Merkezde, 1997 yılında Soul Houses (Antikite'den modeller ve bunların Eski Çağ'da konut fikrine yansıması üzerine) ve 2000 yılında Founding the City (Eski Çağ'daki şehirlerin kuruluşunun etrafında dönen efsaneler üzerine) sergiler düzenlenmişti. Sonrasında açılan bu sergide ise, Roma'dan günümüze bütün çağlardaki sanatçıların Hayali Mimarlık başlığı altındaki eserleri sunuldu.
Sergide fresklardan, resimlere, fotoğraflara, enstalasyonlara kadar 80 eser yer aldı.
16-18. yüzyıl arasındaki mimari doğaçlama akımının çevresinde dönen Avrupa'nın önemli okullarının önde gelen temsilcilerinden, Monsù Desiderio, Vredeman de Vries, Van Delen, Codazzi, Francisco Gutiérrez, Marieschi, Bellotto, Hubert Robert'ın eserleri; devamında ise bu bölümü tamamlayacak şekilde arasında Naples Arkeoloji Müzesi'nden Pompei Freskleri ve bu tarihi gelenekten esinlenen tarihi avangard hareketin önemli temsilcilerinden, De Chirico, Mario Sironi, Paul Klee, Paul Delvaux, Leon Spilliaert, Fernand Léger'in eserleri yer aldı.
Sergide ayrıca, bu temalardan etkilenen günümüz görsel sanatçıları arasından José Manuel Ballester, Ann Veronica Janssens, Catherine Yass, Miquel Navarro, Olivo Barbieri, Cristina Iglesias ve Perejaume'ın da eserlerine yer verildi.
Çalışmalar, yedi tematik başlık altında, farklı dönemlerden eserleri bir araya getirecek şekilde düzenlendi. Her bölüm, hayali mimarlığın karakteristik özelliklerinin altını çizecek veya gerçek mimarlığın fantastik görünümlerini ön plana çıkaracak şekilde hazırlandı.
Varolmayan Kentler Sergisi