Yayın Tanıtımı

"İlk Çimento Fabrikamızın Öyküsü 1910-2004"

Yayına Hazırlayan: Bahar Aksel, Meltem İşanlar
Yayın Evi: Türkiye Ekonomik ve Toplumsal Tarih Vakfı
Dil: Türkçe
Sayfa Sayısı: 262
Tarih: 2004
Yer: İstanbul
Grafik Tasarım: Ne Tasarım
Çimentonun ülkemizdeki ilk üreticisi olmasının yanı sıra, yüz yıla yakın geçmişiyle çimento üretiminde Avrupa ve dünya ölçeğinde söz sahibi olan Lafarge Aslan Çimento, "İlk Çimento Fabrikamızın Öyküsü 1910-2004" isimli kurum tarihi çalışmasıyla tanıtılıyor.

Türk iktisat tarihinin önemli simgelerinden biri olan Lafarge Aslan Çimento'nun kurum tarihiyle birlikte, ülkemiz çimento sektörünün tarihini de yansıtan bu çalışma, beş yılı aşkın bir araştırma sürecinin ürünü. Lafarge Türkiye ve Türkiye Ekonomik ve Toplumsal Tarih Vakfı işbirliğinin sonucunda ortaya çıkan eser için ülkemizin önde gelen akademisyenleri ve araştırmacıları çalıştı.

Cumhuriyet dönemimizin iktisadi gelişiminde önemli bir yeri olan çimentonun Türkiye'deki ilk üreticisi olan Aslan Çimento, 1910 yılında Osmanlı İmparatorluğu döneminde özel girişimin ilk büyük yatırımlarından biri olarak kuruldu. Lafarge Grubu'nun Türkiye'deki ilk yatırımı olarak 1989 yılında gruba dahil olan fabrika, bugün dünya çimento üretiminde birinci sırada bulunan Lafarge Grubu'nun yatırımları arasında her zaman seçkin bir konuma sahip oldu. Lafarge Türkiye'nin 15. yılında okuyucalara ve araştırmacılara sunduğu "İlk Çimento Fabrikamızın Öyküsü 1910-2004" isimli çalışma, içeriğiyle sektör literatüründe önemli bir boşluğun doldurulmasına da katkı sağlayacak.
Yayın Tanıtımı Arşivi
Yayınevlerinin listesi aşağıdadır. Yayınlarına ulaşmak istediğiniz yayınevini listeden seçiniz.