reklam

Haziran Ayı Kültür & Sanat  Haberleri
Sanat

Denizi Pişirdik 2004 Temmuz'da Bodrum'da
Dünyada ilk olma özelliğine sahip, "Denizi Pişirdik Sualtı Seramik Sergisi" bu yıl dördüncüsünü ülkemizde gerçekleşiyor. 2001 yılında, denize olan sevgi ve özlemlerini eserleriyle anlatmak isteyen 4 seramik sanatçısının tamamen kendi olanaklarıyla açtıkları ilk sergi, beklenen ilgiyi görünce "Denizi Pişirdik" adında süreklilik kazandı.

"Vur - Kaç" Smart Project Space Platform'da
Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi, Vur ve Kaç adını taşıyan ve sanat müdahalelerinden oluşan bir performans programına ev sahipliği yapıyor. 

YTÜ’den art-a kalan sergi
YTÜ Sanat ve Tasarım Fakültesi’nin, Temel Sanat Atölyesi ve Sanat ve Tasarım Yüksek Lisans Programı öğrencilerinin gerçekleştirdikleri projeler 21 Haziran 2004 tarihinden itibaren Dolmabahçe G-Mall’da sergileniyor.

23. Uluslararası Günümüz Sanatçıları İstanbul Sergisi
Resim Heykel Müzeleri Derneği'nin (RHMD) kuruluşundan bu yana her yıl düzenlediği yarışmalı Uluslararası Günümüz Sanatçıları Sergisi'nin 23'üncüsü Akbank Kültür Sanat Merkezi'nde sergileniyor. 

"Sanat Dünyamız"a mutlu yıllar
Yapı Kredi tarafından yayımlanan üç aylık kültür sanat dergisi Sanat Dünyamız, bahar sayısıyla 30. yaşını kutluyor. Amacını "sanata bakış, sanata saygı, sanatın eleştirisi, sanatı düşünmek, konuşmak, tartışmak, sanatı algılamak, hissetmek için önemli bir kaynak ve aracı olmak" diye özetleyen dergi, yeni çıkan Bahar 2004 sayısının ekinde okurlarına Bülent Erkmen tasarımı bir afiş sunarak kutluyor.
Milliyet Sanat - Haziran

Alexandre Vassiliev Koleksiyonundan Avrupa Modasının Üç Yüzyılı
Emirgan’daki Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi modanın 3 asırlık tarihine ev sahipliği yapıyor. Beymen ve Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi işbirliğiyle 12 Mayıs-15 Ağustos 2004 tarihleri arasında ziyaretçilere açık.

Cam Ocağı'na Arkitera.com Üzerinden Başvurularda İndirim
Cam Ocağı bu eğitim programlarına Arkitera.com üzerinden başvuru yapanlara farklı başlıklarda Temmuz sonuna kadar %15'e varan indirimler uygulanıyor.

Acı Ama Gerçek
Sanatsal üretim ve sergileme biçimlerinde yeni ve deneysel yaklaşımları destekleyen, güncel sanatın iyi örneklerini ulusal/uluslararası...

Galeri Artist Haziran ayı ile birlikte yaz sezonunu açıyor
Galeri Artist İstanbul Merkez salonlarında haziran ayı itibariyle başlayacak olan karma sergiler her ay yenilenerek yaz sezonu boyunca devam edecek.

Balıkadamlar için özel sergi açıldı
Türkiye'de ilk kez denizin 2-3 metre derinliğinde bir fotoğraf sergisi açıldı. Fethiye Dalyan Koyu'nda gerçekleştirilen sergiyi sadece balıkadamlar gezebilecek.

‘Benim adım İstanbul’
Almanya’nın güneye yakın duran şehirlerinden Karlsruhe’de, belirlemeleri kadar, sundukları ve mekanı ile de iddialı bir sergi sürmekte. Sergi, 17. Avrupa Kültür Günleri çerçevesinde düzenlenmiş.

P Dergisi yenilendi
Yayın yaşamına 1996 yılında başlayan ‘P dünya Sanatı Dergisi’ son sayısında kendini yeniledi. Yepyeni bir içerik ve tasarımla çıkan son sayıda ana tema ‘bahçe ve sanat’... 

Sanat Sokaklara Taşındı
Bosch ana sponsorluğunda 1-6 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen 3. Uluslararası Tünel Art Festivali kapsamında dört ressam, Tünel Meydanı'nda Bosch soğutucuları boyuyor. Halka açık sanat etkinliği, büyük ilgi topluyor.

"Bu Bir Lale Değildir" Takı ve Resim Sergisi Açılıyor
"Bu Bir Lale Değildir" takı ve resim sergisi 4 Haziran Cuma günü saat 18:00'da açılıyor ve sergi 8 Temmuz'a kadar sürecek.

Türk fotoğrafının 'yeni' genç solukları fotoğrafseverlerle buluşuyor
Geniş Açı Fotoğraf Sanatı Dergisi ve İstanbul Fotoğraf Merkezi'nin işbirliğiyle düzenlenen 'Türk Fotoğrafında Genç Soluklar-II' projesi sonuçlandı.

Ahmet Müderrisoğlu'nun Sergisi Açılıyor
Epsilon Galeria da, danışmanlığını Rengin Kurtiz'in yaptığı resim sergisi, Ahmet Müderrisoğlu ile açılıyor.

60 yıllık beraberliğin ürünleri
Anadolu kadınının görmüş geçirmişliğine pişmiş toprak idolleriyle ışık tutan Nasip İyem ve üslubu ile Türk resim sanatının gelişim serüveninde, kendi kuşağının toplumsal gerçekçilik adına verdiği savaşımın güçlü ismi Nuri İyem, beraberliklerini Evin Sanat Galerisi’nde açılacak sergi ile sürdürüyorlar. 

Cavit Mukaddes Eserleriyle Anadolu'ya Uzanıyor
Cavit Mukaddes, 16. Kişisel Resim Sergisi'ni Anadolu'ya uzanarak, "Sonsuzluk" başlığı altında Mersin Pitura Sanat Galerisi'nde gerçekleştiriyor.

'Tuvale Düşen Mısralar' sergisi başladı
Tevfik Fikret'in eserlerinin sergilendiği ve Aşiyan Müzesi'nde gerçekleştirilen 'Tuvale Düşen Mısralar' sergisi, 24 Mayıs Pazartesi günü sanatseverlerin ziyaretine açıldı.

"Atölye" sergisi 1 Temmuz'da açılıyor
"Atölye" sergisi, Sevinç Altan rehberliğinde 01 - 31 Temmuz tarihleri arasında Karşı Sanat Çalışmaları'nda açılıyor.

Kıtanın ihtimal bölgeleri
Avrupa'nın göçmen bienali Manifesta, bu yıl İspanya'da Donotsia-San Sebastian'da açıldı. Türkiye'den Cengiz Çekil ve Hüseyin Alptekin'in katıldığı bienal, bulunduğu kentin sorunlarına çözüm önerileri üretiyor.

Sergi, Söyleşi ve Yeni Dönem Fotoğraf Seminerleri
Ev sahipliği daha önce YKY tarafından yapılan, Murat Germen ile Orhan Cem Çetin'in gerçekleştirdiği "Çağdaş Fotoğraf Serileri" başlıklı izleyici katılımına açık aylık söyleşiler, bundan böyle yine İstanbul'da, Fotoğraf Vakfı'nda sürdürülecek.

Kayaköy'de sanat kampı
Yaz tatilinizi; deniz, doğa ve sanatla içiçe geçirmek ister misiniz? Bu, size farklı bir seçenek gibi görünüyorsa Fethiye ile Ölüdeniz arasında terkedilmiş bir Rum köyü olan Kayaköy'de, Fototrek Nikon Fotoğraf Merkezi'nin düzenlediği Sanat Kampı düzenliyor. 

Çağdaş Türk Resminden Bir Kesit
Kare Sanat Galerisi Çağdaş Türk Sanatı'nın en önemli ustalarından Zeki Arslan, Zekai Ormancı, Asım İşler, Tülin Onat, Gökhan Anlağan, Ömer Uluç, Ender Güzey, Tomur Atagök, Yusuf Taktak, Adem Genç, Tanju Demirci ve Bubi'nin en yeni yorumlarından oluşan çalışmalarını 20 Mayıs - 30 Haziran tarihleri arasında sanatseverleriyle buluşturuyor. 

Suphi Baykam anısına sergi
Bedri Baykam'ın, babası Dr. Suphi Baykam anısına yaptığı resimleri sergilediği resim sergisi Ortaköy Kültür Merkezi'nde açıldı. 

En İyi National Geographic Kapağı Türkiye'den
National Geographic Society tarafından geçtiğimiz ay ABD'de yapılan 'yılın kapağı' yarışmasında foto muhabiri Murat Düzyol, Nisan 2004'te yayınlanan 'Kadın Semazenler' konulu kapak fotoğrafıyla birinci oldu.

Atatürk portreleri ve at resimleri
Ressam Güler Çakır yedinci kişisel sergisini İMKB Sanat Galerisi'nde açtı. Çakır, Atatürk portrelerinin ve figüratif doğa resimlerinin ağırlıkta olduğu sergi için '28 yıldır resim yapıyorum. Doğa resimleri yapmayı çok seviyorum. Çiftçi bir aileden geliyor olmam bu eserleri yapabilmemin en büyük kaynağı. Bu sergide de ağırlıkla olarak at resimleri yer alıyor' dedi. Ressamın 40 sergisinden oluşan sergi 3 Temmuz'a kadar açık kalacak.
Akşam

İtalyan sanatçı Domingo Notaro'nun sergisi 30 Haziran'a kadar İlayda Sanat Galerisi'nde
Sanat yaşamı, İtalya ile Arjantin arasında ve farklı etkileşim alanlarına yönelik uğraşlar düzeyinde biçimlenen Domingo Notaro'nun şiirden resme ve deneysel örneklere uzanan çalışmaları daha ilk bakışta, Rönesans kültürünün bütünselliğini akla getiriyor. Sergi, günümüz İtalyan sanatı içinden, ülkemize konuk olmuş bir iyi niyet elçisinin selamı olarak algılanabilir. Ayrıca kültürümüzle örtüşen ayrıntılar içermesi bakımından bu selamın anlamını daha iyi kavrayabiliriz.

Sahilde heykel atölyesi
Büyükçekmece Belediyesi'nce her yıl organize edilen Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında gerçekleştirilen ''Uluslararası Heykel Sempozyumu'' farklı ülkelerden heykeltıraşları bir araya getiriyor. Bu yıl beşincisi düzenlenecek olan sempozyumda, Avusturya, Güney Kore, İtalya ve Bulgaristan'dan 7 heykeltıraş, Büyükçekmece sahilinde mermer betonları yontarak heykellerini yapacaklar.
Cumhuriyet

Harmony'de yaz karması
Harmony Sanat Galerisi , mevsim boyunca yer verdiği kişisel resim sergilerinden sonra, bu kez 'Yaz Karması' ile sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 

THBB'den Beton Güzeldir Fotoğraf Sergisi
Türkiye Hazır Beton Birliği ile Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü'nün birlikte düzenlediği 'Beton Güzeldir' Fotoğraf Sergisi Dünya Ticaret Merkezi Yeni Fuar Kompleksi'nde açılıyor.

Ara GÜLER'e Onursal Doktor Ünvanı Veriliyor
8 Haziran 2004 Salı günü saat 14.00'de Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi'nde Ara Güler'e Onursal Doktor Ünvanı verilmek üzere bir tören düzenleniyor.

Fotoğraf sanatında genç soluklar
Geniş Açı Fotoğraf Sanatı Dergisi ve İstanbul Fotoğraf Merkezi’nin işbirliğiyle düzenlenen ‘Türk Fotoğrafında Genç Soluklar-II’ projesi sonuçlandı. 

Eğlencenin adresi Tünel
3. Uluslararası Tünel Sanat Festivali'nde, dans gösterilerinden sergilere kadar çeşitli etkinlikler 6 Haziran'a kadar sizi bekliyor

Türk Fotoğrafının Genç Solukları Fotoğrafseverlerle Buluşuyor
Mimar Sinan Üniversitesi Fotograf bölümü öğretim elemanları işbirliğiyle düzenlenen 'KENT-İM' projesi 1-16 Haziran tarihleri arasında Galeri BİNYIL 'da sergilenecek.

Sevgi Gönül’ü andık
Dostları, sanat tarihçileri ve sevenleri 26 Mayıs 2004 akşamı Sadberk Hanım Müzesi’nde açılan Gönülden Bir Tutku - Sevgi Gönül Hat Koleksiyonu Sergisi’nde onu andılar.

Ressamlar jean ve buzdolabı boyuyor
Tünel Sanat Festivali'nin üçüncüsü 1 Haziran'da başlıyor. Yurtdışından sanatçıların da katılacağı festivalde altı gün boyunca onlarca etkinlik izlenebilir

Kuzgun Acar’ın heykelleri
Türkiye İş Bankası Kuleleri’ndeki Kibele Sanat Galerisi’ne giderseniz Kuzgun Acar’ın heykellerini toplu halde görebilirsiniz.

İstanbul ve Boğaziçi’ gün ışığına çıktı
İstanbul ile ilgili en kapsamlı eserlerden biri olan İhtifalci Mehmed Ziya Bey’in “İstanbul ve Boğaziçi, Bizans ve Osmanlı Medeniyetlerinin Ölümsüz Mirası” adlı kitabı, 76 yıl sonra gün ışığına çıktı.

Galata'ya yeni galeri
Tünel'den Galata'ya inen yokuşta, Mevlevihane'ye komşu Yörük Çıkmazı'nda yeni bir sanat galerisi açıldı. Y. Mimar Tuncer Çakmaklı tarafından kurulan TÇ Mimarlık'a ait beş katlı binanın giriş katı ve mahzeninde faaliyetlere başlayan "Galeri inin", mimarlık, tasarım ve resim eserlerine yer veriyor. Galeri inin'in ilk etkinliği olan Hanefi Yeter'in "Öteden Beri" isimli resim sergisi 11 Eylül'e kadar gezilebilecek. (0 212 243 53 02)
Türkiye

Arşiv

Yarışma

AMV Genç Mimar Ödülü 2004


Son başvuru tarihi:
30.07.2004

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz