reklam

Cenova 2004: Kent Nasıl Değişiyor?
Gündem > Avrupa Kültür Başkenti: Cenova 2004

Cenova 2004 İçin Kentsel Yenilenme Projeleri

Cenova 2004'ün kilit kavramlarından biri olarak - Avrupa Kültür Başkentliği'nin Cenova'ya yüklediği misyonun hemen ardından tüm faydayı bir yıl içinde alacağı anlamına gelmiyor ancak uzun vadede etkilerini göstereceğini garanti ediliyor. Bu kavramın gelişmesi demek, öncelikle sürece yayılarak gelişmesi yönlendirilmiş yapısal işlere büyük ilgi göstermek anlamını taşıyor. Etkilerinin kalıcı olması için maksimum gelişimlerini vurgulayacak mevcut kültürel yapıların üzerinde çalışılması odaklanıyor.

Büyük yapısal işler öngördüğü şekilde, öncelikle Via Garibaldi'de bulunan tarihi müzeler arasındaki bağlantı ağı tasarımı, diğer dikkate değer ölçekte, Darsena'da bulunan deniz ve denizcilik müzesini de kapsayan bağlantı ağı olarak gerçekleşiyor. Kentin, Ex-ilva Fabrika Bölgesi'nde bulunan Serra Villası'nın restorasyonunu ve Val Cerusa'da bulunan kültürel yerleşkeyi de içeren Nervi'deki, müze - park projesine başkanlık etme sorumluluğu da bulunuyor. Kent müzeleri, kentin dışında kalan Lanterna Kenti Müzesi hariç yeniden organize ediliyor.

Kentin uzun vadede planlanan bu değişim sürecinde devlet tarafından desteklenen yapılaşmanın yanı sıra özel sektörden üniversitelere, enstitülere kadar pek çok farklı kurum kendi alanları çerçevesinde etkinliklere katkıda bulunuyorlar.

 

Avrupa Kültür Başkentliği:
Cenova 2004

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz