reklam

Kasım Ayı Kültür & Sanat  Haberleri
Sanat

Osmanlı saray ressamı İtalya Kraliyet Sarayı'nda
Bugün Collesseum'dan sonra Roma'nın en ünlü binası olan eski Kraliyet Sarayı'nda açılan sergiyle Zonaro anavatanı İtalya'da yine saraylarda ağırlanıyor.

Yerebatan’da Alan Kurgu sergisi
Sanatçı Mehmet Kavukçu tarafından Yerebatan Sarnıcı içinde tasarlanan Alan Kurgu sergisi, törenle açıldı.

Özer Kanburoğlu'nun 'Mimariler' sergisi açıldı
İFSAK 20. İstanbul Fotoğraf Günleri kapsamında düzenlenen Özer Kanburoğlu'nun 'Mimariler' sergisi, 17-30 Kasım 2004 tarihleri arasında Taksim Sanat Galerisi Alt Salonunda gezilebilir.

Aji'nin tılsımlı seramikleri
Seramik Sanatçısı Sara Aji Almelek Sanat Galerisi’nde 20 Kasım günü açılacak sergisiyle bizi tehlikelerden ve kötülüklerden koruduğuna ya da uğur getirdiğine inanılan objelerin, yani tılsımların dünyasına götürüyor.

Ortaköy Sanat Galerisi Süleyman Saim Tekcan Sergisi ile Açılıyor
Süleyman Saim Tekcan'ın “Atlar ve Hatlar” Özgün Baskı Resim Sergisi Ortaköy Sanat Galerisi'nde  20 Kasım - 16 Aralık 2004 tarihleri arasında açık olacak.

Metin Acar Jazz Now Sanat Galerisi'nde
Jazz Now Sanat Galerisi görsel etkinliklerinin onikincisine "Ressam Metin Acar"ın suluboya ve yağlıboya eserleri ile devam ediyor.

İşaretler Şehrini Okumak: İstanbul: açık? gizemli?
Londra Enstitüsü'nden altı sanatçı, Gérard Mermoz'un rehberliğinde Nisan 2003'te İstanbul'da iki hafta geçirerek, İstanbul Bilgi Üniversitesi'ndeki meslektaşlarıyla işbirliği içinde sanatı bilgi üretme ve yayma faaliyeti olarak yeniden tanımlayan bir Eylem Araştırma sanat projesi üzerinde çalıştılar.

Murat Morova Sergisi Aralık Ayında Galeri Nev’de Açılıyor
Murat Morova’nın yeni çalışmalarından oluşan sergi 3 Aralık 2004 tarihinde İstanbul Galeri Nev’de açılıyor. Sanatçının “Ah Minel Aşk - ı Memnu” adını verdiği sergisi Morova’nın kaligrafik resimlerinden oluşuyor.

Galeri X-ist’den İki Yeni Solo Sergi
Galeri X-ist genç sanatçılarımızdan Nuri Kuzucan ve Yasemin Erdin’in ‘solo’ sergilerine ev sahipliği yapıyor.

En güzel “Uçuşan kareler” belli oldu
Koç Allianz Fotoğraf Yarışması’nın siyah-beyaz dalda birincisi İstanbul’dan Orhan Yayla, renkli dalda birincisi ise Van’dan A. Fatih Sönmez oldu.

Özkaya ve Öğüt’ün Yeni Yapıtı "Onbir Karpuz Taşıyan Türk Anıtı" Berlin Sparwasser HQ Galeri'de
Berlin’de sanatçılar tarafından yürütülen bir kurum olan Sparwasser HQ’da Vasıf Kortun tarafından küratörlüğü yapılan Placebo Etkisi isimli sergide, sanatçı Serkan Özkaya ve Ahmet Öğüt, içinde bulunduğumuz yıl gerçekleştirdikleri Onbir Karpuz Taşıyan Türk Anıtı’nı, Berlinli izleyiciye sunuyor.

