reklam

Moda Sahili Otoyola Dönüşüyor
Gündem


ÖNEMLİ DUYURU (12 Temmuz 2004)

Moda'daki gelişmeleri değerlendirmek ve semt sakinlerinin görüşünü öğrenmek üzere 10 Temmuz 2004 Cumartesi günü semte gelen İBB Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, Modalılarla gerçekleşen toplantının ardından, ‘Moda Otoyolu’ projesinin yanlış bir proje olduğunu, Kadıköy trafiğine bir çözüm getiremeyeceğini, uygulanmaması gerektiğini söyledi.

Kadir Topbaş, Modalıların otoyola gösterdiği tepkinin altını çizerek, semt sakinlerine rağmen bir projenin gerçekleştirilmesinin çok yanlış olacağını belirtti. Haberle ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayın.

31 Ocak 2003'de İBB, Moda Otoyolu inşaatını basına duyururken, Modalılar inşaatın temel atma tören hazırlıklarını, sahildeki ağaçların sökülmesini ve yeşil alan düzenlemelerinin ortadan kaldırılmasını şaşkınlıkla karşıladılar. Kadıköy'ün nefes aldığı en önemli rekreasyon alanının, otoyolun getireceği gürültü ve kirlilikle yok olacağını anlayan Modalılar'ın tepkisi ve Moda'yı kurtarma çabası hızla gelişti. Kadıköy  trafiğinin Moda burnundan dolaştırılarak geçirilmesinin trafiği rahatlamayacağını, sadece varolan trafiği İstanbul'un en sakin köşesinden geçirerek, orayı yaşanmaz bir yer haline getireceğini anlatmaya çalışan Moda Semt Girişimi oluştu. Bu konuda yapılan tartışmalara, otoyol konusunda gerekli bilgilere, basında çıkan haberlere aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Moda sahilinin otoyola dönüşmesi ile ilgili görüşlerin paylaşıldığı foruma katılıp bugüne kadar yazılanları okumak ya da görüşlerinizi dile getirmek isterseniz burayı tıklayın.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 31 Ocak 2003'te Moda otoyolunun ilk aşaması olan köprülü kavsak inşaatını başlatmış, ancak Koruma Kurulu ve 1. İdare Mahkemesinin kararlarıyla inşaat durdurulmuştu.

Büyükşehir Belediyesi Koruma Kurulu'nun ve 1. İdare Mahkemesinin kararlarını hiçe sayarak otoyolun devamını ihale etmeye hazırlanıyor. Bunun üzerine Moda'nın önde gelen mimarları ortak bir deklarasyon yayınladılar. Deklarasyonu okumak için tıklayın.

Projenin maket fotoğraflarını ve başlayan inşaatın fotoğraflarını incelemek, Moda'nın halihazır planını ve 1994 imar planına göre otoyol geçtikten sonraki durumunu görmek için tıklayın. 

Moda sahil yolunun başına gelecekleri basında ilk kez İBB'nin  "Kadıköy Trafiğine Neşter Vuruldu" haberi ile öğrendik. Otoyol projesi ile ilgili basında çıkan tüm haberlere ulaşmak isterseniz burayı tıklayın.

Moda Semt Girişimi'nin hazırladığı basın bültenlerine ve görsel malzemeye Basın Odası'nda yer verdik. Moda Semt Girişimi'nin 22 Mart 2003 Cumartesi günü yaptığı basın açıklaması ve inşaat alanında düzenlenen toplantıdan fotoğrafları da Basın Odası'nda bulabileceksiniz. Basın Odası'na girmek için tıklayın. 

 

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz