reklam

Şubat Ayı Kültür & Sanat  Haberleri
Sanat

Bebek Sanat Gerisi’nde ‘kırmızı’ resimler
Bebek Sanat Galerisi 20 Şubat-16 Mart tarihleri arasında ressam Mehmet Çetiner’i konuk ediyor.

‘New York sokaklarında yıllarca İstanbul’un ışığını aradım’
Ünlü fotoğrafçı ve film yapımcısı Sedat Pakay, 36 yıldır yaşadığı New York serüvenini, Yapı Kredi Kültür Merkezi Sermet Çifter Salonu’nda açtığı fotoğraf sergisi ile sanatseverlerle paylaşıyor.

Zamanın yüzleri
"Ben, tuval üzerinde şeyleri yeniden keşfetmek coşkusunu kısa süreli de olsa bir serüvene dönüştürmeyi seviyorum". Alp Tamer Ulukılıç’ın her sergisi için altının önemle çizilmesi gereken bu sözlerini, anımsamadan geçemiyoruz.

Gf Sanatevi’nde Karma Sergi
Gf Sanatevi'nde 17 Şubattan itibaren Musa Aktaş ve Gürcü ressam Amiran Danibegashivili resimlerinin ağırlıkta olduğu bir karma sergi düzenleniyor.

Bisikletle yolculuk
Yusuf Taktak, "Zamanlararası" diyor. Dikilitaş’a uzanıyor. İnsanın ve mekânın zamana ait olabileceğini anlatıyor.

İpek'in yapıtları Hobi'de
Ressam Ramuş İpek'in son dönem çalışmaları 26 Şubat'tan itibaren Hobi Sanat Galerisi'nde sergileniyor. Sergi 19 Mart tarihine kadar sürecek.

Dünya kadınları Bilgi Atölye 111’de
Bilgi Atölye 111, Şubat ayında İsveçli kadın fotoğrafçı Ulla Lemberg’in objekjifinden dünya kadınları fotoğraflarını sanatseverlerle buluşturuyor.

Anny & Sibel Öztürk "... olmak istediğim yere götür..."
Anny ve Sibel Öztürk kızkardeşler, kadın fotoğrafları üzerinden insanın nasıl algılandığını ve rol değişimini araştırıyor.

Camdaki mutluluk
Camaltı resimlerine bir zamanlar kahvelerde, evlerde, dükkanlarda, cami, tekke ve türbe gibi dini yerlerde sıkça rastlanırdı.

Koray Ariş'in Heykelleri Ankara Galeri Nev'de Sergileniyor
Heykel sanatçısı Koray Ariş’in kişisel sergisi 24 Ocak 2003 Cuma günü Ankara Galeri Nev’de açılıyor. 

Eczacıbaşı Sanat Müzesi 2003
Naile Akıncı’nın “Eyüp’te Zaman, 1953 - 2003” temalı retrospektif sergisini sunuyor. Sergide yer alan 75 eser, sanatçının elli yıldır sürdürdüğü Eyüp çeşitlemelerinden bir kesit oluşturuyor.
Arkitera

Kelepir yapıtlar
Başyapıtlar, ‘Çağdaş Türk Resmi’ müzayedesinde yeni sahiplerini bekliyor. Savaş fırtınasının öncesinde yaşanan ürküten sessizliği her yerde hüküm sürerken, kültür ve sanat camiası da "gereken önlemleri" kendi çapında da olsa almaya gayret ediyor.

Cam Ocağı 2003 Yılı Eğitim Programı İçin Kayıtlar Başladı
Cam Ocağı 2003 yılı eğitim programı kapsamında yine dünyaca ünlü cam sanatçılarını ağırlamaya devam ediyor.

Zonaro’nun İstanbul’u
Saray ressamı Fausto Zonaro’nun 30’u İtalya’daki müze ve aile koleksiyonlarından olmak üzere 80 resmi sergileniyor.

Mustafa Salim Aktuğ sergisi
Resimlerinde soyut bir ifade tarzını benimseyen Mustafa Salim Aktuğ son on yıl içerisinde gerçekleştirdiği yağlıboya çalışmalarından oluşan bir seçkiyle İlayda Sanat Galerisinde. 

En Hakiki Öz Sanat Videoları Festivali
Serkan Özkaya, Paris'ten Bureau des Vidéos (bdv) ile birlikte Fransız Kültür Merkezi'nde "THE REAL McCOY" isimli gerçek sanat videoları festivalini düzenliyor. Festivalde uluslararası çağdaş sanatçıların 1970'lerden günümüze uzanan üretimini izlemek mümkün olacak.

Denizlerin öyküsü
Gülçin Anıl’ın doğal yaşamı, denize ait gerçekliği ifade eden yeni sergisi, izleyicilere iki boyutlu tuvalin sınırsız anlatımlarını sunuyor.

Hişt hişt! Sait Faik Beyoğlu’nda...
Türk edebiyatının usta hikayecisi ve yalnız adamı Sait Faik, ölümünden 49 yıl sonra açılan ‘arşiv sergisi’ ile bir zamanlar hüzünlü adımlarla dolaştığı Beyoğlu’na yeniden geldi. Sergi, fotoğrafları, eserleri ve özel eşyaları ile hikâyecinin ‘iç dünyasına’ ışık tutuyor.

‘Yabancılar’ Platform’da buluşuyor
Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi’nde, göç, mülteciler, İstanbul’daki yeni ‘azınlıklar’ ve ‘yabancılar’ konusundaki işlerin yer alacağı ‘Burada’ isimli bir sergi düzenleniyor.

‘The World Press Photo 2002’ Eric Grigoryan’nın
Dünya basın fotoğrafları yarışmasında (The World Press Photo-WPPH) 2002 yılı büyük ödülü, Ermeni foto muhabiri Eric Grigoryan’ın oldu.

Cemal Nadir Güler anısına düzenlenen “2003 yılı Karikatür Sergisi”
İELEV İlköğretim Okulu, okulun sokağı 'Cemal Nadir Sokağı'na adını veren ünlü karikatürist Cemal Nadir Güler’in “ölüm günü olan 27 Şubat” haftasını “Cemal Nadir Haftası” ilan ederek, okul içinde yarışma, söyleşi, sergi, imza günü gibi bir seri etkinlik düzenliyor.

Moderna @ Platform'da Salla Tykkä'nın Video Gösterimi
Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi, Moderna@Platform programı kapsamında, Şubat ayında Finlandiyalı Sanatçı Salla Tykkä'yı ağırlıyor.

Güleryüz’ün 40. sanat yılı sergisi
Ünlü ressam Mehmet Güleryüz’ün 40. sanat yılı dolayısıyla düzenlenen retrospektif sergisi Nurol Sanat Galerisi’nde açıldı.

Arşiv

Diyalog

Vasıf Kortun 25 Şubat 2003  günü Diyalog bölümümüze konuk olacak.

Vasıf Kortun hakkında forumda başlayan tartışmaya katılmak için  tıklayın. 


Vitra - Artema'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz