reklam

Haberler
09 Mayıs 2001 Çarşamba

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

En kötü fay Marmara'da çıktı
Fransız La Suroit gemisinin bulgularını değerlendiren bilim grubu, Adalar'ın 10-16 kilometre güneyinde bulunan fayın türünü ve etki gücünü belirledi. Grupta yer alan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden Prof. Dr. Mustafa Aktar, fayın, Gölcük'ü vuran ve en tehlikeli fay kabul edilen yanal atımlı türden olduğunu açıkladı. Aktar, aktif hareketliliğin bu faylarda olduğunu kaydetti. Uzmanlar, Marmara için riskin yüksek olduğunu bildirdi.
09 Mayıs 2001 Finansal Forum

Türkiye Hazır Beton Birliği’nden Adana, Maraş ve Kocaeli’de "Betonda Kalite Sempozyumları"
Türkiye’de hazır beton üretiminin yaygınlaşmasına paralel olarak 1988 yılında kurulan ve bugün, ülkemizdeki hazır beton üretiminin yaklaşık % 75’ini temin eden 70 firma ve bunlara bağlı 250’nin üzerinde hazır beton tesisini bünyesinde bulunduran Türkiye Hazır Beton Birliği, yapılarda standartlara uygun, kaliteli beton kullanımının önemini, yurt çapıdaki sempozyumlarıyla vurguluyor.
05 Mayıs 2001 Arkitera

Kayaköy'de kaçak yapılaşma artıyor
'DÜNYA Barış Köyü' projesi ile ünlenen Kayaköy'de son zamanlarda görülen hızlı yapılaşma şaşırtıcı olarak nitelendirildi. Özel Çevre Koruma ve SİT kapsamındaki köydeki yapılaşmanın boyutlanmasında, daha önce belirlenen kaçak yapıların bir türlü yıkılamamasının da yol açtığı belirtildi. Tarihi kimliği, mimari özelliği olan yapıları nedeniyle UNESCO'nun gündemine giren Fethiye'nin ünlü Kayaköy'ünde çıkar amaçlı bir dizi oyunlar tezgahlandığı öne sürüldü.
08 Mayıs 2001 Akşam

6 bin 500 kişi daha ev sahibi
Yapımı süren 7 bin 500 kalıcı konuttan 6 bin 539'unun hak sahibi belirlendi. Düzce Vali Yardımcısı Abdülkadir Karataş, Bayındırlık ve İskân Bakanlığı'nca Kazıkoğlu, Nalbantoğlu ve Sallar mevkilerinde yapımı süren 7 bin 500 kalıcı konutun hak sahiplerinin belirlendiğini söyledi. Kent merkezindeki konutlardan 561'inin fazla olduğunu ifade eden Karataş, bu konutların, 'Evini Yapana Yardım Projesi'nden yararlanan ve çeşitli nedenlerle başvurusunu değiştirip, konut isteyenlere dağıtılacağını kaydetti. Konutların ilk katları, özürlüler için tahsis edilmişti.
09 Mayıs 2001 Radikal

7'lik deprem hesabı
Marmara'da araştırmalar yapan Fransız jeofizikçi Le Pichon'un tebliğini tartışan bilim adamları, asıl tedbirin önemli olduğunu vurguladılar.Yaşadığımız son depremlerden sonra bilimsel verilere dayanmadan yapılan deprem tartışmalarının yerini bilimsel verilere dayanan tartışmalar alıyor.
09 Mayıs 2001 Zaman

Aykut Barka: ''İstanbul’da deprem 7 büyüklüğünde olur''
İTÜ Avrasya Yerbilimleri Enstitüsü öğretim üyesi Prof. Dr. Aykut Barka, Marmara Denizi’ndeki fayın sürekli olup olmadığına ilişkin tartışmaların halen devam ettiğini belirterek, “Marmara Denizi’nde fay sürekli ise 7.4-7.5’lik deprem olur. Süreksizse 7.2-7.3’te kalabilir. Süreksizse iki depremi ifade eder, bir tanesi orta parça 7.2-7.3 ile gider, diğeri 7.0 civarında bir depremle hareket eder” dedi. Prof. Dr. Barka, Marmara Denizi’ndeki deprem tehlikesini herkesin kabul ettiğini ve ufak tefek büyüklük farklılıkları olmasına rağmen yine de herkesin 7’den büyük bir depremi ifade ettiğini belirtti. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Fakültesi’nce, üniversitenin Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Türkiye’deki Son Depremler” konulu bilimsel toplantıda, Türkiye’de meydana gelen son depremler, Kuzeybatı Anadolu’daki sismik hareketler ele alındı.
09 Mayıs 2001 Türkiye

Depremin nabzı tutuluyor.
Marmara Bölgesi'nde muhtemel deprem etkinliğine bağlı olarak soğuk/sıcak su kaynaklarında fiziksel ve kimyasal değişikliklerle sismoloji, GPS ve Uydu (sıcaklık) verileri yardımıyla, kabukta meydana gelen değişmelere işaret eden bazı parametrelerin izlenmesi ve bunların depremle olan ilişkilerinin saptanması için başlatılan çalışma, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yetki sınırları içerisinde ve bölge genelinde elde edilecek verilerin İstanbul dahilinde kullanımını amaçlıyor.
08 Mayıs 2001 İBB

Anayasa Mahkemesi, yarın Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın'ı dinleyecek
Anayasa Mahkemesi, Marmara depreminin ardından gündeme gelen, yapıda mal ve can güvenliğini sağlamak, kontrolsüz ve kalitesiz yapılaşmayı önlemek amacıyla hazırlanan, Yapı Denetimi Hakkında Kanun Hükmünde Kararname`nin (KHK) bazı maddelerinin iptali davasında, Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın`ı yarın dinleyecek.
09 Mayıs 2001 Nethaber.com

Gecekondu dönüşüm sertifikası
Arsa ve konut, siyasetin ve ekonominin gündeminde her zaman yerini korudu, bundan sonra da koruyacak. Altyapı inşaatları ile birlikte konut sektörü, büyümenin lokomotifi oldu. Arsa ve konut, yalnızca barınma ihtiyacının karşılanmasında bir vasıta olarak görülmedi. Enflasyonun düşmediği, ulusal paraya güvenin erozyona uğradığı, bireysel bankacılığın son yıllara kadar gelişmediği ülkemizde tasarruf aracı olarak da görüldü.
08 Mayıs 2001 Dünya UZMAN GÖRÜŞÜ / Zekeriya YILDIRIM

Mayıs 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Etkinlik

Yıldız Buluşması Tasarım Tartışmaları ve Sergisi
16-18 Mayıs  2001, Yıldız Teknik Üniversitesi Oditoryumu


KALEKİM

Ürün Tanıtımı

Süperlit' ten Polietilen Boru
50 yıl kullanım garantisi olan boruların bazik , tuzlu ortamlarda çalışma  ve  yer sarsıntılarından zarar görmeme özelliği var. Büyük projelerde proje sahasında da  üretim yapılabiliyor.

Kitap

ABC : International Constructivist Architecture, 1922-1939
by Sima Ingberman
Our Price: $45.00
Hardcover - 195 pages (May 1994)

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz