Köşe Yazısı

E. Yılmazgil - P. Kuster

Şehri Keşfetmek3 Eylül 2010
"From A to B and Back Again"1. Andy Warhol, derinliğine inceden bir gönderme yaptığı felsefesini bu esprili başlık altında toplar. Kitabında günlük hayattaki sıradan olayları ne kadar çeşitlilikle algılayabileceğimizin örneklerini verir, zira kendisi bu konuda oldukça başarılıdır.
Boşluk18 Şubat 2010
George Perec, "Yararsız Bir Uzama Dair" adlı metninde düşünsel bir deneme yapar. Tamamıyla yararsız, boş bir uzam tasarlamaya çalışır. Hiçbir şeye hizmet etmeyen, hiçbir şeye gönderme yapmayan, sadece işlevi olmayan bir mekan.
Havuzlardan Bir Nehir4 Aralık 2009
"Bugün Ned Merrill'in ülkeyi yüzerek geçtiği gündür". "The Swimmer" filminde Burt Lancaster'ın canlandırdığı karakter Merrill'in seyahati başlamak üzeredir. Connecticut'ta bir banliyöde bulunan villaların havuzlarından geçerek yapılacak bir yolculuk. Merrill, rotasını planlarken önünde uzanan araziyi "bir kartografın gözü" ile inceler.
Görsel Tercihler19 Ağustos 2009
Julius Shulman bundan yaklaşık bir ay önce -15 Temmuz 2009'da- 98 yaşında öldü. Shulman'ın fotoğrafları, Amerika'daki (savaş sonrası) modernizmin temsilinde belirleyici bir rol oynamıştı. Fotoğraflarındaki modern mimarlık, modern yaşam tarzı ile eşdeğerdi.
Birlik Ve/Veya Çeşitlilik28 Mayıs 2009
Avrupa Birliği yeni parlamentosunu seçmeye hazırlanıyor. Kriz, herkesin olduğu gibi seçimlerin de gündeminde. Böyle bir dönemde biz de biraz paradan bahsetmek istedik.
Köşe Yazısı Arşivi
Dönem içindeki köşe yazarlarının listesi aşağıdadır. Yazısını okumak istediğiniz yazarı listeden seçiniz. Bütün yazarların listesini görmek için buraya tıklayınız.