reklam

Mimari Cam
Sanat > Mercek Altında

CAM OCAĞI

"Mimari Camda Çağdaş Teknikler" / Philippa Beveridge
23 Temmuz-7 Ağustos 2004

Bu ders öğrencileri, günümüzde uluslararası mimaride uygulanan, füzyon ve çökertmeden, gümüş ve kurşunun kullanıldığı daha geleneksel uygulamalara kadar geniş bir yelpazedeki uygulamalarla tanıştırıyor. İlk hafta her gün metalle füzyon çalışması ya da füzyon ve çökertme için basit kalıp hazırlama gibi farklı tekniklerle ilgili uygulamalar yapılacak. Bu uygulamalar, çalışmalarında bu tekniklerden yararlanan çağdaş sanatçıların eserlerini içeren dia gösterileriyle desteklenecek. İkinci hafta boyunca, öğrenciler birinci haftada öğrendikleri teknikleri kullanarak bitirme projelerinin tasarım, geliştirme ve tamamlama aşamaları üzerinde yoğunlaşacaklar. Öğrencilere teknik bilginin yanı sıra, sunumla ilgili fikirler de verilecek. Bu eğitimle öğrencilere, başarılı bir proje yaratmak için tasarım ve sunumdan işin tamamlanmasına kadar olan tüm aşamaları yürütecek donanımı kazandırılması hedefleniyor.

Sanatçının Özgeçmişi:
Philippa Beveridge şu anda Barcelona'daki 'La Ventana Indiscreta' ('Rear Window') adlı atölyesinde, mimari projeler, yerleştirmeler ve cam heykeller üzerine çalışıyor.

University of Greenwich'te Landscape Architecture bölümünden mezun olan Beveridge, Barcelona'daki Escola Masansa güzel sanatlar okulunda heykel, resim ve cam eğitimi aldı. Sanatçı, Syracuse University Abroad ve Barcelona Glass Center (Fundació Centre del Vidre), The Studio at Corning ve New York'taki Urban Glass'ta eğitim verdi. Aktif olarak hem Avrupa'da hem Amerika'da sergiler açan Beveridge'in eserleri son olarak Barcelona'daki Arkeoloji Müzesi'nde açılan iki kişilik sergide ve İngiliz Konsolosluğu'nun sponsor olduğu kişisel sergide izleyicilyle buluştu. Sanatçı yakın zaman önce cam heykel konusunda Jutta-Cuny Franz Memorial Award 2003 destek ödülüne layık görüldü. Kalıp çıkarma teknikleri üzerine yardımcı yazarlık yaptığı kitabını ise yeni tamamladı.

Philippa Beveridge'nin çalışmalarından örnekleri incelemek için tıklayın.

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz