reklam

Cam Ocağı'ındaki Farklı Eğitim Programları 
Sanat > Mercek Altında > Cam Ocağı Eğitim Programları

CAM OCAĞI

İki Haftalık Yoğun Eğitimler: Dünyaca ünlü cam sanatçıları ve ustaları tarafından verilen bu uygulamalı eğitimler, camla çalışmak isteyenlere sanatçıların öğrencilerle birebir ilgilenebildiği bir ortamda eğitim alma imkanı veriyor. Cam üfleme, füzyon, boncuk yapımı, lampworking, kalıpla cam şekillendirme, kuma sıcak döküm ve mixed media tekniklerinin öğretildiği ve farklı ülkelerden öğrencilerin katıldığı bu eğitimler sırasında, Cam Ocağı'nın yeşillikler içindeki kampusunda konaklamak da mümkün.

Uzun Dönemli Eğitimler: Sanatseverleri farklı güzelliklerle buluşturan Cam Ocağı'nın eğitim programı kapsamında, haftanın belli günleri gerçekleştirilen ve daha uzun bir döneme yayılan kurslar da var. Düzenli olarak açılan emay kursu, haftada iki gün yapılıyor ve bu uygulamalı eğitimde, bakır üzerine emay boyalarıyla çeşitli dekoratif çalışmalar ve takılar yapılıyor.

Hafta Sonu Atölyeleri: Çalışan kesimden gelen talepler doğrultusunda hazırlanan füzyon, boncuk yapımı ve kalıpla cam şekillendirme atölyeleri, yoğun çalışma temposu ve zamansızlık nedeniyle iki haftalık eğitimlere katılamayan ama camla yakınlaşmak isteyen veya öğrenmek istedikleri tekniği iki günlük uygulamalı atölye çalışmasıyla tanıdıktan sonra iki haftalık eğitimlere devam etmek isteyen cam meraklılarına, bu renkli dünyada kısa bir yolculuğa çıkma imkanı sunuyor.

Okul, Şirket ve Grup Gezileri: Camı tanımak ve camın yapılışını görmek isteyen gruplar için Cam Ocağı aynı zamanda alternatif bir gezi mekanı olarak hizmet veriyor. Cam Ocağı'na gelen ziyaretçiler hem camın yapılışını izleyebiliyor, hem de grup olarak kısa füzyon çalışmasına katılabiliyorlar. Bu çalışmada renkli camlarla yapılan füzyon çalışmalar, daha sonra fırınlanarak grup için verilen adrese gönderiliyor.

Gruplar için hazırlanan kısa füzyon çalışması dışındaki eğitimlere sınırlı sayıda katılımcı kabul ediliyor ve eğitim sırasında yapılan işler katılımcıda kalıyor. Cama merhaba demeden önce, cam tekniklerini daha iyi tanıyıp, bu tekniklerle neler yapılabileceğini öğrenmek için ilk cam dersi internet ortamından da alınabiliyor.

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz