Gündem

2006 FIFA Dünya Kupası

Tarih: Haziran 2006 Kaynak: fifaworldcup.com Derleyen: Emel Cantürk, Semah Akdoğan, Sinem Çetintürk, Arkitera.com
Köln FIFA Dünya Kupası Stadyumu
Toplam kapasitesi 46.120 kişi olan rekonstrüksiyon projesine 119 milyon Euro yatırım yapıldı.

Almanya’nın 4. büyük şehri Köln, 2004 yılında tamamlanan, 46.000 kişi kapasiteli stadyumunda 2006 yazında dört grup maçına ve bir ilk 16 mücadelesine ev sahipliği yapacak.

Eski Müngersdorfer Stadyumu’nun yerine inşa edilen yeni stadyumun açılışı 31 Mart 2004 tarihinde oynanan Almaya-Belçika dostluk maçı ile yapıldı. 2 yıl boyunca stadyumdaki çalışmalara devam edildi ve dört tribün de yeniden inşa edildi.

Yeni stadyum 34 derecelik bir açıyla kümelenmiş koltukları ve oyun sahasından 8 metreden az şeritlerle ayrılmış tribünleriyle dikkat çekiyor. 72 metre yüksekliğinde ayaklar bir yandan çatıyı taşırken, aynı zamanda da kent için yeni bir sembol oluşturuyor. Batı yönünden kente girildiğinde, ziyaretçileri bu ayaklar karşılıyor.

Stadyum FC Köln Kulübü’ne ev sahipliği yapmanın dışında aynı zamanda kulübün müzesini de bünyesinde bulunduruyor.

Köln’ün 1975 yılına kadar hizmet veren ilk stadyumu kapılarını 1923 yılında açtı. 1975 yılında açılan stadyum yıllar boyunca büyük etkinliklere sahne oldu ve Rolling Stones’tan Papa’ya kadar bir çok ünlüyü ağırladı.

 


İmaj Galerisi
2006 FIFA Dünya Kupası
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
2006 FIFA Dünya Kupası
Gündem Arşivi
Dönem için hazırlanan gündemlerin listesi aşağıdadır. Ayrıntılarına ulaşmak istediğiniz gündem başlığını listeden seçiniz.