reklam

Nisan Ayı Kültür & Sanat  Haberleri
Sanat

Büyük Selçuklu Seramiklerinde Saray Yaşantısının Yansımaları
28 Nisan 2003 tarihinde Sermet Çifter Salonu'nda saat 18:30'da Prof Dr. Gönül Öney "Büyük Selçuklu Seramiklerinde Saray Yaşantısının Yansımaları" adlı bir sunum gerçekleştirecek. 

Eczacıbaşı Sanal Müzesi'nde Fikret Mualla Sergisi
Eczacıbaşı Sanal Müzesi Fikret Mualla'nın resim güncesinden bir kesiti "Fikret Mualla Desenleri" adıyla 30 yapıtı ile sunuyor. 

Sirkeci Garı'nda fotoğraf sergisi
İTÜ Fotoğraf Kulübü’nün 1,5 yıldır devam ettiği "Fotoğraflarla Sirkeci-Halkalı Banliyö Hattının Belgelenmesi" projesi, sergiye dönüşüyor. Kulüp öğrencilerinin banliyo hattı üzerindeki istasyonlarda çektikleri fotoğraflardan oluşan "Banliyö Fotoğraf Sergisi", 27 Nisan’da Sirkeci Garı Sergi Salonu’nda ziyarete açılıyor.

Moderna @ Platform "Hito Steyerl" filmleri
Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi, Moderna@Platform programı kapsamında, Alman Sanatçı Hito Steyerl'in Empty Center (Boş Merkez), Babenhausen ve Land of Smiles (Gülücükler Ülkesi) adlı filmlerine ev sahipliği yapacak.

Müdahalesiz yaratıcılık
Alinur Velidedeoğlu’nun metal üstüne gündelik objeleri yerleştirerek yaptığı "resimlerinin" yer aldığı Article adlı sergi 16 Nisan’da...

"Anadolu'dan Anadolu'ya" Türk tarih mirası
Yasadışı yollarla yurtdışına kaçırılan tarihi miras, fotoğraf sergisine konu oldu. Kültür Bakanlığı tarafından dava ve müzakereler yoluyla Türkiye'ye iadesi sağlanan, halen yurtdışında bulunan ve iade çalışması süren eserler ile yurtdışındaki müzelerde sergilenen kültür varlıklarından bazılarının yer aldığı ''Anadolu'dan Anadolu'ya'' adlı sergi, 20 Nisan'da açılacak.

Suhandan Özay "Adımlar" Sergisi İzmir Başak Sigorta Sanat Galerisi'nde
Tekstil sanatçısı Suhandan Özay, 21 Nisan 08 Mayıs 2003 tarihleri arasında Başak Sigorta Sanat Galerisi'nde izlenebilecek "Adımlar" adlı sergisinde, son dönemde uluslar arası platformda yer alan örnekleri sunuyor…

Akbank Kültür Sanat Merkezi'nde "Yaklaşımlar" Sergisi
Sinan Demirtaş, Nuri Kuzucan, Gülay Semercioğlu, Server Demirtaş, Utku Dervent ve Marius Dahl, herhangi bir "Kavram" zorlaması olmadan kendi sanat "Yaklaşımlar"ını 3 Mayıs 2003 tarihine kadar Akbank Kültür Sanat Merkezi'nin baştan aşağı yenilenen konforlu ve modern galerisinde bir arada sergiliyorlar.

Eczacıbaşı Sanal Müzesi' nde "Başlangıcından 1950' ye Büst Seçkisi Sergisi"
Eczacıbaşı Sanal Müzesi Heykel Sergileri bölümünde, "Başlangıcından 1950' ye Büst Seçkisi Sergisi" 45 yapıt ile sunuluyor. 

"Eksi(k) 20 Dakika"
Platform Güncel Sanat Merkezi, İstanbul Misafirleri Programı (İMP) kapsamında Türkiye'ye gelen ilk sanatçıların düzenlediği "Eksi(k) 20 Dakika" adlı sergiye ev sahipliği yapıyor. 

Pierre Loti'nin İstanbul'u, İstanbul'un Pierre Loti'si
Fransız edebiyatının ünlü ismi Pierre Loti' nin İstanbul günleri ve Batılı bir yazarın Osmanlı medeniyetiyle ilişkisi o dönemin Türk dünyasını yansıtan mektuplar, fotoğraflar ve çizimler eşliğinde, Yapı Kredi Kültür Merkezi' nde.

Hikmet Karabulut Sergisi Dem Art'ta
1953 senesinde Çankırı Atkaracalar'da doğan, 1981'de Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksekokulu'nu (Marmara Güzel Sanatlar Fakültesi) bitirdikten sonra, 1982-83 yıllarında Paris Güzel Sanatlar Okulu, Caron Atölyesi' nde eğitimine devam eden ve bu tarihten itibaren Paris'te yaşamakta ve çalışmakta olan Karabulut'un sergisi 04 - 24 Nisan 2003 tarihleri arasında dem-art Sanat Galerisi'nde izlenebilecek.

Seçkin Pirim "Öldüğüm Anlar"
Seçkin Pirim'in, mekan, ışık ve ses enstalasyonu olarak tasarladığı "Öldüğüm Anlar" adlı sergisi, 3 Nisan'da Bir Kültür Sanat Merkezi'nde açılıyor. 

Sırtı dönük yalnız kadınlar
Filiz Tokcan, Milli Reasürans Sanat Galerisi'ndeki resimlerinde sırtı dönük kadın figürlerine yer veriyor. Tokcan'ın figürleri, bireye toplumsal rollerden sıyrılıp kendi iç dünyasına yönelmesi için çağrıda bulunuyor.

‘Güncel Hayaller’ sergisi
Evin Sanat Galerisi, 27 Mart-21 Nisan 2003 tarihlerinde, Temür Köran’ın sergisine ev sahipliği yapıyor.

'Parçalar' Gümüş ve Grafik İşleri Sergisi
Atölye Örümcek'te Selin Damar'ın 'Parçalar' isimli 'Gümüş ve Grafik İşleri' 26 Mart'tan 12 Nisan'a kadar gezilebilir.

Kara tren İstiklal'e vardı
Hazırlık aşaması iki yıl süren 'Demir Yol-Tren Çağı' sergisi Yapı Kredi Kültür Merkezi'nde açıldı. Türkiye'nin demiryolu macerasının anlatıldığı sergide gerçek lokomotif ve dekovil de yer alıyor.

Atık sanat olunca 3,4,5
Atık sanat sergiler dizisi Mart ayında üç ayrı mekanda izleyicilerle buluşuyor. yeşil adımlar çevre eğitim derneğinin çevre bilinçlendirme çalışmaları doğrultusunda düzenlediği sergiler bu kez üç ayrı alanda atık sorununa dikkat çekiyor; okullarda, mimaride ve su temalı ekoloji fuarında...

Galatasaray'da bir ışık lunaparkı
Kurucu Koçanoğlu, 'Işıklı Geçmiş Zaman' sergisinde geçmişten gelen nesne ve anıları hayal gücüyle aydınlatıyor.

Hüseyin Çağlayan " Echoforms "
Dünyaca ünlü moda tasarımcısı Hüseyin Çağlayan Türkiye’de ilk defa kişisel bir sergi ile Galerist’te 19 Nisan - 31 Mayıs 2003 tarihleri arasında Türk sanatseverlerle buluşuyor.

"Arada" Sergisi Proje4L'de
Küratörlüğünü Ali Akay'ın yaptığı Arada sergisi 26 Nisan- 14 Haziran 2003 tarihleri arasında Proje4L'de gerçekleşiyor.

"Haydi Dışarıya Çıkalım" Jonathan Watkins Konferansı
Güncel sanat alanında çok önemli bir yere sahip olan Birmingham’daki Ikon Gallery’nin yönetmeni Jonathan Watkins 25 Nisan’da Proje4L – İstanbul Güncel Sanat Müzesi’nde konferans vermek üzere İstanbul’a geliyor.

Oda Projesi 50. Venedik Bienali'ne Davet Edildi
50.Venedik Bienali'ne, 100 yıllık tarihinde, Türkiye'den ikinci kez bir sanatçı grubu resmi davet aldı.

Proje4L yeniden yapılanıyor
Proje4L - İstanbul Güncel Sanat Müzesi, kurulduğu 21 Eylül 2001 tarihinden bugüne kadar sürdürdüğü istikrarlı sanat perspektifini daha ileriye götürmek amacıyla yeniden yapılanıyor.

Sali Sergisi Antik Sanat Galerisi'nde
Son sergisini 2001'de Washington National Building Mııseum ve New York National Arts Club'ta açtığından beri piyasadan uzakta kalmayı tercih eden Sali'nin yeni çahşmaları, nihayet Aııtik Sanat Galerisi'nde izleyiciyle buluşuyor. Sergi 7 Mayıs - 7 Haziran 2003 tarihleri arasında Antik Sanat Galerisi'nde açık kalacak.

"Mana Gerek, Dava Gerekmez"
Türk resim sanatının ustalarından Erol Akyavaş’ın "Mana Gerek, Dava Gerekmez" adlı sergisi 2 Nisan'dan başlayarak Borusan Oto İstinye'de sanatseverlere sunuluyor. Sergi, 21 Nisan tarihine kadar sürecek. Sergide Erol Akyavaş'ın 80 ve 90'lı yıllarda ürettiği11 adet eseri yeralıyor.

Arşiv

Diyalog

Güngör Kaftancı
06 Mayıs 2003 günü Diyalog bölümümüze konuk olacak.

Güngör Kaftancı hakkında forumda başlayan tartışmaya katılmak için  tıklayın. 


Vitra - Artema'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz