reklam
reklam vermek için tıklayın ...

Haberler
28 Mayıs 2001 Pazartesi

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

Belçikalılar Ege Profil’i aldı
Belçikalı Deceuninck Ege Profil hisselerinin yüzde 30'nu daha aldı. Şirketin Ege Profil'deki payı yüzde 87'ye yükseldi. Ekonomik krizin etkisiyle şirketler yabancı ortak arayışlarına giderken, yabancı ortaklığı bulunan şirketlerde ortaklık paylarının yükseldiği görülüyor. Mazhar Zorlu Holding, sahip olduğu Ege Profil Sanayi ve Ticaret'in sermayesinin yüzde 30'unu oluşturan hisseleri 4.5 milyon dolara şirketin diğer ortağı Belçikalı Deceuninck'e sattı. Böylece, Deceuninck'in Ege Profil'deki yüzde 47 olan payı yüzde 87'ye çıktı.
27 Mayıs 2001 Hürriyet

Atlas’tan fay arıyorlar
İstanbul’un zemin etüdünü yapmak için gelen Japon bilim adamları, belediyeden topografik haritaları istedi ama yetkili kuruluşlardan cevap gelmedi. İSTANBUL’UN zemin etüdünü yapmak için dokuz ay süren bir bekleyişin ardından Türkiye’ye gelen Japon bilim adamları bürokrasiye takıldı. İstanbul’a martta gelen JICA (Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı) ekip lideri Noboru Ikenishi ve beraberindeki bilim adamları, ilk iş olarak topografik haritaları istemek üzere Büyükşehir Belediyesi Harita Müdürlüğü, Valilik ve Harita Komutanlığı’na yazı yazdı.
27 Mayıs 2001 Milliyet

Nemrut'te onarım
Uluslararası Nemrut Vakfı Başkanı Maurice Crıjns, Kahta ilçesindeki 2000 yıllık tanrı heykelleri, taş kabartmalar, kitabeler ve diğer eserlerin restorasyonuna 14 Temmuz'da başlanacağını söyledi. Crıjns, 'Dünyanın 8. Harikası' olarak bilinen Nemrut'un doruğundaki Kommagene medeniyeti eserlerinin kurtarılacağını söyledi. Kültür Bakanlığı, Uluslararası Nemrut Vakfı ve Türk Demokrasi Vakfı'nın 1999'da protokol imzaladığını anımsatan Crıjns, "Restorasyon, bürokratik engellerle başlatılamamıştı. Geç oldu ama sonuçta restorasyon kararı alındı, mutluyuz" dedi.
28 Mayıs 2001 Radikal

595 Sayılı KHK’nin İptali Hakkında Mimarlar Odası Basın Açıklaması
Anayasa Mahkemesi'nin, yapı denetimini sermaye şirketlerinin tekeline bağlayan 595 sayılı KHK'nin temel maddelerini iptal eden kararını sevinç ve umutla karşılıyoruz... Yüce mahkemenin bu kararıyla, sadece bilim dışı ve spekülatif bir inşaat denetimi anlayışı değil, bu anlayışa dayanak oluşturan "kamusal sorumlulukların bile özelleştirilmesine" yönelik toplum ve ülke yararına aykırı çıkarcı siyasetler de hukuk karşısında mahkum olmuşlardır.
26 Mayıs 2001 Arkitera

Kudüs'te 30 kişiye mezar olan düğün salonunun, kolonları kesildiği için çöktüğü anlaşıldı.
Gelin ve damat dahil 300 kişinin yaralandığı facianın amatör kamera görüntüleri tüyler ürpertti Kudüs'teki üç katlı Versailles düğün salonunun çöküşüne, Türkiye'de olduğu gibi, kolonların kesilmesinin yol açtığı ortaya çıktı. İsrail polisi, gözaltına alınan ve kimliği açıklanmayan bina sahiplerinin, salonu genişletmek amacıyla birçok kolonu kestirdiğini açıkladı. İsrail İçişleri Bakanı Eli Yishai de, sorumlu mühendisler hakkında soruşturma açıldığını kaydetti.
26 Mayıs 2001 Akşam

Mikrotürbin Türkiye'de
Doğalgazı elektik üretimi ve ısıtmada aynı anda kullanma olanağı veren mikrotürbin teknolojisi, Türkiye'ye getirildi. Genel Sistem Dizaynı şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Şahnur Agaik, mikrotürbinin elektrik üretiminde, ısıtmada ve soğutmada kullanılabilen üçlü bir üretim teknolojisi olduğunu belirtti. Agaik, '100 kilovatlık yakıt mikrotürbin sayesinde 25 kilovatlık elektrik enerjisi üretebiliyor' dedi.
26 Mayıs 2001 Akşam

'İmar cinayeti'
TRABZON'da köylerde yapılan göç ve çarpık yapılaşmaya dikkat çeken Belediye Başkanı Asım Aykan, şehrin gelecekteki en büyük güvencesi olan güney kesiminde adeta cinayet işlendiğini vurguladı. Merkezdeki çarpık yapılaşmayı engellediklerini ileri süren Başkan Aykan, 'Ancak şehrimizin güneyine müdahale edemiyo ruz' dedi.
26 Mayıs 2001 Akşam

İstanbul İkinci Çamlıca'ya Kavuştu
İstanbullulara altyapıdan çevreye, özürlü hizmetlerinden ulaşıma her noktada hizmet götürmenin yoğun çabası içerisinde olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi sosyal hizmetlerini de en üst noktalara taşımanın gayreti içerisinde. Pendik Gözdağı Tepesi'nde restorasyonu ve yenilemeleri tamamlanan Pendik Gözdağı Sosyal Tesisleri ile İstanbullular, aileleriyle birlikte hoşça vakit geçirip eğlenebilecekleri bir mekana daha sahip oldular.
26 Mayıs 2001 İBB

Deprem Kredileri geliyor
Suudi Fonu'ndan sağlanan 138 milyon dolarlık kredinin ilk 34 milyon dolarlık bölümü yakında kullanıma alınacak. Kredi, tesis yapımı için harcanacak.Marmara Bölgesi'nde iki yıl önce meydana gelen depremler sonrasında çeşitli ülkeler ile uluslararası kredi kuruluşlarının Türkiye'ye vermeyi taahhüt ettiği dış krediler, bölümler halinde kullanıma alınıyor.
28 Mayıs 2001 Zaman

Deprem anıtı hızla yükseliyor
Körfez Belediyesi tarafından yapılan 17 Ağustos Deprem Anıtı'nın inşaatı bütün hızıyla devam ediyor.Deprem Anıtı'ndaki çalışmaları yerinde inceleyen Körfez Belediye Başkanı Erhan Yenilmez "Türk milleti olarak 17 Ağustos'ta büyük acılar yaşadık.Bu acıyı devamlı hatırlatacak olan bu anıt kısa bir süre sonra tamamlanacaktır." dedi. 30 metre yüksekliğinde yapılacak olan Deprem Anıtı için de değişik spekülasyonlar şimdiden yapıldığı iddia edildi. 
28 Mayıs 2001 Zaman.

Çok katlı binalar bekliyor
Adapazarı'nda, depremden sonra ayakta kalmayı başarabilen çok katlı binaların bilmecesi halen sürüyor. Afet İşleri Genel Müdürlüğü'nün de onayladığı yeni imar planına göre Adapazarı'nda en çok bodrum üstü 2 kata izin verilirken, çok katlı binaların akıbeti ise depremin üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen henüz belli olmadı.
27 Mayıs 2001 Zaman.

Lineadecor, hazır mutfakla krize meydan okuyor
Modüler mutfak sektöründe dünya markası olmayı hedefleyen Lineadecor, ekonomik krize rağmen 2001 yılının ilk çeyreğinde yüzde 30 oranında büyümekle kalmadı, yatırımlarını da hızlandırdı. Lineadecor Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Ecemiş, bu yılın tamamında ise yüzde 45'lik büyümeyi yakalamayı planladıklarını söyledi. 1998-2000 döneminde satışlarının dolar bazında yüzde 100 arttığını belirten Ercan Ecemiş, Lineadecor'u bir dünya markası haline getirmeyi hedeflediklerini bildirdi. Ecemiş, ‘‘Geçen yıl Dubai, Kuveyt ve Tayland'a bayilik verdik. Bu yıl Eylül ayına kadar da Bulgaristan'da distribütörlük vereceğiz’’ dedi.
27 Mayıs 2001 Hürriyet

Hayal gerçekleşiyor
Başbakan Bülent Ecevit, yıllardan beri kırsal alanda köy-kentler kurulması gereğini savunduğunu belirterek, “Allah izin verirse bu yıl köy-kentler için atılım yılı olacaktır” dedi. Başbakan Ecevit, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Erzurum’da ilk önce Çat ilçesine bağlı Has mezrasına gitti. Ecevit, otobüsle Has mezrasına giderken üç ayrı yerde köylüler tarafından sevgi gösterileriyle karşılandı. Kadir Uçansu adlı bir çocuğun menenjit rahatsızlığını öğrenen Başbakan Ecevit ve eşi Rahşan Ecevit, tedavi amacıyla babası Mehmet Ali Uçansu’nun adını alarak ilgileneceklerini bildirdiler.
28 Mayıs 2001 Türkiye

Japonlar İzmir Metrosu;'na hayran kaldı
Dünyaca ünlü Railway Gazette Intarnational, İzmir Metrosu'na 4 sayfa ayırdı Haberi okuyan Tokyo Metrosu Genel Müdürü Fusao Koike, Genel Müdür Koç'u tebrik etti Tokyo Metrosu Genel Müdürü Fusao Koike, İzmir Metro A.Ş Genel Müdürü İbrahim Koç'a başvurarak İzmir Metrosu hakkında bilgi istedi. İzmir Metrosu, üstün teknolojisi, dünya şehirlerinin raylı sistemlerine göre kısa bir hatta taşıdığı yolcu sayısıyla, teknolojileri ile ünlü Japonlara örnek oldu. Dünyaca ünlü Raylı Sistem Gazetesi Railway Gazette International'ın Ocak 2001 sayısında İzmir ile ilgili yayımlanan araştırmayı gören Tokyo Metrosu Genel Müdürü Fusao Koike, İzmir Metro A.Ş Genel Müdürü İbrahim Koç'a başvurarak bilgi istedi.
28 Mayıs 2001 Yeni Asır

Mayıs 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Ürün Tanıtımı

ROCA KALE'den yeni bir ürün MONDO
MONDO, banyoyu gereksiz tüm ayrıntılardan arındırılmış, daha az dekorasyon öğesini yeterli kılan, düzenli ve modern bir mekan olarak tanımlıyor
.

Etkinlik

XXIII. Uluslararası Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sempozyumu

28 Mayıs - 01 Haziran 2001 Ankara Milli Kütüphane Konferans Salonu

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz