reklam

 

Mercek Altında
Sanat 

TÇMB MİMARLIK YAZ OKULU ÖĞRENCİLERE  BAUHAUS'U YAŞATTI

Ankara'da TÇMB ve ODTÜ işbirliğinde düzenlenen yaz okulunda Mimarlık Öğrencileri Bauhaus'u yaşadılar. Farklı mimarlık fakültelerinden gelen 21 öğrenci bir hafta boyunca öğrendi, tasarladı ve uyguladı. Teori ve pratiğin bir bütün olduğu yaklaşımı ile başlayan yazokulundan büyük bir deneyim kazanarak ayrılan öğrenciler, teori ve pratiği ilk defa birarada yaşayarak, arkalarında kendi elleri ile uyguladıkları ilk tasarımlarını bıraktılar.

İletişim fakültesinden 3 öğrenci de workshop süresince tüm çalışmaları filme aldı. Bu film montajlandıktan sonra gençlik belgeseli olarak ulusal kanallarda gösterilecek.

Bu çalışmada bir haftaya sığanlar: ODTÜ Koleji anaokul ve ilkokul bölümleri bir oyun alanına kavuştu, 21 öğrenci çimento ve betonu yakından tanıyarak  önce tasarım yaptı sonra demirlerini kendileri bağlayarak, kalıpları kendileri kurarak tasarımlarını uyguladı, ulusal kanallarda yayınlanacak bir gençlik belgeseli ve çalışma boyunca çekilen fotoğraflardan tüm mimarlık fakültelerinde düzenlenecek fotograf sergileri ortaya çıktı.  

TÇMB Mimarlık Yaz Okulu
22 - 29 Temmuz tarihlerinde çimento betonun alternatif kullanım olanaklarını araştırmak, çevre duyarlılığını ve fiziksel çevre kalitesini artırmak amacıyla düzenlenen yaz okulu başarıyla tamalandı. Farklı mimarlık fakültelerinden 21 öğrencinin katıldığı yaz okulu hakkında  kapsamlı bilgi  için tıklayın.

Yaz okulu'nun yürütücüleri 
Koordinatörlüğünü ODTÜ Mimarlık Bölüm Başkanı Doç.Dr. Selahattin Önür'ün yaptığı yaz okulunda, ODTÜ Mimarlık Bölümü Öğretim Görevlisi Doç.Dr. Abdi Güzer, Yüksek Mimar Özcan Uygur ve Yüksek Mimar Sema Uygur da modaratör olarak yer aldı. Okulun Yürütücülerini tanımak için tıklayın.

Yürütücüler yaz okulunu değerlendirdi
Yürütücülerin yazokulunu değerlendiren görüşleri için tıklayın.

Yaz okulu hakkında öğrencilerin görüşleri
Yaz Okulu'na, Türkiye'nin 14 değişik Mimarlık Bölümünden 4. Sınıfa geçmiş 21 öğrenci katıldı. Öğrencilere okul hakkındaki görüşlerini sorduk, okumak için tıklayın.

Katılan öğrencilerin listesi için burayı tıklayın.

Yaz okulu fotoğraf galerisi (22 - 29 Temmuz)
Bir hafta süresince, teorik eğitimle başlayan, tasarım ve uygulama ile devam eden çalışmaların fotoğraflarından oluşan sanal sergiyi gezmek için tıklayın.

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz