reklam

Haziran Ayı Kültür & Sanat  Haberleri
Sanat

Yunus Tonkuş Resim Sergisi
Yunus Tonkuş'un resim sergisi "Eskiz Defteri" 1-30 Temmuz 2005 tarihleri arasında Asmalımescit Balıkçısı 22. Sanat Etkinliği kapsamında gezilebilir.

Beyza Boynudelik Resim Sergisi
Beyza Boynudelik'in resim sergisi 30 Haziran - 15 Temmuz 2005 tarihleri arasında Jazz Now Sanat Merkezi ve Galeri'de izlenebilir.

Nuri İyem
Geçen hafta kaybettiğimiz değerli ressam Nuri İyem, Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Görevlisi Tülay Çellek'in kaleminden şöyle anlatılıyor;

"Yıllar önce bir sergide çektiğim Nuri İyem’ in fotoğraflarını, yine yıllar önce evimde oluşturduğum derme çatma karanlık odada, zor koşullarda tap etmiştim..."

Kartvizitinde sadece ressam yazan ilk Türk Nuri İyem

1915’ten geçen haftaya kadar yaşanmış, içinden en çok resmin geçtiği bir hayat. Kartvizitinde sadece ‘ressam’ yazan, yani hayatında resim yapmak dışında hiçbir meslek edinmemiş; üstelik Paris bohemini yaşamamış,Avrupa müzelerini görmemiş, kendi tarzını ...

Pera Müzesi'ne ziyaretçi akını
Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi'ni 8 hazirandan buyana toplam 11 bin 789 kişi gezdi.  Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre, müzede yer alan 'Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri' ve 'Kütahya Çini ve Seramikleri' koleksiyon sergileri büyük ilgi görüyor.

Mimarlar Kongresi'ne İstanbul Modern desteği
İstanbul Modern, 28 Haziran'da, yedi fotoğrafçının 33 çalışmasından oluşan Cityrama adlı sergiye ev sahipliği yapacak.

Cihangir Parkı Yararına "Çocuklarla Dayanışma Sergisi"
Cihangir’de bir “semt girişimi” ile gündeme gelerek mimar, pedagog ve sanatçıların gönüllü uzmanlık katkılarıyla revizyon projesi hazırlanan ve yapımı önemli ölçüde tamamlanan Cihangir Parkı'nın eksiklerini...

Monalistanbul
Yaklaşık 9 yıldır Plastik Sanatlar alanında etkinlikler düzenleyen “Çekirdek Sanat Atölyesi”nin bu yılki sergi programı içerisinde yer alan 5. Sanat Etkinliğini Rönesans’ın büyük ustası, düşünürü bilim adamı Leonardo Da Vinci’nin ünlü yapıtı “Mona Lisa ”nın “kavram” olarak belirlendiği Monalistanbul başlıklı bir sergi ile gerçekleştiriyor.

Özer Kanburoğlu "Sepetçiler" Fotoğraf Sergisi
Özer Kanburoğlu "Sepetçiler" fotoğraf sergisi 15 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında Erkayalar Sanat Galerisi'nde izlenebilir.

Genç Yetenekler Teşvikiye Sanat Galerisi’nde
Teşvikiye Sanat Galerisi ve Gençsanat Dergisi genç sanatçıların bugünün sanat hareketliliğinde kendilerini tanıtıp sanat deneyimlerini geniş kitlelerle paylaşabilmeleri için 8-23 Haziran 2005 tarihleri arasında bir sergi düzenliyor.

Gülnur Özdağlar Güvenç "Fotografik Manipulasyonlar" Sergisi
Gülnur Özdağlar Güvenç, Anadolu Ajansı Sanat Galerisi'nde bugüne kadar yaptığı ticari olmayan tüm fotoğrafik çalışmalarıyla yer alıyor.

İlhan Koman’dan ilk retrospektif
Heykeltraş İlhan Koman’ın yapıtlarının sergilendiği Retrospektif başladı. Üç farklı mekanda 30 Haziran 2005’e kadar açık kalacak olan ‘İlhan Koman: Retrospektif’ başlıklı sergi, sanatçının ülkemizdeki ilk retrospektif sergisi...

Seymen’in ‘İhlal Alıştırmaları’ Galerist’te
Erinç Seymen’in ‘İhlal Alıştırmaları’ adlı ikinci kişisel sergisi 25 Haziran 2005’e kadar Galerist’te. Sergi, yapısı ve rengi sanatçı tarafından değiştirilen galeri mekanının bütününe yayılan bir resim ve ses enstalasyonundan oluşuyor.

Renk: Bir yaşam kılavuzu
Sali Turan'ın yeni resimleri 18 Haziran tarihine kadar Modern Art Gallery'de görülebilir. Birer ''dışavurum'' belgesidir aynı zamanda onun resimleri. Düpedüz söylenmiş sözlerin, renklere ve biçimlere bürünmüş sözsüz ifadeleridir bu resimler. Arkalarında öfkeli bir sanatçı mizacının yatması bundan dolayıdır.

Uluslararası Sanat İstanbul'da
IAA-AIAP International Art Association- UNESCO’nun Avrupa III. Genel Kurulu 16-17-18 Haziran 2005 tarihlerinde Pera Müzesi Oditoryum’da uluslararası sanat gündemini tartışıyor.

“étrangeté en soi: unheimlich”, “kendine yabancılık: tekinsiz”
Ali Akay ve Dimitri Konstantinidis’in küratörlüğünü yaptığı “étrangeté en soi: unheimlich” ( “kendine yabancılık: tekinsiz” ) Strasbourg’da bulunan Espace Apollonia’da 3 Haziran tarihinde açılıyor.

Jeffrey Baykal Rollins'in Öğrencilerinden Boğaziçi'nde Sergi
Jeffrey Baykal Rollins'in öğrencileri sene boyunca yaptıkları fotoğraf ve resim projelerini sanat severlerle paylaşıyor. Öğrencilerin hemen hepsinin ilk deneyimleri olan bu sergi 30 Mayıs Pazartesi günü açılacak.

“Takıntı” Uluslararası Audio Video Art Festivali
Açılışı 2 Haziran Perşembe günü yapılacak olan “Takıntı” Uluslararası Audio Video Art Festivali için Fatih Balcı şunları söylüyor;

"İstanbul Galeri-X’te düzenlenen, küratörlüğünü Gülsün Erbil ve Şinasi Güneş’in üstlendikleri “Takıntı”..."

Zeynep Özdemir Resim Sergisi Maltepe Sanat Galerisi'nde

Zeynep Özdemir'in resim sergisi Maltepe Sanat Galerisi'nde 20 Mayıs-15 Haziran tarihleri arasında sanat severlerle buluşuyor.

Ödüllü "yumurtalar" sergileniyor
Sanatçı Ruth Benice'nin imzasını taşıyan ve İtalya'da düzenlenen organizasyonda Türkiye'ye dünya ikinciliği getiren yedi porselen yumurtalı yapıt, Kartaş Sanat Galerisi'nde sergilenmeye başlandı.

İstanbul Modern’de “Recycle –Geridönüşüm”
Türkiye’de tasarımın bilincini geliştirmenin yanı sıra projelerin tasarım değerlerine paralel uluslararası platformlara taşıyarak Türk tasarımını ve tasarımcısını dünyaya tanıtmayı hedefleyen İstanbul Modern Sanatlar Galerisi (İMSG) 2 – 24 Haziran 2005 tarihleri arasında 22 genç tasarımcının 27 çalışması ile katıldığı “ Recylcle – Geri Dönüşüm” sergisine ev sahipliği yapıyor.

Arşiv

Kültür ve sanat üzerine söylemek istedikleriniz Sanat  forumunda

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz