reklam

Eylül Ayı Kültür & Sanat  Haberleri
Sanat

"Figür Atak" Sergisi
5-27 Ekim 2004 tarihleri arasında Teşvikiye Nelli Sanatevi'nde Özkan Eroğlu tarafından düzenlenen ve Marino Marini, Sabri Berkel, Abdurrahman Öztoprak, Semra Göney...

Asım İşler Resim Sergisi
Galeri Artist-İstanbul 9 Ekim - 6 Kasım 2004 tarihleri arasında İstanbul Merkez Salonları'nın 3 katında açacağı sergi ile Asım İşler'i sanatseverler ile buluşturuyor.

9. Uluslararası İstanbul Bienali İlk Kez İki Küratörü Buluşturuyor
İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı tarafından 16 Eylül - 30 Ekim 2005 tarihleri arasında düzenlenecek olan... 

"Mitos Gemileri" Heykel ve Resim Sergisi
Haluk Elbe Sanat Galerisi 27 Eylül 2004 tarihinde Denizi Pişirdik Organizasyonu ile yeni bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Bodrumlu sanatseverleri daha önce...

Aya İrini’de Türk-Yunan ‘modern sanat’ buluşması
"Yunanistan-Türkiye Buluşma Noktası: Modern Sanat" sergisi, İstanbul Aya İrini Müzesi’nde devam ediyor. 10 Ekim’e kadar açık kalacak sergi, aralık ayında Selanik’te sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Beyoğlu'nda Seramik Kursları
Beyoğlu Çukurcuma’daki Ceramiclub Seramik Atölyesi'nde yeni sezon kurs çalışmaları 20 Eylül gününden itibaren salı ve perşembe akşamları başlıyor.

Zonaro, 100 yıl sonra Saray'a dönüyor
Saray ressamı Fausto Zonaro, yaklaşık 100 yıl önce buruk bir şekilde ayrıldığı İstanbul'a, doğumunun 150. yılında 'görkemli’ bir dönüşe hazırlanıyor.

En kapsamlı Dali sergisi Venedik'te
İtalya, sürrealist akımın büyük ismi Salvador Dali'yi, doğumunun 100. yılında dev bir sergiyle anıyor. Dali'yle ilgili bugüne kadarki en kapsamlı retrospektif olarak nitelendirilen sergi, önceki gün Venedik'teki Palazzo Grassi'de açıldı.

Güncel sanatın başarılı ismi
Güncel sanattaki başarısı, enstelasyonları, mahrem çizimleri, neonları ve filmlerinin yanı sıra, medyatik kişiliğiyle de sanatseverlerin ilgisini çeken Tracey Emin, Türkiye'deki ilk kişisel sergisini açıyor. 

Sanat Dünyasına Yeni Bir Galeri Katılıyor…
Galeri X-ist 30 Eylül 2004'de açılıyor. Değerli sanatçıların eserlerinin de sergileneceği galeride esas olarak, genç yeteneklerin tanıtılması amaçlanıyor.

Peyami Gürel Sanat Fuarı'nda
Geçtiğimiz yıl Galeri Artist salonlarında KUUN başlığı altında büyük bir kişisel sergi gerçekleştiren sanatçı Peyami Gürel bu yıl 14.'sü düzenlenen Tüyap Sanat Fuarı'na büyük boy tuval serisiyle katılıyor. 

Orijinal Kartpostallarla İstanbul Sergisi açıldı
3. Uluslararası Beyoğlu Buluşması kapsamında düzenlenen Orijinal Kartpostallarla İstanbul Sergisi, Tarık Zafer'de açıldı. Sergi, 13 Eylül 2004 tarihine kadar görülebilecek.

Şimdi Burada ve Alabildiğine Yalın
Sergi, dört Japon sanatçının -Shigeno Sawada, Nobuki Yamamoto, Shigenobu Yoshida, Haruo Higuma- birbirleriyle etkileşimli işlerini bir araya getiriyor. 

Türk Resminin Çağdaş Ressamları Sergisi Eylül'de
"Türk Resminin Çağdaş Ressamları"adlı sergi 1 - 30 Eylül 2004 tarihleri arasında ARTDEPO Sanat Galerisi’nde gerçekleşecek. 

Genç Ressam Aslı Özok'tan Resim Sergisi
1976 Ankara doğumlu Özok, 2003 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Resim Lisans Programı ve Fresk Uygulamalı Atölyesinden mezun olduktan sonra halen aynı üniversitede Resim Yüksek Lisans Programına devam ediyor.

Bodrum'da Kişisel Sergi
Galeri Artist İstanbul'daki merkez ve şubelerinden sonra Bodrum'da açtığı şubesinde de sanatseverler ile buluşmaya devam ediyor. Galeri Artist Bodrum'daki 2. kişisel sergisinde sanatçı Somnur'un eserlerine yer veriyor.

Beethoven, Montreal ve Balina Sesleri
Monteal, Gora Galeri'de 24 Ağustos tarihinde Gülay Alpay'ın resim sergisi açılıyor. 11 Eylül'e kadar izlenebilecek olan resim sergisinde balina sesleri, Beethoven ve Montreal arasındaki yansımalar anlatılıyor. 

Sınırlı renk armonisi
Türk resminin her kuşaktan temsilcilerini sanatseverlerle buluşturan Evin Sanat Galerisi, Nesrin Sağlam'ın dördüncü kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü mezunu, genç kuşak temsilcilerinden Sağlam'ın sergisi 30 Eylül-21 Ekim tarihleri arasında sanatseverler tarafından gezilebilecek. Nesnelliğin öznellikle uyumunu yalın ve içe dönük bir anlatımla birleştirerek aktaran Nesrin Sağlam, kendi kuşağı içinde özgün yorumuyla dikkat çekiyor. Sınırlı renk armonisi ve orta tonların hâkim olduğu yapıtlarında sanatçı, desenini fırça vuruşlarıyla destekliyor.
Cumhuriyet

Çılgın çanta kraliçesi geldi
Güncel sanatın çılgın tasarımcısı Tracey Emin, Türkiye'deki ilk kişisel sergisinin açılışı için İstanbul'a geldi. Ünlü Fransız markası Longchamp'a da çanta tasarlayan İngiliz sanatçı, çalkantılı özel hayatından sıradışı çalışmalarına...

Türk ressamları dünyaya açılıyor
Türkiye'nin en büyük sanat galerilerinden biri olan Galeri Artist, Türk ressamlarına Avrupa ve Amerika'nın kapılarını açmaya hazırlanıyor. Geçen yüzyılda yüzlerce ressam yetiştiren ülkemiz, maalesef bunlardan... 

Kanada'da Portre Sanatları Festivali
Kanada Portre Topluluğu, 2004 Uluslararası Portre Sanatları Festivali ve Portre Üzerine Güzel Sanatlar Konferansı organize ediyor. Etkinlikler, 9 - 12 Aralık 2004 tarihleri arasında Jackman Hall, Ontario Sanat Galerisi'nde gerçekleşecek.

Pera Tasarı Okulu Seçildi
Pera Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi ve Pera Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Leonardo da Vinci Projesi kapsamında tasarı okulu olarak seçildiler. 

Mona Lisa'nın sırrı aydınlanıyor
Floransalı bir araştırmacı, Leonardo da Vinci'nin ünlü Mona Lisa (La Jakond) tablosundaki kadının kim olduğunu tespit ettiğini açıkladı. Da Vinci'nin modelinin 1479 Floransa doğumlu Lisa Gerardini olduğunu söyleyen profesör Giuseppe Pallanti, bu iddia-sını yazdığı kitapla kanıtlayacak. Pallanti'nin verdiği bilgiye göre, Paris'teki Louvre Müzesi'nde sergilenen tablonun mode-li Francesco del Gioconde ile evliydi. Lisa'nın hayatı Floransa ile Chianti arasında geçti. Del Giocondo ailesi, Da Vinci sülalesiyle hısımdı.
Radikal

'Davud' mükemmel değil, güçsüz!
Michalengelo'nun ünlü 'Davud' heykelinde duruş bozukluğu ve kas zayıflığı saptandı. Rönesansın en önemli isimlerinden Michalengelo'nun 'erkek güzelliğini ve fiziksel kusursuzluğunu' yansıtmak amacıyla yaptığı 'Davud' heykelinin...

60'ıncı yılı sanatla kutluyor
Yapı Kredi Bankası kuruluşunun 60'ıncı yılını bugün açılacak beş sergiyle kutluyor. Son halife Abdülmecid Efendi'nin yağlıboya tablo ve desenlerinden oluşan sergiyi restore ettiği Abdülmecid Köşkü'nde düzenleyecek...

Eğitime destek için sergi
G-mall Kültür, Sanat ve Alışveriş Merkezi'nde yer alan G-art Sanat Galerisi, 15 Eylül'e kadar Esra Meral 'in yapıtlarının yer alacağı sergiye ev sahipliği yapacak.

Berlin'de Sanat ve Edebiyat Ortaklığı
Berlin’in Kreuzberg Mahallesi'ndeki SOX36 Sanat Galerisi farklı bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Küratör Stephan Kurr’un daveti üzerine Berlin ve İstanbul şehirleri arasında sanatsal bir ortaklık kurmayı amaçlayan...

"Suriye Geçişleri" Fotoğraf Sergisi
10-30 Eylül 2004 tarihleri arasında, İstanbul Fotoğraf Merkezi'nde , Cervantes Enstitüsü işbirliği ile düzenlenilmiş olan üç İspanyol sanatçıdan üç ayrı fotoğrafçının gözü ile oluşturulmuş Suriye fotoğrafları sergilenecek.

Yeni trend sanat turizmi
Ressam Aydın Çukurova'nın açtığı sanat kampı yatırımcılara ilham kaynağı olunca Likya Yolu üzerindeki alternatif tesis sayısı bir anda arttı.

Herkesin karikatürü
Anadolu Üniversitesi (AÜ) tarafından düzenlenen ve 37 ülkeden sanatçıların 200 karikatürünün yer aldığı ‘Uluslararası Karikatür Sergisi’ Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde açıldı. AÜ Karikatür Sanatını Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof.Dr. Atilla Özer, törende, “E-Eğitim, E-Avrupa, E-Euro EEE?!” konulu sergide, ‘Avrupa Birliği, Türkiye ve Elektronik Çağ’ temalarını biraraya getirmeyi amaçladıklarını kaydetti. Sergiye 37 ülkeden 157 sanatçı, 626 karikatür gönderdi. Çin’den İtalya’ya, Uruguay’dan Yunanistan’a, Almanya’dan İsrail’e, ülkelerinde tanınmış sanatçıların eserlerinden oluşan sergi, 30 Eylül’e kadar gezilebilecek.
Türkiye

Fotoğraf atölyeleri başlıyor
Fotoğrafa başlamak isteyen, yeni başlayan ya da profesyonelleşemeye çalışanlar için fotoğraf atölyeleri başlıyor. İstanbul Fotoğraf Merkezi’nin Tarlabaşı’ndaki merkezinde, eylül ayı içerisinde başlayacak atölye çalışmaları için başvurular devam ediyor. Çalışmalar, "Temel Fotoğraf Atölyesi", "Siyah Beyaz Fotoğraf Atölyesi" ve "Stüdyo&Tanıtım Fotoğraf Atölyesi" başlıkları altında gerçekleştirilecek. Ayrıntılı bilgi için: 0212 238 11 60 www.istanbulfotografmerkezi.com
Zaman

Balıkçıda yerleştirme: 100 Watt
Nesne ilişkilerindeki tüm dolaylı - dolaysız bağlantıların farkında olunduğunda, parçaların bir araya gelişlerindedir, kavranan şey. Kışkırtıcı bir olağanlıktadır. İç mimar Burcu Aksoy 'un '100 Watt' başlıklı yerleştirmesi 7 Eylül - 1 Ekim tarihleri arasında... 

Beyoğlu üçüncü kez sanatla buluşuyor
3. Uluslararası Beyoğlu Buluşması yarın başlıyor. Türk ve yabancı sanatçıların 11 gün boyunca sunacağı etkinlikler arasında sergiler, konserler ve söyleşiler yer alıyor.

Arşiv

1. İstanbul Mimarlık Festivali

Archiprix Sergisi

4 - 9 Ekim 2004
Tarih Vakfı Tarihi Darphane Binaları

Çimsa'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz