Köşe Yazısı

Alper Gökhan Erdem

Mimarlık Dünyasında Kadın Olmak…7 Ocak 2010
Bu konuyu irdelemek karşı cinse düşmemeli diye düşünenler vardır belki aranızda. Fakat çoğu zaman sorunları dışarıdan gözlemleyebilenler, içinde boğuşanlardan daha kolay anlatırlar gerçekleri. O yüzden bana bir şans vermenizi rica ediyorum.
Batılı Mimarların Yeni Patronları1 Ekim 2009
Batı ile doğu arasındaki ayrışma/çelişki günlük hayatımızın hemen hemen her alanında karşımıza çıkan önemli kıstaslardan birisidir. Dünya gündemi, siyaseti, ekonomik ve kültürel gelişimi için belki de çoğu cevabın dayandığını bir düzlemdir batıda ya da doğuda olmak...
Japonya ve Düşündürdükleri... (I)3 Haziran 2009
Doğu denildiğinde aklıma nedense ilk olarak bir şekilde gelişimden hep uzak kalmış, zor bir coğrafyada yaşam mücadelesi veren insanlar ve o insanların yüzyıllara dayanan köklü kültürleri gelir.
Mimarlıkta Yönetim Nedir? Neden Gereklidir?28 Aralık 2006
Hiç kuşkusuz “tasarım” mimarlık denildiğinde akla gelen ilk olgudur. Öyle ki çoğumuza göre mimarın ilk ve en önemli görevidir tasarlamak; yoktan var etmek. Nedeni ise basit: kişisellik ön plandadır ve mimar eserinde imzasını görmek ister. Haklıdır da! Çünkü ortada bir sorunsal vardır ve buna herkesin farklı bir açıdan yaklaşması oldukça doğal bir dürtüdür. Haliyle çözümün kişisel olması beklenir...
Mimarlığın Gelişiminde Meslek Organlarının Rolü Ne Olmalıdır? RIBA Örneği16 Mart 2006
Başlığı yaratan soruya geçmeden önce dilerseniz konuya daha basit ve bildik bir perspektifken bakmaya çalışalım. Kendi yaşantımızdan. Hangimiz sosyal hayata yeterince karışmadan kendimizi bulunduğumuz topluma ait hissedebiliriz?
Köşe Yazısı Arşivi
Dönem içindeki köşe yazarlarının listesi aşağıdadır. Yazısını okumak istediğiniz yazarı listeden seçiniz. Bütün yazarların listesini görmek için buraya tıklayınız.