reklam

Ağustos Ayı Kültür & Sanat  Haberleri
Sanat

İş Sanat Parmakkapı Galerisi'nde yeni sezon Yaprak Berkkan'dan "Aydınlık, Güleryüzlü Resimler" ile başlıyor
İş Sanat Parmakkapı Galerisi, 2003-2004 sergi sezonunu Yaprak Berkkan'ın resim sergisiyle açıyor. Sergi 5-26 Eylül 2003 tarihleri arasında izlenebilecek.

25 yıllık hayali olan müzeyi kurdu; ama halka açamıyor
Amerika’da yaşayan ünlü ressam Burhan Doğançay, Beyoğlu’nda kendi eserlerini sergileyeceği, Türkiye’nin ilk şahıs müzesini kurdu.

Hollanda’da Türk Karikatür Sergisi
Kimi Hollandalıların hala Türkiye’yi Suudi Arabistan ile karıştırdıkları bir ortamda Amsterdam’da açılan bu serginin, Türk karikatürünün ve Türklerin mizah anlayışının Hollanda’da tanıtımı açısından büyük önem taşıdığı vurgulandı.

Çiğdem Yorgancıoğlu Resim Sergisi Bodrum Ticaret Odası Sanat Galerisi'nde
1968 İstanbul doğumlu sanatçı çeşitli karma sergilerden sonra ilk kişisel sergisini Bodrum Ticaret Odası Sanat Galerisi'nde açıyor.

‘Bienali, çağdaş sanatın meydan okuyuşu olarak düşünebiliriz’
Dokuzu Türkiye’den 85 sanatçının eserlerini bir araya getirecek 8. Uluslararası İstanbul Bienali’nin küratörü Dan Cameron ilk kez Zaman’a konuştu. Cameron’a göre bienal, çağdaş sanatın meydan okuyuşuna sahne olacak.

Tanrılar ve Tanrıçalar Sergisi
Ertuğ ve Kocabıyık Yayınevi’nin düzenlediği “Tanrılar Tanrıçalar ve İmparatorlar Fotoğraf ve Heykel Sergisi”, Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu tarafından açıldı.

Josephine Powell koleksiyonundan Kilim Örnekleri Darphane-i Amire'de sergileniyor
Kilimler, çadırlar ve Anadolu göçerlerinin sanatsal başarılarını örnekleyen diğer el dokumalarından oluşan zengin bir tarihi koleksiyon 1 - 14 Eylül 2003 günleri Darphane-i Amire'de sergileniyor.

Turhan Selçuk Sanal Müze'de
Sanal Müze Türk karikatür sanatının ustalarından Turhan Selçuk'u, Turgut Çeviker'in hazırladığı 90 yapıtlık retrospektif bir sergi ile sunuyor.

‘Denizi Pişirdik’ sualtı sergisi açıldı
Dünyanın ilk sualtı sergisi olduğu bildirilen “Denizi Pişirdik”, Muğla’nın Bodrum İlçesi Kaçakçı Koyu’nda açıldı.

Ressam Olcay'ın fırçasından İshak Paşa Sarayı
Van'da bir ressam, İshak Paşa Sarayı'nın 161 yıl önceki görünümünün yağlıboya resmini yaptı. Ağrı'nın Doğubeyazìt ilçesinde yaklaşık 393 yıl önce yapılan, 300'den fazla odası bulunan ve ilk ısıtma sisteminin uygulandığı yerlerden biri olduğu bilinen İshak Paşa Sarayı'nın 161 yıl önceki görünümü Van'da yaşayan İsmet Olcay tarafından iki tuvale aktarıldı.

Bu bienal 'tüy gibi' geçmez
8. İstanbul Bienali, temsili fotoğrafta görüldüğü gibi Güney Afrikalı Kendell Geers'ın yapıtlarına ev sahipliği yapacak. Bienalde Hırvat sanatçı Danica Dakic'in 'Surround' (Çepeçevre) adlı yapıtı da yer alacak.

Ressamlardan sınır ötesi yaklaşımlar
İkon Fuarcılık ile Sanat Galericileri Derneği tarafından düzenlenen ‘Art İstanbul 2003 Uluslararası Çağdaş Sanat Buluşması’nın ilk ayağı olan Genç Sanatçılar Resim Yarışması için 20 Ağustos 2003’e kadar başvuru yapılabilir.

Genç sanatçılardan "Yeni Önermeler"
Borusan Sanat Galerisi'nde her yıl yaz aylarında düzenlenen Yeni Öneriler/Yeni Önermeler sergisinin 11'ncisi 7 Ağustos'tan sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. 

"Taslak ve Desen'den Resme Yolculuk" Sergisi
Sabancı Üniversitesi'nin "birlikte yaratmak" felsefesi doğrultusunda düzenlenen sergide, Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi ve Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi'nden 23 öğrencinin büyük ebatlardaki çalışmaları yer alıyor.

"İki Dünya Arasında" Sergisi
İstanbul Fotoğraf Merkezi 19 Haziran–30 Ağustos 2003 tarihleri arasında uzun soluklu sergilerinden ikincisini gerçekleştiriyor.

ElemtereFiş; Anadolu'da Büyü ve İnanışlar
Anadolu, dinlerin ve farklı kültürlerin kesişme noktasında yer almakta. Her inanış, kendi gizemini bu toprakların tarihine katarak varoldu. 

Birikimler
Mimar Sinan Üniveristesi’den hemen hemen aynı yıllarda mezun olan profesyonel tanıtım fotoğrafçıları Bülent Abacı, Rıza Aydan Turak, Mehmet Özcan ve Çetin Özer bir araya gelerek kişisel fotoğraf birikimlerini ortaya koyan bir sergi açıyor.

Türkiye'nin üç büyük imparatorluğu Japonya'da
Japonya'da 'Türkiye Yılı' dolayısıyla düzenlenen "Türkiye'de Üç Büyük İmparatorluk: Hitit, Bizans, Osmanlı" sergisi, 1 Ağustos'ta Prens Mikasa'nın da katılımıyla Tokyo Metropolitan Müzesi'nde açılıyor.

Galerist'te Serkan Özkaya Sergisi
Serkan Özkaya, sanat alanında on yıldır sürdürdüğü çalışmalarını Galerist'te Minerva Caddesi isimli retrospektif sergisinde biraraya topluyor. 

Ovacık'tan “Yüzlerin Coğrafyası”
Fotoğraf sanatçısı ve turist rehberi Nergiz Savran Ovacık dünyanın çeşitli ülkelerinden portrelerin yer aldığı fotoğraflarını 5-21 Eylül tarihleri arasında Turist Rehberleri Birliği’nin (TUREB) Yasemin Cebenoyan salonunda sergiliyor.

Sualtının Yıldızları Darphane'de…
Galileo‘den günümüze kadar, diğer gezegen ve yıldızlardaki o bilinmeyen yaşamın varlığını hep merak etmişizdir. Gökyüzünde parlayan yıldızlar gibi, bize yeni bilgiler kazandırarak yolumuzu aydınlatacak ve henüz yüzde biri araştırılmış olan denizlerde yaşayan binlerce yıldızı acaba ne kadar iyi tanıyoruz?

Saraylar doğal atölye
Kaliteli mermeriyle ünlü Balıkesir'in Marmaraadası ilçesine bağlı Saraylar beldesi, 'Uluslararası Heykel Sempozyumu'yla dünyanın birçok ülkesinden heykeltıraşları ağırlıyor. Saraylar Belediyesi ve Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen sempozyuma Türkiye, Yunanistan, İtalya ve Japonya'dan beş heykeltıraş ile altı öğrenci katılıyor. 25 gün devam edecek sempozyumda heykeltıraşlar, Saraylar mermerine eserler üretecek.
Radikal

Türk eserleri dünya müzelerinde
Zengin Anadolu topraklarının hazineleri Japonya’dan Hollanda’ya, Makedonya’dan ABD’ye dünyaca ünlü müzelerde sergileniyor.

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık'tan "Sokak Etkinlikleri
Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık, yaz aylarında İstanbul’da sanatsal etkinliklere ara verme “geleneği”ni kırma iddiası ve ısrarıyla, yazın sıcak aylarında sanatsal dinamizmi Sokak Etkinlikleri ile dışarı taşıyor.

Arşiv

Etkinlik

Bilgi Üniversitesi Tasarım Kültürü ve Yönetimi Sertifika Programı

Son Başvuru Tarihi: 
19 Eylül 2003

Not: Arkitera aracılığı ile programa başvuran katılımcılara %10 indirim sağlanacaktır.

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz