Köşe Yazısı

Burak Asiliskender

Uzaklara...19 Ağustos 2010
Denize öylece uzanmış ahşap bir iskelenin üzerinden uzaklara selam gönderdim, az önce... Arkamda duran huzursuz kalabalığın ve ellerimizle yarattığımız beton yığınların önüne geçtim, gizlemek istercesine. Ne kadarının görünmesine engel olabildim bilmem.
Mandalina Kokusu...5 Şubat 2010
Eskizimden şöyle bir uzaklaşıp, çizgilerin içine daldım, az önce... Bir yudum içime çektim, dolanıverdim etrafında, bakındım, arandım... Az önce çekilip filtrelenmiş, sıcak ve yumuşak kahvemin arka planına gizlenmiş, o meyvemsi tat gibi, çizgilere emanet ettiğim mandalina kokusunu içime çektim.
Taşların Ezgisi10 Aralık 2009
Üzerine ayaz vurmuş avlunun birinde, bir taşa rastladım geçen gün. Belli belirsiz eski bir ezgi mırıldanıyordu. Fısıltısını hissedince yaklaştım, usul usul... Rengine, farklı biçimine, üzerine işlenmiş bezemelere baktım. Dokundum yavaşça, üstüne kazınmış şekilleri inceledim. Küçük bir deftere çiziverdim, zihnime işledim. Kalemimin her hareketine kulak kesildi. Kendisine yakınlaştıkça, şaşırdı.
Duyuyor musunuz?15 Temmuz 2009
Yakınından geçerken, kaç yapının sessizliğini duyuyorsunuz? Daha da önemlisi, onca sesin karmaşasında, hiç herhangi bir yapının sessizliğini duymayı istediniz, denediniz mi?
Küflenmiş Peynir Kokusu ve Şehir15 Nisan 2009
Sizlere, "küflenmiş peynir gibi kokan" bir şehirden yazıyorum. Bu tanımlama maalesef bana değil, bir ilköğretim öğrencisine ait. Mimarlar Odası Kayseri Şubesi Çocuk ve Mimarlık Komisyonu tarafından yürütülen "Nerede Yaşıyorsun?" çalışması sırasında dile getirildi.
Köşe Yazısı Arşivi
Dönem içindeki köşe yazarlarının listesi aşağıdadır. Yazısını okumak istediğiniz yazarı listeden seçiniz. Bütün yazarların listesini görmek için buraya tıklayınız.