Arkitera Mimarlık Merkezi'nin organize ettiği "Çağdaş Hollanda Mimarlığı" konferans serisi kapsamında Mart ayında ülkemize gelen Adriaan Geuze 2. Uluslararası Rotterdam Mimarlık Bienali’nin küratörlüğünü üstlenmiştir.
1960 doğumlu olan Adriaan Geuze, Wageningen Agricultural Üniversitesi'nde aldığı peyzaj mimarlığı eğitiminin ardından, 1987 yılında P. van Beek ile West 8 landscape architects b.v. ofisini kurdu. Ardından ise S.L.A. Kurumu (Sürrealistik Peyzaj Mimarlığı) oluşumunun kurluşunda rol aldı. Borneo-Sporenburg yerleşkesi ile kentsel tasarım alanında Veronica Rudge Green Ödülü'nü ve bu yerleşkedeki köprüleri ile de 2002 yılında Paris'te gerçekleşen Uluslararası Yaya Köprüsü Konferansı'nda Estetik kategorisinde Yaya Köprüsü Ödülü'nün de sahibi oldu. Dünyanın pek çok yerinde üniversitelerde konferans ve atölye çalışmalarına katıldı. İçlerinde Harvard Üniversitesi, Amsterdam Üniversitesi ve Rietveld Academy'nin de olduğu pek çok üniversitede ders verdi.
Dikkat çekici projeleri arasında İsviçre'de gerçekleşen Expo 2002'nin sergi alanının tasarımı, Borneo-Sporenburg yerleşkesi, Amsterdam; Schiphol Havaalanı'nın peyzajı, Rotterdam Schowburgplein meydan tasarımı ve Benthem Crouwel Mimarlık ve Meyer & Van Schooten mimarlık'la beraber tasarladığı Rottedam Merkez İstasyon gelişim projesi en ilgi gören projelerindendir. Ulusal ve uluslararası pek çok yarışma kazanan Geuze ve ofisi West 8, son olarak 2003 yılında Amsterdam North Şehir Parkı ile birincilik aldı. West 8 ayrıca Borneo-Sporenburg master plan projesi ile 2001 yılında da Mies an der Rohe Ödülleri'nin finalistlerinden oldu.