reklam

Kadıköy'ün Ana Karakteri (Yasemen Say-Özer, Oğuz Özer - Mayıs 2003 - Arredamento Mimarlık)   
Kadıköy son 50 yıl içinde karakterine aykırı çeşitli uygulamalara sahne olmuştur. Bu uygulamalar onun sorunlarını çözememekte, aksine geciktirmektedir. Sorunlar zaman içinde büyümekte, büyüklükler öyle boyutlara ulaşmaktadır ki herhangi radikal bir çözüm kurtarıcı olarak görülmektedir. İstanbul'un kentsel geçmişi bu türde benzer örneklerle doludur.

Moda Sahilinde Otoyol İnşaatı ya da Moda'nın Yer-Olmayana Dönüşümü (Erdal Özyurt - Mayıs 2003 - Arredamento Mimarlık)   
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin "Kentim İstanbul" kampanyası için yaptırdığı kamuoyu araştırmasında, "nerelisiniz?" sorusuna "İstanbul" yanıtını verenlerin oranı yalnızca % 33.9. Aynı soruya Moda sakinlerinin büyük bir bölümünün vereceği yanıtın "Modalı'yım" olacağını söylemek abartılı olmaz. 

Moda Sahilinde Otoyol İnşaatı ya da Yerel Yönetimin Önlenemez "İş Yapma" Dürtüsü (Aykut Köksal - Mayıs 2003 - Ölçü, Mühendislikte, Mimarlıkta ve Planlamada)
Kadıköy'ün merkezini, kuzeyde Kadıköy Meydanı'nın, batıda Mühürdar sahilinin, güney-batıda Moda burnunun, güneyde Kalamış Koyu'na bakan Moda sahilinin, doğuda Kurbağalıdere'nin yer aldığı bir yarımada oluşturur.

Moda Sahilinde Neler Oluyor? (Aykut Köksal - Nisan 2003 - İstanbul Dergisi)
Son günlerde gündemi kaplayan ulaşım projelerinden biri de Moda sahil yolu projesi. Öteki projelerden ilk akla gelenler, tüp geçit ve Marmaray, İstanbul Metrosu Taksim-Yenikapı hattı, Eminönü'nden Kabataş'a dek uzatılan tramvay hattı, Kabataş-Taksim tüneli...

 

 

 

 

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz