Gündem

2005 Mimarlık Gündemi

Tarih: Ocak 2006 Editör: Rabia Alga, Sinem Çetintürk, Arkitera.com
Türkiye'de Açılan Yarışmalar

Karabük Belediyesi Hizmet Binası Ulusal Mimari Proje Yarışması
Karabük Belediyesi Hizmet Binası Ulusal Mimari Proje Yarışması'nda birincilik ödülünü Erkin Mutlu, ikincilik ödülünü Rıfat Gökhan Koçyiğit ve Bilge Bulut Aksaz, üçüncülük ödülünü ise Derya Ekim ve Ozan Öztepe kazandılar.



İstanbul İl Genel Meclis ve İl Özel İdaresi Hizmet Binası Ulusal Mimarlık Yarışması
İstanbul İl Özel İdaresi Hizmet ve İl Genel Meclisi Binası ile Çevre Düzenlemesi Ulusal Mimari Proje Yarışması sonuçlandı. Jüri kararına göre yarışmada birinciliği Nimet Aydın ve Gizem Turgut'un ekibi kazandı.




Bursa Yıldırım Belediyesi Kaplıkaya Rekreasyon Vadisi Kentsel Tasarım ve Mimari Proje Yarışması
Yarışmada dereceye giren ilk üç sırasıyla; Hakan Dalokay ve ekibi, Kemal Özgür ve ekibi, Devrim Çimen ve ekibi.




T. C. Merkez Bankası Bursa Şubesi ve Lojman Binası Proje Yarışması
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Bursa Şubesi ve Lojman Binası için açılan yarışma 16 Ağustos 2005 tarihinde sonuçlandı. Jüri kararına göre yarışmada birincilik ödülü Emine Didem Durakbaşa, Ömer Selçuk Baz, Walter Stelzhammer ve Ayşenur Kurtuluş Ünal'ın ekibine verildi.


İstanbul Pendik Belediyesi Hizmet Binası Mimari Proje Yarışması
İstanbul, Pendik İlçesi, Bahçelievler Mahallesi Belediye Yeni Hizmet Binası için açılan proje yarışması sonuçlandı. Jüri kararı ile birincilik ödülü Deniz Dokgöz, Ferhat Hacıalibeyoğlu ve Orhan Ersan'ın ekibine verildi.



İstanbul Deniz Müzesi Ulusal Mimari Proje Yarışması
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın olduğu kadar Türk Ulusu’nun ve Türk Denizcilik Tarihi’nin kıymet biçilmez mirasını bünyesinde barındıran İstanbul Deniz Müzesi çağdaş müzecilik anlayışına uygun olarak yeniden inşaa edilmesi için açılan "İstanbul Deniz Müzesi Ulusal Mimari Proje Yarışması"nda jüri kararı ile birincilik ödülü Mehmet Kütükçüoğlu ve ekibine verildi.

Bolvadin - Horan Parkı Kentsel Tasarım Öğrenci Proje Yarışması
"Bolvadin - Horan Parkı Kentsel Tasarım Öğrenci Proje Yarışması" konusu olarak verilen “Horan Parkı” kentin tek yeşil dokusunu oluşturmaktadır. Bolvadin yerleşim planının kuzey-güney aksı boyunca lineer bir form oluşturan Horan Parkı farklı ağaç türlerini barındırmaktadır.


Antalya Kent Merkezi Doğu Garajı ve Halk Pazarı Alanı Düzenlenmesi Mimari Proje Yarışması
Antalya Kent Merkezi Doğu Garajı ve Halk Pazarı Alanı, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından TMMOB Mimarlar Odası Antalya Şubesi koordinasyonunda açılan “Antalya Kent Merkezi Doğu Garajı ve Halk Pazarı Alanı Düzenlenmesi Mimari Proje Yarışması” bu bölgeye özgün geleneksel halk pazarı işlevinin çağdaş donanım ve anlayışla yeniden canlandırılarak kente kazandırılması, Antalya kent kimliğinin zenginleşmesine katkıda bulunması ve güzel sanatların teşvik edilmesi amacıyla yarışmaya açılmıştır.

Gebze Tarihi Kentsel Tasarım Fikir Proje Yarışması
Gebze Tarihi Kent Merkezinde, Cumhuriyet Meydanı, Gebze Belediye Binası ve çevresi, Eski Çarşı, Çarşı Hamamı, Çarşı Çeşmesi ve Tarihi Çoban Mustafa Paşa Camii ve Külliyesi'nin yakın çevresini kapsayan alanların, Şartname bütününde tanımlanan kentsel tasarım ilkeleri bağlamında yeniden düzenlenmesi amacıyla açılan "Gebze Tarihi Kent Merkezi Kentsel Tasarım Fikir Proje Yarışması" sonuçlandı ancak Birincilik Ödülü verilmedi.

Van Beşyol Meydanı ve Çevresi Kentsel Tasarım Yarışması
Van’ın en önemli merkezlerinden biri olan Beşyol Meydanı - Hastane Caddesi - Milli Egemenlik Caddesi ve yakın çevresine ait kentsel tasarım projelerinin elde edilmesi için Van Belediye Başkanlığı tarafından açılan yarışmada birincilik ödülü Orta Doğu Teknik üniversitesi'nden Hamdi Dostoğlu ve Bilkent Üniversitesi'nden Aslıhan Özaslan önderliğinde Mahir Murat Öner, Serhat Yavuz ve Sevinç Alkan'dan oluşan gruba verildi.

Diyarbakır Yenişehir Hizmet Binası Yarışması
Diyarbakır kentinin tarihsel birikiminden hareketle; kültür, sanat, bilim ve çevre değerlerinin geliştirilmesine, ekonomik, işlevsel ve yenilikçi çözümlerin seçilmesine ve güzel sanatların teşvikine; uygun ortam sağlamak amacıyla açılan “Diyarbakır Yenişehir Hizmet Binası ” yarışması sonuçlandı. Birinciliği Özcan Uygur ve Semra Uygur; Necati Seren, Evren Başbuğ, Özcan Kaygısız, Özlem Taşkın, Hasan İşben Önen, Selahattin Yazıcı ve Memet Savaş'tan oluşan ekip aldı.

"Mimarlar Odası 50. Yıl Parkı" Proje Yarışması
Mimarlar Odası’nın kuruluşunun 50. yılı nedeniyle Kayseri kent merkezinde bir ‘anı’ parkı tasarlanması amaçlanmıştı. Bu nedenle Kayseri kentinde İnönü Parkı adıyla düzenlenmiş bir alanda yarışma açılmasına karar verildi.



Konyaaltı Belediyesi Fikir Projesi Yarışması
Konyaaltı Belediyesi Kent Meydanı Kentsel Fikir Proje Yarışmasına katılan 21 proje içinden Birincilik Ödülü'nü Kerim Yaman'ın ekip başı olduğu grup kazandı. Kazanan diğer projelerin ekip başları sırasıyla; Devrim Çimen, Murat Bektaş, Sevinç Gündoğdu, Ayhan Abanozcu ve Hamdi Dostoğlu oldu.



Eskişehir Tepebaşı Proje Yarışması
Hizmetlerini ayrı binalarda yürüten Eskişehir Tepebaşı Belediyesi tarafından, tüm hizmet birimlerini tek çatı altında toplamak ve halka kolaylık sağlamak amacıyla yarışma açılmıştı. Hasan Özbay, Mustafa Mürşit Günday, Bünyamin Derman, C. Abdi Güzer, Alhan Gedik, Yakup Hazan, Mehmet Şener Küçükdoğu’ndan oluşan jüri üyeleri Selim Velioğlu, Sunay Yusuf, Erce Funda; inşaat mühendisi Muhterem Eroğlu, makine mühendisi Cafer Aydın; elektrik mühendisi Hayri Aydın’dan oluşan ekibi birincilik ödülüne layık gördü.


2005 Mimarlık Gündemi
Takip
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
2005 Mimarlık Gündemi
Gündem Arşivi
Dönem için hazırlanan gündemlerin listesi aşağıdadır. Ayrıntılarına ulaşmak istediğiniz gündem başlığını listeden seçiniz.