reklam
reklam vermek için tıklayın ...

Haberler
30 Mayıs 2001 Çarşamba

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

Metro hattına engel kalmadı
Ahmet Piriştina: "Birkaç ay içinde ihaleye çıkacak hale geleceğiz" İzmir'de Aliağa ile Cumaovası arasında 80 kilometrelik demiryolu hattını metro standartlarına çıkaracak projede engeller aşılıyor. Dış kredi ile yapılacak projelerin büyük oranda kısıtladığı ortamda, İzmir'in önemli projesi Hazine Müsteşarlığı'ndan da onay almak üzere. Hazine'nin bu projeye TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi olanaklarının en verimli bir şekilde kullanıldığı ve bir bölümü ile devam eden bir proje olduğu için onay vermesi bekleniyor.
30 Mayıs 2001 Yeni Asır

Topkapı Sarayı’nda deprem hazırlığı
İstanbul’da meydana gelecek olası bir depreme karşı Topkapı Sarayı Müzesi’nde önlemler alınıyor.Saray Müzesi’nde sergilenen Çin ve İstanbul porselenlerinin büyük bölümü kaldırıldı. Hazine Dairesi restorasyonu da depreme göre yapılıyor. Müzede bulunan 30 bin civarındaki kırılacak eşyanın depremden korunabilmesi için de milyonlarca dolara ihtiyaç var.
30 Mayıs 2001 NTVMSNBC

Çöp tesisi müjdesi
Danıştay, kamu yararı gözeterek Çamburnu beldesinde kurulması planlanan çöp tesisine onay verdi. BELDE SAKİNLERİ İSTEMİYORDU TRABZON'un Sürmene ilçesine bağlı Çamburnu beldesi Kutlular mevkinde Dünya Bankası kredisi ile yapılması planlanan Trabzon-Rize Katı Atık Depolama Tesisleri'nin önü açıldı. Tesisin kurulmasını istemeyen vatandaşların Trabzon İdare Mahkemesi'ne açtığı davanın reddedilmesi üzerine Danıştay'a götürdüğü dava yine reddedildi.
29 Mayıs 2001 Akşam

Düşleri süsleyen projeye onay
BÜNYESİNDEKİ antik Efes kenti, Meryem Ana Evi, kutsal mekanları nedeniyle kültür ve inanç turizminin önemli merkezi Selçuk'ta düşleri süsleyen, 'Ephesus Beach' projesinin onaylandığı müjdelendi. Belediye Başkanı Vefa Ülgür, çok yakında Pamucak sahillerini kimsenin tanıyamayacağını söyledi
29 Mayıs 2001 Akşam

Narmanlı Han'da yeni gelişme
Yapı Kredi Koray GYO, 5.8 trilyon lira tutarındaki Narmanlı Yurdu Tarihi Dönüşüm Projesi kapsamında, gayrimenkul hissesi karşılığında inşaat yapımı ve satış vaadi sözleşmesi imzalanmasına karar verdi. Sözleşmede Yapı Kredi Koray'ın payının yüzde 60 olacağı bildirildi. On hisse devri karşılığında Narmanlı ailesine 1.39 milyon dolar ödeme yapılacak.
29 Mayıs 2001 Akşam

Deprem konutları için ihale sonuçları
Bayındırlık Bakanlığı’nın Kocaeli ve Sakarya’da yaptıracağı, 2. aşama B grubu konutlar için açılan ihaleyi kazanan firmalar belli oldu.Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’nın Avrupa Birliği Kalkınma Bankası’ndan sağlanan kredi ile yaptıracağı Kocaeli ve Sakarya’da, 1.764 adet ilave kalıcı konut için açılan ihaleyi kazanan firmalar belli oldu.
30 Mayıs 2001 NTVMSNBC

Soykırım Anıtı mimarından ziyaret
Ermenilerin Iğdır'da yaptığı katliamların anısına 1996 yılında yapılan Ermeni Soykırım Anıtı'nın mimarı Prof. Dr. Cafer Giyası, Vali Mustafa Tamer'i ziyaret etti.Mimar Giyası, eski yapılara gereken önemin verilmediğini belirterek, "Iğdır'daki Kervansaray gibi eski yapıtlar çok nadir bulunuyor, bunların korunması gerekir." dedi. 
30 Mayıs 2001 Zaman

Kuleler zamanında yetişmedi
Denizcilikten sorumlu Devlet Bakanı Ramazan Mirzaoğlu, İstanbul ve Çanakkale boğazlarında inşaa edilen kulelerin teslim tarihinin 3 ay uzatıldığını söyledi. Bakan Mirzaoğlu, "Sistemin 2001 yılı içinde devreye girmesini bekliyoruz. Daha fazla uzatılmasına tahammülümüz yok" dedi.
30 Mayıs 2001 Nethaber.com

Erzurum'da deprem
Erzurum'da dün yaşanan iki depremin ardından hasar tespit çalışmaları sürüyor. İlk belirlemelere göre, Pasinler'in Yukarı Çakmak köyünde 10'u ağır hasarlı 36, Ağcalar köyünde 6, Çiçekli köyünde 9, Çamlıca köyünde 2, ilçe merkezinde ise 8 ev hasar gördü. Çamlıca ve Serçeboğazı köylerinde 3 kişi yaralandı. Bugün Erzurum'da biri 4.6, diğeri ise 4.5 şiddetinde iki deprem meydana gelmişti.
30 Mayıs 2001 Nethaber.com

Gayrimenkul yatırım ortaklıkları
Konut ve ticari taşınmaz finansmanında asıl olan uzun vadeli yatırımdır. Oysa Türkiye'de yaşanan enflasyonist ortamda uzun vadeli yatırım olanağı son derece kısıtlı olmuştur.Konutun da içinde yer aldığı inşaat sektörünün uzun vadeli finansmanı için öncelikle ekonomik istikrarın şart olduğunu düşünüyorum. Nitekim enflasyonu da dikkate alarak önerilen tek veya çift endeksli kredi sistemlerinde de arzulanan yere gelinememiştir.
30 Mayıs 2001 Finansal Forum - M. Akif Hamzaçebi

Mayıs 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Kitap

Alvar Aalto in His Own Words
by Goran Schildt (Editor), Alvar Aalto (Editor)
Our Price: $60.00
Hardcover - 280 pages (June 1, 1998)
Avg. Customer Rating: 3.0 out of 5 stars

Ürün Tanıtımı

Mardav'dan Yalıtım Çözümleri
Dow'un  Styrofoam  ısı yalıtım levhaları,  BLUE'SAFE çözümleri, hem ısı yalıtımı hem de dekoratif bir dış cephe kaplamasının sağlayan ART-ISI Dış Cephe Kaplama Sistemi,  Lafarge-Texsa ve Mardav Yalıtım'ın  su yalıtım sistemleri ...

Etkinlik

XXIII. Uluslararası Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sempozyumu

28 Mayıs - 01 Haziran 2001 Ankara Milli Kütüphane Konferans Salonu

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz