reklam
reklam vermek için tıklayın ...

Haberler
25 Mayıs 2001 Cuma 

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

Uluslararası online ihale İzocam'ın
Dünyanın en büyük Doğalgaz Çevrim Santralleri yatırımlarından biri olan Intergen-Enka Projesi'nin yalıtımı için açılan 1 milyon dolar tutarındaki uluslararası online ihaleyi İzocam kazandı. Toplam yatırımın 2.2 milyar dolar olması beklenen projede yalıtım için gereken tüm ürünleri İzocam temin edecek. Proje kapsamında 140 bin metre boru ile 44 bin metrekare yüzeyin enerji tasarrufu ve personel koruma amaçlı ısı yalıtımı için gerekli olan 700 ton taşyünü prefabrik boru ve taşyünü şilte İzocam tarafından üretilecek. İzocam Genel Müdürü Ali İhsan Yalçın, ‘‘Enerji sektörünün dünya çapındaki önemli yatırımlarından biri olan projenin yalıtım sorumlusu olarak projede yer alacağız. Projeye yalıtım mühendisliği ve uygulama kontrolörlüğü hizmeti de vereceğiz’’ dedi.
25 Mayıs 2001 Hürriyet

Çifte minarelere makyaj
Erzurum'un tarihi ve kültürel motifleri arasında en önemli yeri tutan Çifte Minareli Medrese, Yakutiye Belediyesi Kültür Müdürlüğü'nce yeniden restore edildi.Çifte Minareli Medrese'nin kesme taştan yapılmış dış merdivenleri, iç taş döşemeleri sökülerek tamir edildi. Ahşap kapı, pencere ve pervazlar ise zımparalanıp, boyanarak yenilendi. Yakutiye Belediyesi Kültür ve Basın Halkla İlişkiler Müdürü Temel Aydın, iç kümbetin mermer kısımlarının ise Atatürk Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü öğrencileri tarafından restorasyonun yapılacağını dile getirdi.
25 Mayıs 2001 Zaman

Yapı Denetim Şirketleri’ne Anayasa Mahkemesi iptali
Anayasa Mahkemesi, bina, tesis, altyapı tesisi gibi her türlü yapıların bütün denetimini, özel olarak kurulan yapı denetim kuruluşlarına bırakan, 17 Ağustos Depremi’nden sonra çıkarılan, Kanun Hükmündeki Kararname’nin tamamını iptal etti. Mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı da verdi. Mahkeme, FP’nin açtığı ve iki gündür görüştüğü davada sonuca vardı. Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Haşim Kılıç, KHK’nın beş maddesinin Anayasa’ya aykırı olduğu gerekçesiyle, diğer bütün maddelerinin de uygulanma olanağı kalmadığından, iptal edildiğini belirtti. İptal edilen KHK’nın 4’üncü maddesi, bina ve diğer yapıların denetiminin yapı denetim kuruluşları tarafından yapılmasını düzenliyordu.
25 Mayıs 2001 Milliyet

Marmara Denizi'nde tsunami senaryosu
Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü Deniz Mühendisliği Araştırma Merkezi'nde, Güney Kaliforniya Üniversitesi ile birlikte yapılan bir araştırmada, Marmara Denizi'nde olası 6.8 büyüklükteki bir deprem sonrası oluşacak ''tsunami''nin kıyılarda zararlara neden olacağı belirlendi. Merkez Başkanı Doç. Dr. Ahmet Cevdet Yalçıner, yaptığı açıklamada, Marmara Denizi'nde şiddettli deprem yaşanma olasılığının yüksek olduğunun yerbilimciler tarafından saptandığını hatırlattı.
25 Mayıs 2001 Finansal Forum

Ankara Belediyesi'nden gayrimenkul satışı
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Yenimahalle, Etimesgut ve Çankaya ilçelerinde bulunun konut ve tam hisseli arsa vasıflı gayrimenkullerini satışa çıkardı. Yenimahalle ve Etimesgut'taki arsaların toplam muhammen bedeli, 2.5 trilyon lira olarak belirlendi.Çankaya ilçesindeki 28 adet konutun muhammen bedelleri ise 87 milyar lira ile 96 milyar lira arasında değişiyor.
25 Mayıs 2001 İmedya.com

Dünya Bankası'nın konutları teslim ediliyor
Depremden sonra Dünya Bankası kredisiyle Başbakanlık Proje Uygulama Birimi tarafından Düzce'de yaptırılan kalıcı konutların ilk teslimleri yapıldı. Yapımı tamamlanan 622 konut, dün düzenlenen törenle hak sahiplerine verildi.
25 Mayıs 2001 İmedya.com 

Adresleri aramak daha kolay olacak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, "16 bin cadde ve sokağın levhalarını yılsonuna kadar değiştireceğiz" dedi İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin cadde ve sokaklarının ad ve numaralarının daha belirgin, okunabilir ve çağdaş hale getirilmesi için çalışma başlattı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, sokak numaraları ve cadde adlarının mavi zemin üzerine beyaz harf ve rakamlarla emaye levhalara yazılacağını belirterek, bu şekilde levhaların daha çağdaş hale getirileceğini ve adres bulmanın da kolaylaştırılacağını söyledi. Piriştina, Konak İlçesi'nde başlatılacak çalışmaların ilk etabında 3 bin sokağın levhasının yenileneceği belirterek, şu bilgiyi verdi:
25 Mayıs 2001 Yeni Asır

Mayıs 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Ürün Tanıtımı

Süperlit' ten Polietilen Boru
50 yıl kullanım garantisi olan boruların bazik , tuzlu ortamlarda çalışma  ve  yer sarsıntılarından zarar görmeme özelliği var. Büyük projelerde proje sahasında da  üretim yapılabiliyor.

Etkinlik

XXIII. Uluslararası Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sempozyumu

28 Mayıs - 01 Haziran 2001 Ankara Milli Kütüphane Konferans Salonu

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz