Etkinlik Dosyası

İlk in Milano Sergisi

Tarih: Nisan 2007 Editör: Emine Merdim Yılmaz, Zeynep Alpay
Nurus ile "Motivasyon Tasarımı"
Bu yıl 80. kuruluş yıldönümünü kutlayan Nurus, dünyanın en yüksek teknolojiye sahip üretim tesislerinde üretilen seçkin tasarım ürünleriyle 30 farklı ülkede faaliyet gösteren, Türkiye’nin köklü şirketlerinden biridir.

Nurus, “motivasyon tasarımı” anlayışı ve çalışma yöntemleri ile Türk Endüstriyel Tasarımının gelişiminde önemli bir rol oynamakta ve Türkiye’nin ve dünyanın tanınmış tasarımcıları ile çalışarak sektördeki diğer şirketlere öncülük etmektedir.

Nurus bu alandaki deneyimini ve tasarım bilgisini ortaya koyarak Türkiye’de ve küresel çerçevede düzenlediği farklı projeler ve tasarım etkinlikleri ile kararlı bir şekilde tasarımı desteklemektedir.

Nurus geçtiğimiz yıllarda UIA İstanbul Dünya Mimarlık Kongresi 2005, Designers’ Odyssey’98, Contemporary İstanbul 2006 Sanat Fuarı gibi etkinliklerin sponsorluğunu yapmış ve İstanbul’da SCALE 1/X adı altında dünyadan önde gelen mimarların ve tasarımcıların katıldığı bir dizi konferans başlatmıştır.

Nurus, Türk tasarım kültürünü ve ürünlerini “ilk in milano”’da sergileyerek ve genç nesil tarafından yaratılmakta olan çağdaş Türk tasarımından bir kesit sunan İstanbul Teknik Üniversitesi, İTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı “5 Senses: İstanbul” projesini ana sponsor olarak destekleyerek Türk tasarımını global platformda tanıtmayı bir misyon edinmiştir ve başarı ile hayata geçirmektedir.

Türk tasarımının dünya trendlerine katkı sağlayacağı “ilk in milano” önümüzdeki yıllarda Nurus tarafından düzenlenecek olan bir dizi kapsamlı uluslararası etkinliğin ilk adımıdır. Nurus üniversite projelerine de desteğini sürdürecektir.

Nurus’un Aldığı Ödüller ve Üyelikleri
• Nurus, 2001 yılında I/X yönetici grubu ve 2004 yılında KISS İş İstasyonu grubu için olmak üzere iki kez yenilikçi tasarımlara verilen yüksek prestijli ödülü, Endüstriyel Forum Tasarım ödülünü, kazanmıştır.
• Nurus tarafından üretilen ve 1999 yılında Japonya’nın Endüstriyel Forum Tasarım Ödülü’nü (IFDA) kazanan Taklamakan oturma ünitesi 2006 yılında Martha Herford Müzesi’nin daimi koleksiyonuna seçilmiştir.
• Nurus, 1992 yılından beri FIRA (Mobilya Endüstrisi Araştırma Geliştirme Kurumu) üyesidir.
• Nurus, 1999 yılında BIFMA (Ofis ve Kurumsal Mobilya Üreticileri Derneği) üyesi olmuştur.
İlk in Milano Sergisi
İlk in Milano Sergisi
Etkinlik Dosyası Arşivi
Dönem içinde gerçekleştirilen etkinlik dosyalarının listesi aşağıdadır. Ayrıntılarına ulaşmak istediğiniz etkinlik dosyasını listeden seçiniz.