reklam

Ağustos Ayı Kültür & Sanat  Haberleri
Sanat

İstanbul, çok özel bir sergiye evsahipliği yapıyor

İstanbul çok özel bir sergiye evsahipliği yapmaya hazırlanıyor. World Press Photo'nun düzenlediği retrospektif sergi, 31 Ağustos'ta İstanbul Bilgi Atölye 111'de açılıyor.

"Hamzaname" New York’ta

İslam sanatı içinde eşine rastlanmayan ve Moğol, Hint ve İran stillerini de etkileyen "Hamzaname" resimleri, New York’ta oryantalizm rüzgârını yeniden estirme iddiasında.

Resimsel bir anlatım
Fotoğrafevi, ağustos ayı süresince İrlandalı sanatçı Anne Holland’ın teknik ve estetik bakımdan ilgi çeken fotoğraf sergisine ev sahipliği yapıyor.

İş Bankası tarihinin ilanıdır
Radyo günlerine yetişecek kadar yaşı olanların kulağında en çok kalan reklam sloganlarından biridir herhalde: Türkiye İş Bankası, paranızın, istikbalinizin emniyeti.'' İşte o Türkiye İş Bankası, 78. Yıl'ını, 1924'ten 2002'ye gazetelere verdiği ilanlardan hazırlanan bir sergiyle kutluyor.

16 ünlü Türk'ün Paris metro pozları
Basın ve tanıtım fotoğrafçısı Muammer Yanmaz, Türkiye'de adı Paris'le bütünleşmiş 16 ünlü Türk'ü, Paris'te en sevdikleri metro istasyonunda görüntüledi.

Önerilere açık sergi
Borusan Sanat Galerisi 15 Ağustos - 28 Eylül arasında "Yeni Öneriler / Yeni Önermeler" sergisini sanatseverlerin ilgisine sunuyor. Her yıl yaz aylarında düzenlenen bu serginin dokuzuncusunda genç sanatçıların çalışmalarına yer veriliyor. 

Yayalar, bu sergiden geçiniz
Sergi, yayaların rahat hareket ettikleri bir bölge olduğu için Nişantaşı'nda gerçekleşiyor. If! İstanbul ekibi, Mehmet Konuralp, Kutluğ Ataman, Ayşe Erkmen, Nevzat Sayın gibi tanınmış isimlerin katılımıyla 28 Eylül ile 3 Kasım arasında bir 'açık hava sergisi' açacak.

Kentin 'plastik fanzinleri'
Mimaroğlu kitabında, New York sokaklarına sanat eserlerini bırakmış nice isimsiz üstadın yapıtlarına, objektifiyle farklı yorumlar katıyor.

Oruç Çakmaklı 2002 Yaz Resim Sergisi
25 Ağustos'a kadar sürecek olan sergi, Çakmaklı'nın farklı disiplinlerle ilişki halindeki resimlerine ev sahipliği yapıyor.

Phill Niblock, İstanbul'da
Niblock bu enstalasyonlarından birini kurmak üzere 15 Ağustos'ta Phill Niblock olacak. Kendi çektiği videolarla beraber, halüsinasyonlarla bezeli, melodisiz ama sonsuz dinamik frekans örgüleriyle dolu performanslarından birini gerçekleştirecek. Ve ancak orada bulunanlarca farkedilecek bir zenginlik yaratacak.

Yazan ve çeken: Ara Güler
Foto muhabiri Ara Güler'in bir düşü gerçekleşti. Yapı Kredi Yayınları tarafından hazırlanan 'Yeryüzünde Yedi İz' adlı fotoğraf albümü, ustanın çektiği fotoğraflara dair anılarıyla harmanlanarak sanatseverlere sunuldu.

 

Balcıoğlu'nun karikatürleri sanal müzede
Usta karikatür sanatçısı Semih Balcıoğlu'nun eserlerinden oluşan bir sergi sanal ortamda ziyaretçilerini bekliyor. Balcıoğlu'nun son 30 yıllık sanat serüveninin bir özeti niteliğindeki sergide 90 adet karikatür yeralıyor. Sergide sanatçının seramik çalışmalarının görüntüleri ile İstanbul, Palyaçolar ve Kapadokya konulu karikatürlerinden örnekler de görebilmek mümkün. 
Sergi için www.sanalmuze.org

40 eserli karma sergi
Nişantaşı’nın tanınmış galerilerinden Artisan, yaz sezonunda sanatseverlere oldukça yüklü bir karma sergi hazırladı. On dokuz sanatçıya ait kırk eserin yer aldığı sergide, Türk resminin usta isimleri bir araya geliyor.

 

Marmaris Kalesi’nde seramik sergisi
Bir ay önce Gökova-Akyaka’da bir sergi açan seramik sanatçısı Riitta Cankoçak, eserlerini şimdi de Marmaris Kalesi’nde sergiliyor.

 

Kervansarayda karikatür sergisi
Karikatür sanatçısı Orhan Coplu'nun,"Carica'toruko" adını verdiği karikatür sergisi, Aksaray'ın Sultanhanı İlçesi'ndeki Sultanhanı Kervansarayı'nda açıldı.

‘Denizi Pişirdik’ sergisi
Dört seramik sanatçısının sualtındaki dünyayı seramiklerle bütünleştiren sergisi 3 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında Kaş’ta.

 

"Hurda" deyip geçmeyin
Hurdaya çıkmış eski otomobil parçalarıyla neler yapılabileceğini merak ediyorsanız ilginç bir sergi sizi bekliyor.

British Museum'dan büst çalındı
İngiltere'nin başkenti Londra'daki British Museum'un Yunan sanatı bölümünde bulunan 2500 yıllık büst çalındı. Büstü çalan kişinin hiç bir şey olmamış gbi elini kolunu sallayarak müzeden çıkıp gittiği söyleniyor.

 

Tuvaldeki sonsuzluk
Ressam Şevket Sönmez, tuval üzerine yağlıboya çalışmaları 31 Temmuz'dan itibaren Garanti Sanat Galerisi'nde sergileniyor. "Resim sonsuzlukla ilgilenir, insandaki sonsuzluk duygusunu cisimleştirir.

Kültür Bakanlığı kayıp tablolar dosyasını açıyor
Kayıp tabloların listesini çoğaltarak her yerde yayınlatacağını söyleyen Kültür Bakanı, bu olayın üzerinde duruyor. Bir bilen, bir gören belki bunları iade eder, diyor. Belli ki ipuçlarına ulaşmak istiyor. Kısacası, biz size ulaşmadan tabloları siz bize ulaştırın, iade edin, demek istiyor. Zaten soruşturma yapacakları da yok. Yeter ki devlet tablolarına kavuşsun.

Türk grafikerin başarısı yabancı basında
ABD'nin Los Angeles kentinde yaşayan Türk afiş ve grafik sanatçısı Emrah Yücel'in çalışmaları, Los Angeles Times gazetesinin ekine haber oldu. Yücel ile Amerikalı ortağı Stephan Lapp'a tam sayfa ayıran gazete, iki sanatçının Los Angeles'in en büyük ve eski tiyatrolarından''Passadena Playhouse'' için hazırladıkları afişlere yer verdi.

Venedik, düşler ve çelişkiler
2003’te yarım asrı geride bırakacak olan Venedik Bienali’nin küratörlüğüne Francesco Bonami getirildi. Proje 4L’de konuşan Bonami, bienalin ana temasının ‘Düşler ve Çelişkiler’ olduğunu açıkladı.

Devabil Kara'nın yapıtları ABD'de
Ressam Devabil Kara'nın son dönem çalışmalarının yer alacağı "4'üncü Katman" adlı sergi, 19 Temmuz'da ABD'nin önemli sanat galerilerinden Parish Gallery'de açılacak.
Kültür Bakanlığı'nın katkılarıyla açılacak sergide, sanatçının tuval üzeri akrilik tekniğiyle yaptığı ve zamanın anlamını ve göstergelerini sorguladığı eserleri yer alacak.
Sergi, 2004 yılında İstanbul, Ankara, Chicago ve Boston'da da tekrarlanacak. Bu proje, Ahu Antmen'in hazırlayacağı "Devabil Kara" adlı kitapla da belgelenecek. Kara'nın Parish Gallery'deki sergisi, 13 Ağustos'a kadar açık kalacak.
Devabil Kara'nın, Parish Gallery'de 1998 yılında açtığı "İzler veGölgeler" adlı sergi de ilgi görmüştü. 
Hürriyet

Arşiv

Endüstri Ürünleri Tasarımcısı  Defne Koz  04 Şubat  Salı günü  Diyalog bölümümüze konuk oldu. 

Defne Koz
Bu buluşmayı soru & cevap şeklinde okumak için ...

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz