Yayın Tanıtımı

Domus 1928 – 1999: Yeni Ufuklar Açan Mimarlık ve Tasarım Dergisinden En İyiler

Domus 1928 – 1999: Yeni Ufuklar Açan Mimarlık ve Tasarım Dergisinden En İyilerEditör: Peter M. Fiell, Charlotte J. Fiell
Dil: İngilizce, İtalyanca
Sayfa Sayısı: 6.960
Boyut: 21,8 x 31,4
Tarih: Kasım 2006
ISBN: 3822830275
Neredeyse 75 yıldır Domus dünyanın en çok etki bırakan mimarlık ve tasarım dergisi. Milanlı mimar Gio Ponti tarafından 1928’de çıkmarılmaya başlanan dergi, yayın programında her zaman Art Deco’dan Modernizme, Postwar’dan Pop’a, Post Modernizm’den Geç Modernizm’e kadar döneminin akımlarına ayrıcalıklı bir anlayış kattı. Başarılı tasarımı ve çok yönlü haberleriyle Domus tüm dünyadan heyecan verici tasarımlara, mimari projelere yer verdi.

Taschen’ın yayınladığı 12 ciltlik Domus derlemesi 1928 – 1999 arasında dergide yayınlanan önemli haberlerin yeniden basımından oluşuyor. Sayfaların orijinal hallerini koruyabilmek için her bir baskıda modern tasarımın ve mimarinin inanılmaz gelişimini yansıtan eski ilanlara yer veriliyor. Gerçekten stillerin ve sanatsal akımların kapsamlı bilgisine sahip olan serinin her bir cildinde, her bir cildin çıktığı döneme dair tanıtıcı metinler de yer alıyor. Bu metinler sadece derginin tarihini değil aynı zamanda her bir dönemde mimaride ve tasarım dünyasında neler olduğunu da kapsamlı bir şekilde anlatıyor. Bu metinler Mario Bellini, François Burkhardt, Cesare Maria Casati, Stefano Casciani, Germano Celant, Manolo De Giorgi, Fulvio Irace, Vittorio Magnago Lampugnani, Alessandro Mendini, Lisa Licitra Ponti, Ettore Sottsass Jr., Luigi Spinelli ve Deyan Sudjic gibi derginin eski, ünlü editörleri tarafından kaleme alındı. Ayrıca her bir cilt okuyucunun anahtar kelimelere ulaşabilmesini sağlayabilecek şekilde kendi dizinine sahip. Ayrıca kolleksiyonun içindeki makalelerin birçoğu ilk defa İngilizce’ye çevrildi.

Taschen’ın Domus Koleksiyonu çok önemli bir yayınsal başarı ve bütün mimarlık ve tasarım eğitimi veren okullar, mimarlar, tasarımcılar, kolleksiyonerler, öğrenciler ve tasarıma ilgi duyan herkes için olmazsa olmaz bir kitap.

Editörler Hakkında
Charlotte J. Fiell:
Floransa’daki İngiliz Enstitüsü’nde ve Londra’daki Camberwell Arts & Crafts Okulu’nda okudu. Camberwell’de Malzeme Bilimi’nin Yardımıyla Çizim ve Baskı Tekniklerinin Tarihi konusunda eğitim aldı. Daha sonra Sotheby Eğitim Çalışmaları’ndan mezun oldu.

Peter M. Fiell: Sotheby Eğitim Çalışmaları’nda öğrenim gördü. Daha sonra mastırını St. Martin Sanat cve Tasarım Koleji’nde Tasarım Çalışmaları’nda tamamladı.

CharlotteJ. Fiell ve Peter M. Fiell şu anda birlikte Londra’da tasarım danışmanlığı yapıyorlar. Ders veriyor, çeşitli sergilere küratörlük yapıyor ve tasarım ve tasarımcılarla ilgili çeşitli makaleler ve kitaplar kaleme alıyorlar. Bu kitaplardan bazıları; Taschen’ın Dekoratif Sanatlar Serisi'ndeki 1.000 Işık, 1.000 Sandalye, 20. Yüzyıl Tasarımı, A’dan Z’ye Endüstriyel Tasarım, İskandinav Tasarımı, 21. Yüzyıl Grafik Tasarımı ve 21. Yüzyılı Tasarlamak.
Yayın Tanıtımı Arşivi
Yayınevlerinin listesi aşağıdadır. Yayınlarına ulaşmak istediğiniz yayınevini listeden seçiniz.