reklam

Haberler
15 Mayıs 2001 Salı

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

Bolu Dağı Tüneli inşaatı 2 ay içinde başlayacak
Düzce depreminde meydana gelen zararı karşılayacak olan sigorta şirketi, tünelin onarılmasına ya da yeni bir tünelin açılmasına karar verecek.Gümüşova-Gerede Otoyolu’nun bir bölümü olan Bolu Dağı Geçiş Projesi, 12 Kasım 1999’da Düzce’de meydana gelen depremle sekteye uğramıştı. Depremde tünelin 25 metrelik bölümü, artçı sarsıntılarda ise 400 metrelik bölümü çökmüştü. Bunun üzerine tünelin Ankara-Elmalı çıkışı betonla kapatılmıştı.
14 Mayıs 2001 NTVMSNBC

Mecidiyeköy’ü yayaya açma projesi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, Mecidiyeköy’deki otobüs duraklarının kaldırılarak, meydandan tamamen yayaların yarırlanması amacıyla proje hazırladı.Ulaşım Daire Başkanı Rafet Bozdoğan yaptığı açıklamada, Mecidiyeköy’ün, araç ve insan trafiği açısından çok yoğun bir bölge olduğunu vurgulayarak, bu yoğunluğu en aza indirmek için ya araç, ya da yaya trafiğini yerin altına veya üstüne almak gerektiğini söyledi. Bu amaca yönelik olarak meydandaki otobüs duraklarını kaldırarak tamamen yayaların yararlanabileceği bir düzenleme yaptıklarını anlatan Bozdoğan, Mecidiyeköy’ü Yayalaştırma Projesi hakkında şu bilgileri verdi:
15 Mayıs 2001 NTVMSNBC

Villa paniği
Hazine, tapu kayıtlarını yakın takibe aldı. Zekeriyaköy'de, ünlülerin oturduğu ultra lüks bir site, orman arazisi çıktı... Dava açıldı... Sosyetede telaş başladı.Uzun yıllardır İstanbul'daki Hazine arazileri talan edildi... Göçle gelenler devlet arazisine ev kondurdu... İstanbul, Türkiye'nin gecekondu cenneti oldu... Ama sadece dargelirli değil, pekçok ünlü de gecekonducu durumunda... Bu acı gerçek, Hazine, zenginlerin semti Zekeriyaköy'de 1938'den bu yana yapılan tüm kadastro işlemlerini incelemeye alınca ortaya çıktı...
15 Mayıs 2001 Stargazate

Prefabrikelere çekidüzen
Sakarya Valisi M. Cahit Kıraç, depremzedelerin kalıcı konutlara taşınmasının ardından prefabrike konutlara çekidüzen verileceğini belirterek, boş prefabrike konutların kaldırılacağını söyledi.Vali Cahit Kıraç, yaptığı açıklamada, Adapazarı'nda yaklaşık 10 bin adet prefabrike yapı bulunduğunu belirterek, depremzedelerin kalıcı konutlarına geçmeleri sonrasında öncelikle özel mülkler üzerine kurulan prefabrike konutların kaldırılacağını söyledi.
15 Mayıs 2001 Zaman

Kalıcı konut heyecanı
Adapazarı'nın Karaman bölgesindeki kalıcı konutların anahtarları hak sahiplerine teslim ediliyor.Başbakan Bülent Ecevit'in geçen Cumartesi günü temsili olarak 3 hak sahibine anahtar teslim etmesinin ardından, dün bölgede kurulan büroda, Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü, yüklenici firma ve şantiye yetkililerinden oluşan 3 kişilik komisyon, nüfus cüzdanını ibraz eden hak sahiplerine anahtar teslimine başladı.
15 Mayıs 2001 Zaman

Teba, ışığı Avrupa'da gördü
Ekonomik krizden kurtulmanın tek yolunu ihracatta gören Teba Klima, ihracat seferbirliğine hazırlanıyor. Fabrikasını ABD'ye taşıyan Teba, Avrupa'ya direkt ihracat yanında klima santrali de kuracak.Büyümenin tek yolunun yurtdışı pazarı olduğuna inanan Teba Şirketler Grubu Klima Bölümü, Kuzey Almanya veya Polonya'da bir montaj atölyesi kurarak, ihracat seferberliği başlatmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz yıl Amerika'da kurduğu klima fabrikasıyla sektörde bir ilki gerçekleştiren Teba, 3 yıl sonunda ABD'ye 30 milyon dolarlık satış gerçekleştirmeyi planlıyor.
15 Mayıs 2001 Finansal Forum

Lojmanların satışı kolay değil
Maliye Bakanı Sümer Oral arazi satışlarına ağırlık verdiklerini, bu doğrultuda 22 pilot il belirlediklerini açıkladı. Lojman satışının hiç de kolay olmadığını ifade eden Oral, lojmanların ücret politikasının bir unsuru haline geldiğini söyledi. Oral: ''Lojmanları şöyle bir tasnif ettiğimiz zaman yüzde 70'inin güvenlik güçlerine mensup memurlarımıza, eğitimcilerimize ait olduğunu görürüz. Onların çalışma şartlarını dikkate aldığımız zaman, hemen birden bu işe neşter atmanın kolay olmadığı anlaşılır'' diye konuştu.
15 Mayıs 2001 Imedya.com

İstanbul belediye binası depreme karşı güçlendiriliyor; belediye başkanı Gürtuna inşaat nedeniyle bir süre İSKİ binasında çalışacak
İstanbul Vezneciler'deki Büyükşehir Belediyesi binasında (Belediye Sarayı), depreme karşı güçlendirme çalışmaları başlatıldı. Bu çalışmalar nedeniyle Başkan Ali Müfit Gürtuna'nın makam odası, Aksaray'daki İSKİ binasına nakledildi. İnşaat çalışmalarının 6 ay sürmesi bekleniyor.
15 Mayıs 2001 Nethaber.com

Haliç’i bitirdik, sıra Boğaz’da!
Sonunda Boğaz’ın da Haliç’ten farkı kalmadı. Denize akan evsel atıklar ve kanalizasyon suları yüzünden İstinye ve Tarabya’dan geçilmez oldu!
İstanbul’un en güzel yerlerinden olan ve milyarlık teknelerin bağlı bulunduğu İstinye ve Tarabya koyları da kirliliğin pençesinde... Islah edilmeyen dereler, atık sular, kanalizasyon ve evsel atıklar yüzünden Boğaz suları da Haliç’i aratmaz hale geliyor. Koyla derelerin buluşma noktasındaki kötü koku, tekne sahipleri ve çevre halkının büyük tepkisini çekiyor.
15 Mayıs 2001 Milliyet

Mayıs 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Etkinlik

Yıldız Buluşması Tasarım Tartışmaları ve Sergisi
16-18 Mayıs  2001, Yıldız Teknik Üniversitesi Oditoryumu


KALEKİM

Ürün Tanıtımı

İznik Çini Vakfı'ndan İznik Çinileri

Hem geleneksel hem de modern desenleri kullanarak İznik Çinilerini  sadece  pano olarak değil aynı zaman da mimari uygulamalarda kullanmak mümkün.

 

Kitap

Renzo Piano Building Workshop : Complete Works
by Peter Buchanan
List Price: $35.00
Our Price: $28.00
You Save: $7.00 (20%)

Paperback - 240 pages Vol 2 (September 1999)
Avg. Customer Rating: 4.7 out of 5 stars

Kitap

Steel Structures : Design and Behavior : Emphasizing Load and Resistance Factor Design
by Charles G. Salmon, John E. Johnson
Our Price: $96.00
Hardcover - 1024 pages 4th edition (January 1996)
Avg. Customer Rating: 5.0 out of 5 stars

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz