reklam

Cam Ocağı'nda Eğitimi Verilen Teknikler
Sanat > Mercek Altında

CAM OCAĞI

Cam Üfleme: 
Akıcı haldeki sıcak cam, üflenerek ve çeşitli aletler yardımıyla şekillendiriliyor.

Kuma Sıcak Döküm: 
Hazırlanan veya var olan bir form kuma bastırılıyor ve fırından alınan sıcak cam, kum içinde oluşturulan kalıp alanı içine dökülüyor.

Füzyon: 
Renkli plaka camlar, oluşturulacak desene göre kesilip düz bir cam üzerine yerleştirildikten sonra, yüksek ısıda birbiriyle kaynaştırılıyor ve istenirse bir kalıp içinde çökertiliyor.

Kalıpla Cam Şekillendirme: 
Hazırlanan formdan kalıp alınıyor ve kırık cam parçalarıyla doldurulan bu kalıp yüksek ısıda fırınlanıyor.

Boncuk Yapımı: 
Renkli cam çubuklar, şalümo adı verilen masa üstü ocak alevinde eritiliyor ve çelik tellere sarılarak cam boncuklara dönüştürülüyor.

Lampworking (alevle çalışma): 
Cam çubuk ve borular, şalümo adı verilen masa üstü ocak alevinde eritildikten sonra üfleyerek veya çeşitli aletler yardımıyla şekillendiriliyor

Emay (Mine): 
Kullanılan toz boyalar, çeşitli tekniklerle bakır ve çelik üzerine uygulanıp, yüksek sıcaklıktaki fırınlarda pişirilerek sırlanıyor.

Mixed Media (karma malzeme): Camın yanı sıra, metal, ahşap, kağıt ve boya gibi malzemeler belirli bir tema çerçevesinde bir araya getiriliyor.

Raku Seramik: Geleneksel Japon seramiğine özgü bu teknikte, ilk pişirimi yapılmış olan işler, yanma reaksiyonundan faydalanarak sırlanıyor.

Sıcak camla yapılan çalışmalar, özel koşullarda soğutuluyor. Cam üfleme, kuma sıcak döküm, füzyon ve kalıpla cam şekillendirme teknikleriyle üretilen işlere, gerekirse kesme taşlama, cilalama ve kumlama işlemleri uygulanıyor.

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz