reklam
reklam vermek için tıklayın ...

Haberler
26 Mayıs 2001 Cumartesi 

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

İzmit'e zemin haritası
İzmit'in yerleştiği zeminin altındaki tabakaların özdirençleri ölçülüyor. Prof. Dr. Keçeli: Alüvyon derinliği arttıkça, depremin hasarı da artıyor.İzmit Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Zemin ve Deprem İnceleme Müdürlüğü, bölgenin zemin haritasının çıkartılması için modern cihazlarla ölçümlere başladı.
26 Mayıs 2001 Zaman

Tsunami korkusu
Deprem kabusu yaşayan Marmara, şimdi de tsunami tehdidiyle karşı karşıya kaldı. ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü ile Güney Kaliforniya Üniversitesi'nin yaptığı araştırma, Marmara halkını korkutacak sonuçları ortaya çıkardı. Dehşet veren araştırmayı yapan Deniz Mühendisliği Araştırma Merkezi Başkanı Doç. Dr. Ahmet Cevdet Yalçıner'in senaryosuna göre, kıyıya 5 dakikada ulaşacak tsunami, sahildeki her şeyi silip süpürecek.
25 Mayıs 2001 Akşam

  Yatağan yine duman yasaklısı
Santralin iki arıtma ünitesi de bozulunca, Yatağan ahalisi yine nefes alamaz hale gelip evlerine kapanmak zorunda kaldı. Yatağan Termik Santrali'nde enerji üretimine devam edilen iki ünite, ilçede sık sık yaşandığı gibi yine kükürtdioksit oranının normal değerleri aşması üzerine devre dışı bırakıldı. Santralde baca gazlarının oluşturduğu kirlilik oranı, dün sabah saatlerinde 3 bin metreküp/mikrogram seviyesine çıktı. Bunun üzerine Muğla Valiliği'nin tebliği doğrultusunda, Yatağan Kaymakamlığı'nca enerji üretiminin yapıldığı iki ünite devre dışı bırakıldı. Bu arada belediye hoparlörlerinden yapılan yayınlarla da, vatandaşlardan zorunlu olmadıkça sokağa çıkmamaları istendi. Anonslarda, bu uyarıya özellikle yaşlılar ve çocukların uyması gerektiğine dikkat çekildi.
26 Mayıs 2001 Milliyet

595 Sayılı KHK’nin İptali Hakkında Mimarlar Odası Basın Açıklaması
Anayasa Mahkemesi'nin, yapı denetimini sermaye şirketlerinin tekeline bağlayan 595 sayılı KHK'nin temel maddelerini iptal eden kararını sevinç ve umutla karşılıyoruz... Yüce mahkemenin bu kararıyla, sadece bilim dışı ve spekülatif bir inşaat denetimi anlayışı değil, bu anlayışa dayanak oluşturan "kamusal sorumlulukların bile özelleştirilmesine" yönelik toplum ve ülke yararına aykırı çıkarcı siyasetler de hukuk karşısında mahkum olmuşlardır.
26 Mayıs 2001 Arkitera

Deprem projelerine NATO'dan destek
Türkiye, depreme karşı mevcut binaların güçlendirilmesi, iki ayrı deprem hattında verilerin toplanmasını içeren iki yeni istasyonlar ağının kurulmasını içeren projeler için NATO ile işbirliği yaptı. TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Namık Kemal Pak, NATO'nun iki ayrı proje için desteğinin sağlandığını ve bu projelerin yürütülmesi için ODTÜ'de TÜBİTAK Yapı Mühendisliği Araştırma Ünitesi'nin kurulduğunu bildirdi.
25 Mayıs 2001 Dünya

Tamsa Seramik 4 ay sonra yeniden üretime başladı
İzmir'in Torbalı İlçesi'ndeki TAMSA Seramik A.Ş fabrikasında, üretime yeniden başlandığı ifade edildi. Tamsa Seramik Genel Müdürü Hüseyin Aksoy, yaptığı yazılı açıklamada, 10 Ocak 2001 tarihinde durdurdukları üretime aşamalı olarak yeniden başladıklarını belirterek, "Şartların oluşmamasına rağmen, ülkenin içinde bulunduğu kriz ortamından kurtulmasına ve istihdama katkıda bulunmak için üretime başladık" dedi.
24 Mayıs 2001 Dünya

Opet, 40 milyon dolarlık yatırıma start veriyor
Opet Petrolcülük, Marmara Ereğlisi'nde 40 milyon dolara depolama tesisleri kuracak. Marmara depolama tesisleri için geçen yıl Marmara Ereğlisi'nde 200 dönümlük yer satın alan Opet, depolama tesislerin yapımına yıl sonunda başlayacak. Opet Genel Müdürü Ekrem Ekmenci, haziran ayında tüm izinleri alacaklarını kaydederek, 40 milyon dolara malolocak depolama tesislerin yapımına yıl sonunda başlayacaklarını söyledi. Halen 230 bin metreküp depolama kapasitelerinin bulunduğuna işaret eden Ekmenci, Mersin terminalinde yapımı devam eden ve haziran sonunda tamamlanacak yeni depolama tanklarıyla Opet'in depolama kapasitesinin bu yıl içinde 326 bin metreküpe ulaşacağını bildirdi. Ekmenci, buna Marmara Ereğlisi'nde yapılacak olan ve Haziran 2003 yılında tamamlanması planlanan 453 bin metreküp yeni depolama tesislerin yapımıyla birlikte, toplam kapasitelerinin 730 bin metrekübe çıkacağını kaydetti.
25 Mayıs 2001 Dünya

Boğaza kilit vuracaklar
Çanakkale Çevre Gönüllüleri, Kazak petrollerinin tankerlerle taşınmasını protesto için eylem yapmaya hazırlanıyor. Çevre Gönüllüleri Sözcüsü Halil Dalmış, 'Tankerler felakete davetiye çıkarıyor. Tehlikelere kulak tıkayamayız. Boğazlarımız da, topraklarımız da, suyumuz da sahipsiz değil' dedi. Dalmış, dünya kamuoyunun dikkatini 'geliyorum' diyen felakete çevirmesini sağlamak için bir dizi eylem sergileyeceklerini söyledi.
25 Mayıs 2001 Akşam

Doğtaş'tan dış atak
Doğtaş Mobilya Fabrikası, Bulgaristan'da şirket kuracak. Doğtaş Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, 5 yıldan bu yana ihracat yaptıkları 12 ülkeden biri olan Bulgaristan'da, Doğtaş-Bulgaria adı altında şirket kuracaklarını söyledi.
25 Mayıs 2001 Akşam

Uludağ'ın 'turizm alanı' sorunu
Uludağ'ın ülke turizmine daha iyi hizmet verebilmesi ve ekonomiye olan katkısının artması için Milli Parklar Genel Müdürlüğü bünyesinden çıkarılıp Turizm Bakanlığı tasarrufuna bırakılması gerektiği öne sürülüyor. Çünkü, Uludağ'da hem Turizm Bakanlığı'nın hem de Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün farklı konularda söz ve yetki sahibi olması, bölgenin gelişimini olumsuz yönde etkiliyor.
25 Mayıs 2001 Akşam

Mayıs 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Ürün Tanıtımı

ROCA KALE'den yeni bir ürün MONDO
MONDO, banyoyu gereksiz tüm ayrıntılardan arındırılmış, daha az dekorasyon öğesini yeterli kılan, düzenli ve modern bir mekan olarak tanımlıyor
.

Etkinlik

XXIII. Uluslararası Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sempozyumu

28 Mayıs - 01 Haziran 2001 Ankara Milli Kütüphane Konferans Salonu

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz