reklam

 

TÇMB Mimarlık Yaz Okulu Yürütücüleri
Sanat > Mercek Altında

TÇMB MİMARLIK YAZ OKULU

Koordinatörlüğünü ODTÜ Mimarlık Bölüm Başkanı Doç.Dr. Selahattin Önür'ün yaptığı yaz okulunda, ODTÜ Mimarlık Bölümü Öğretim Görevlisi Doç.Dr. Abdi Güzer, Yüksek Mimar Özcan Uygur ve Yüksek Mimar Sema Uygur da modaratör olarak yer aldı.  


Yaz Okulu Koordinatörü
ODTÜ Mimarlık Bölüm Başkanı 
Doç.Dr. Selahattin Önür

ODTÜ Mimarlık Bölümü (Lisans) ve Essex Üniversitesi ingiltere (Y.Lisans) mezunu. 1972'den beri ODTÜ akademik üyesi; iki yıl Ürdün Yarmuk Üniversitesi'nde konuk öğretim görevlisi (1983), "II Dünya savaşı'ndan
Günümüze kentsel Kamu mekanına İlişkin deneyim ve denemeler" başlıklı doktora tezi ile ODTÜ Mimarlık Bölümü'nden doktora derecesi sahibi; akademik araştırma alanı: Mimari biçim kuramları ve kamusal alanda mimarlık; akademik öğretim alanı: tasarım ilkeleri ve mmari olgunun değişkenleri ve değişmezlerinin tarihsel olarak incelenmesi; Bina Bilgisi Anabilim dalı başkanı (1994-8), 1998'den beri ODTÜ Mimarlık Bölümü Başkanı.


Doç.Dr. Abdi Güzer- ODTÜ

1960 yılında Ankara'da doğan C. Abdi GÜZER Mimarlık eğitimini 1982 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nde tamamladı. Bir süre İngiliz Hükümeti bursu ile Newcastle upon Tyne Üniversitesi'nde "Mimarlıkta Eleştiri" üzerine çalışmalar yapan Güzer aynı konuda ODTÜ'den doktora derecesini aldı. Doç. Dr. Abdi Güzer halen ODTÜ Mimarlık Bölümü'nde mimarlık eleştirisi üzerine ders vermekte ve 4. sınıf tasarım stüdyosu yöneticiliği yapmaktadır. ODTÜ Mimarlık Bölüm Başkan Yardımcılığı, Bina Bilgisi Ana Bilim Dalı Başkanlığı ve Mimarlar Derneği 1927 Genel Sekreterliği görevlerinde de bulunmuş olan Güzer'in çoğu mimarlık eleştirisi ve yakın dönem mimarlığı üzerine olmak üzere yayınlanmış çok sayıda yazısı vardır. Mimari proje yarışmalarında çeşitli jüri üyeliklerinin yanısıra, ikisi birincilik olmak üzere çok sayıda ödül ve mansiyon kazanan Güzer'in uygulanmış projeleri arasında yarışma sonucu olan Hacı Bayram-ı Veli Camii Çevre Düzenlemesi - Turizm ve Kültür Yapıları Kompleksi yer almaktadır. Güzer'in araştırma konuları arasında Mimarlık Eleştirisi'nin yanısıra Yakın Dönem Mimarlık Kavram ve Uygulamaları, Konut ve Toplu Konut Yapıları, Kentsel Tasarım ve Kentsel Yenileme Projeleri, Mimarlık ve Medya gibi konular yer almaktadır. Projelerinin çoğunu ODTÜ Dönersermaye İşletmesi aracılığı ile gerçekleştiren Güzer, eşi Belemir Güzer'in yöneticiliğini yaptığı Dalokay & Güzer Mimarlık ve Peyzaj Tasarım Gurubu'nun mimari projeler danışmanlığını yapmaktadır.


Y. Mimar Özcan Uygur

1956 Anamur doğumlu. 1980 yılında ODTÜ Mimarlık Fakültesi'nden lisans, 1983 yılında da lisansüstü diplomalarını aldı. 1981-1983 yıllarında özel mimarlık proje firmalarında çalıştı. 1983 yılından beri mimari tasarım ve proje çalışmalarını yürütmektedir. 1986 yılında Özcan Uygur ile birlikte Uygur Mimarlık Ltd.Şti.'nin kurucu ortağı oldu. Girdiği mimari proje yarışmalarında ödül ve mansiyonlar kazandı.
Özcan Uygur ile birlikte gerçekleştirdiği önemli projeler: Giresun Hükümet Konağı, Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi Sosyal tesisleri, AKM Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu, TBMM Milletvekili çalışma Binaları, İçel Defterdarlığı Hizmet Binası, TED Ankara Koleji Yerleşkesi, Ankara Çağdaş Sanatlar Müzesi ve Güzel Sanatlar Galerisi. Bu projelerin bir kısmı inşa edilerek kullanılmakta, bazıları ise inşaat halindedir.


Y. Mimar Sema  Uygur

1956 Erzincan doğumlu. 1980 yılında ODTÜ Mimarlık Fakültesi'nden lisans, 1984 yılında da lisansüstü diplomalarını aldı. 1981-1983 yıllarında özel mimarlık proje firmalarında çalıştı. 1983 yılından beri mimari tasarım ve proje çalışmalarını yürütmektedir. 1986 yılında Özcan Uygur ile birlikte Uygur Mimarlık Ltd.Şti.'nin kurucu ortağı oldu. Girdiği mimari proje yarışmalarında ödül ve mansiyonlar kazandı.
Özcan Uygur ile birlikte gerçekleştirdiği önemli projeler: Giresun Hükümet Konağı, Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi Sosyal tesisleri, AKM Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu, TBMM Milletvekili
çalışma Binaları, İçel Defterdarlığı Hizmet Binası, TED Ankara Koleji Yerleşkesi, Ankara Çağdaş Sanatlar Müzesi ve Güzel Sanatlar Galerisi. Bu projelerin bir kısmı inşa edilerek kullanılmakta, bazıları ise inşaat halindedir.

Yürütücülerin görüşleri için tıklayın.

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz