reklam

Cam Ocağı Eğitim Programları
Sanat > Mercek Altında 

CAM OCAĞI

Türkiye'de, yaratıcılıklarını farklı bir alanda değerlendirmek isteyenlerin dünya standartlarında cam eğitimi alabildiği ve birbirinden ilginç performanslara tanıklık ettiği Cam Ocağı, 2004 yılı programına Çek cam ustası Petr Novotny'nin cam üfleme eğitimi ve Japon sanatçı Koıichi Matsufuji'nin kalıpla cam şekillendirme eğitimiyle başladı. Okulun yeşillikler içindeki mekanında eğitim almak isteyenler, iki günlük cam atölyelerine katılarak, bir seçim yapmadan önce camı daha yakından tanıyabiliyorlar.

2004 cam maratonunun ilk eğitmeni Petr Novotny, dünyanın en önemli cam üfleme ustalarından biri. Türk ve yabancı öğrencilerle birlikte cama hayat veren sanatçı, İstanbul'da yeniden cam rüzgarları estiriyor. Çek usta geçen yıl, camı dans ve müzikle buluşturan gösterisiyle de izleyenlere unutulmaz anlar yaşatmıştı.

Petr Novotny'nin yanı sıra farklı cam yapım tekniklerinde uzmanlaşmış birçok önemli sanatçı ve ustanın eğitim vereceği Cam Ocağı'nın 2004 programı, önceki yıllara göre daha yoğun. Başlangıçta yabancı katılımcıların ağırlıkta olduğu eğitimlere, Türk öğrencilerin ilgisi de giderek artıyor. Okulun bu yılki programında, Amerika, Almanya, Japonya, Avustralya, Fransa ve İngiltere'den gelen dünyaca ünlü sanatçı ve ustalar tarafından 25 farklı eğitim yer alıyor. Bu eğitimlere katılmak isteyenler, iki hafta boyunca seçtikleri tekniğin inceliklerini öğrenecekler ve çeşitli uygulamalar yapacaklar.

Türkiye'de stüdyo camcılığının öncülüğünü yapan bu uluslararası merkez, camla çalışmak isteyen ancak atölye kurmanın ve işletmenin getirdiği yüksek maliyet nedeniyle bu imkanı bulamayan cam dostlarının önünde yeni bir kapı açıyor. Konuyla ilgili eğitim alan güzel sanatlar fakültesi mezunları da, öğrendiklerini camda uygulama imkanı buluyorlar. Cam Ocağı öğrencilerinin bir kısmı farklı sanatçılarla çalışıp becerilerini geliştirdikten sonra kendi atölyelerini kurmak, bir kısmı da keyifli bir uğraş edinmek için bu eğitimlere katılıyor.

Cam Ocağı'ındaki Farklı Eğitim Programları 

Cam Ocağı 2004 Eğitim Programı

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz