Köşe Yazısı

Güven Arif Sargın

Kent Üzerine Notlar: 423 Eylül 2005
Kentsel dönüşüm yasası bağlamında, gerçekte gereksinim duyulan devrimci bir praksisin kendisi olmalıdır. Dolayısıyla varlıkbilimsel açıklamalar yerine, siyasetin merkezine yerleşmiş mekansallaşmaları eylemsel kılabilecek ütopya ve stratejilere ilişkin arayışların, gündemimizi işgal etmesi gerekmektedir.
Kent Üzerine Notlar: 319 Ağustos 2005
Özelde Ankara ve İstanbul olmak üzere, bütün büyük kentlerimizin yeni bir siyasi, idari ve hukuki kıskaca sürüklendiğini savlamak, sanırız, kahince bir davranış olmasa gerek.
Kent Üzerine Notlar: 22 Eylül 2004
“Gerçekte tarihselliği olan kentsel üretim biçimlerini, doğal bir sürecin parçasıymışcasına temsil eden algısal harita ve toplumsal ilişkilere başat, başkalaşmış, özgürleştirici algısal harita ve ilişki biçimleri mümkün müdür”, sorusuyla bir önceki yazımızı sonlandırmıştık.
Kent Üzerine Notlar: 112 Mayıs 2004
Kentsel mekânları üretebilmenin üç önemli bileşeni olduğunu yinelemek gerekir. Maddesel niteliklerin (doğal çizgi, eş-yükselti eğrileri, sınır, vb.) bir aradalığı, o kente dair ilk verileri bize iletir ve sanırız, kentin öncül imgesel zenginliği de, bu tür maddesellik(ler) aracılığıyla toplumsal algıdaki yerini alır.
Köşe Yazısı Arşivi
Dönem içindeki köşe yazarlarının listesi aşağıdadır. Yazısını okumak istediğiniz yazarı listeden seçiniz. Bütün yazarların listesini görmek için buraya tıklayınız.