyaret ettiği Istanbul Design Week, bu yıl 12-17 Eylül tarihleri arasında yine Eski Galata Köprüsü üzerinde gerçekleşecek.

Dünyaca ünlü tasarımcıları, birbirinden çarpıcı atölye çalışmalarını, çok sayıda sergiyi, yaratıcılık sınırını zorlayan partileri ve elbette Türk tasarımının çağdaş yüzünü temsil eden firma ve bağımsız katılımcılarıyla IDW, bu yıl da kenti dünyanın yeni tasarım merkezi olarak konumlamakta iddialı.

James Irvine, Alberto Meda, Konstantin Grcic gibi pek çok uluslar arası tasarım yıldızı, tasarım haftası kapsamında Eylül’de ülkemizi ziyaret edecek ve tasarıma dair bilgi ve deneyimlerini Türk meslektaşları ve tasarımcı adaylarıyla paylaşacaklar.

Endüstriyel tasarımdan modaya, grafikten takı tasarımına pek çok disiplinden yaratıcılarla üreticileri, genç yeteneklerle profesyonelleri ve elbette tasarım tutkunlarını buluşturan IDW, uluslararası standartta tek Türk tasarım haftası olarak da gündemi dolduracak.

Tasarım objelerini teşhir etmekle yetinmeyip, kendi başına bir tasarım süreci olarak karşımıza çıkan Istanbul Design Week, bununla kalmayıp, İstanbul’un en köklü ‘tasarım’larından Eski Galata Köprüsü üzerinde konumlanarak geçmişine de sahip çıkıyor.

‘Tasarımın geleceği nerede?’ sorusuna cevabı Istanbul’da verecek olan IDW, kentin farklı çehrelerini biraraya getiren bir platform aynı zamanda.

Sadece 2005 yılında kayda geçen verilerle bile rotasını ortaya koyan IDW, bu yıl Dream Design Factory, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Hürriyet Gazetesi ortaklığında yepyeni bir pencere açarken, ilk gününden bu yana yüklendiği misyonu gerçekleştirmek üzere çalışmalarını sürdürüyor.

Yaklaşık 50.000 ziyaretçinin izlediği Istanbul Design Week’in ilk senesinde; 
 - Mutfaktan mobilyaya farklı sektörlerden 33 firma ve 52 bağımsız tasarımcı katıldı.
 - Hafta boyunca IDW kapsamında 600 yeni ürün sergilendi.
 - Tasarım haftasını 500 yerli ve yabancı basın mensubu takip etti.
 - Televizyonda 45, yazılı basında 115 haber yayınlandı. Icon ve Frame gibi uluslararası tasarım yayınlarında övgüyle söz edildi.
 - Tasarımın çeşitli cephelerini ele alan 21 panel düzenlendi.
 - Uluslararası üne sahip 20 yabancı tasarımcı konferans ve panellere katıldı.
 - Ünlü tasarımcıların katılımıyla gerçekleşen 17 konferans düzenlendi.
 - Ulusal ve uluslararası düzeyde 14 tasarım sergisi gerçekleşti.
 - IDW kapsamında 3 tasarım yarışması düzenlendi.
 - 7 atölye çalışmasına Türkiye’nin önemli üniversitelerinden katılım sağlandı.

İstanbul Design Week
İstanbul Design Week AB normlarının sektörlere hakim olmaya başladığı bir dönemde kopya ve taklit döneminin bitmek zorunda olacağını, özgün tasarımın artık mutlak bir şart haline geldiğini, marka ve moda yaratmanın "tasarım" olmadan bir şey ifade etmeyeceğini, tasarımın sadece sanatsal/artistik bir kavram olmanın ötesinde Türkiye'nin en önemli ekonomik meselelerinden biri olduğunu, her türlü ürün ve hizmet markasının temel farklılaşma yönteminin tasarım olacağını öngörerek oluşturulmuş bir markadır.

Misyon
Dünyanın önemli tasarım merkezleri arasında İstanbul markasının yer almasını sağlamak. Kültürler arası bağlantı konumundaki İstanbul'u, tasarımın kurumsal ve deneysel merkezi haline getirmek. Kenti bizzat tasarım nesnesi olarak ele alıp, İstanbul'un kültürel katmanlarını tasarımla buluşturmak, yorumlamak ve dünyaya sunmak. "Yaratıcı marka" olmak isteyen "Üretici" ile "Özgün-Yenilikçi" olmak isteyen "Tasarımcı"yı buluşturmak. Sanat-zanaat-tasarım üçgeninde şekillenen başarılı çalışmaları sergilemek. Tasarım-kent-birey üçgenini güçlendirmek.

İstanbul Design Week 2006
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
İstanbul Design Week 2006
Etkinlik Dosyası Arşivi
Dönem içinde gerçekleştirilen etkinlik dosyalarının listesi aşağıdadır. Ayrıntılarına ulaşmak istediğiniz etkinlik dosyasını listeden seçiniz.