Pat!
“Pat!”, Mısır’da çekilmiş gezi fotoğraflarından oluşuyor. Gezi kavramının ve bunun fotoğrafla birlikteliğinin görece olduğundan hareketle bu sergi, kendi çizgisi içinde bilindik ve alışılmış Mısır fotoğraflarından oldukça farklı, piramitlere ve firavunlara yaklaşmadan...

Galeri İnin Üç Ressam ve İki Heykel Sanatçısının Yapıtları 5 Kasım’da Sezonu Açıyor
Her biri pek çok kişisel sergiye imza atmış üç ressam ve iki heykel sanatçısının yapıtları, bu kez Galata’da çok farklı bir mekanda beş katlı tarihi bir binanın giriş katı ve mahzeninde bir arada sergileniyor.

İçkalpakçı Çıkmazı Sergisi Berlin’de
İçkalpakçı Çıkmazı sergisi 6-28 Kasım 2004 tarihleri arasında Berlin'de "Werkstatt der Kulturen" Galerisi'nde açılıyor.

İsmet Birsel Resim Sergisi 2-30 Kasım Hobi Sanat Galerisi’nde
İsmet Birsel 2 Kasım-30 Kasım tarihleri arasında Hobi Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşuyor. 1934 Karşıyaka-İzmir doğumlu olan sanatçı Robert Kolej Sanat Tarihi (BA) bölümünü 1953 yılında bitirdi. Aynı yıl Fransa’ya gitti.

Denge: Cem Sağbil'den Bronz Figürler
Galeri Artist-Berlin, 4 Kasım-22 Aralık 2004 tarihleri arasında Cem Sağbil'in Denge/Ballance adını verdiği bronz figürlerden oluşan heykellerine ev sahipliği yapıyor.

Ertuğrul Ateş Sergisi
Çağdaş Türk Resmi'nin New York'taki temsilcisi Türk sanatçı iki yıl aradan sonra İstanbul'da iki büyük sergi ile sanatseverler ile buluşuyor. 2003 başında Türkiye'ye dönüp "Hürrem Sultan" dans tiyatrosunu sahneye koyan sanatçı...

"9B Konuşmaları"nın İkinci Konuğu Norveçli Sanatçı Gardar Eide Einarsson
9. Uluslararası İstanbul Bienali kapsamında gerçekleştirilen "9B Konuşmaları"nın ikincisi 1 Aralık Çarşamba günü Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi’nde yer alıyor. Norveçli sanatçı Gardar Eide Einarsson’un işleri hakkında yapacağı “9B Konuşmaları – II”, saat 18:30’da başlayacak.

AICA Türkiye Onur Ödülü Sarkis’e, Katalog ödülü Füsun Onur’a verildi
AICA Türkiye (Uluslararası Eleştirmenler Derneği Türkiye Şubesi) AICA İnternational’in Türkiye’deki etkinliğinin 50.yılı dolayısıyla 8 Aralık 2004’de Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde bir anma ve ödül töreni düzenliyor.

Türklerin 1000 yıllık yolculuğu
Türklerin Orta Asya'dan başlayıp, Avrupa'ya uzanan yolculuğu, dünyanın en önemli sergilerinden birine konu olacak.Londra'da 18 Ocak'ta açılacak “Turks: A Journey Of Thousand Years 600-1600” adlı sergide, Türklerin 600-1600 yılları arasındaki büyük yolculuğu, dünya müzelerinden seçilen 300'den fazla eserle gözler önüne serilecek.

İstanbul'un yeni müzesi
Türkiye'nin Grafik Sanatlar Müzesi, modern sanat müzesinden de önce açılacak. Kısa adı IMOGA (İstanbul Museum of Graphic Arts) olan İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi'nin kuruluşu tamamlandı, resmi açılışı ise kasım ayı sonunda yapılacak. Özgün baskının 'usta'sı Süleyman Saim Tekcan'ın çabalarıyla hayat bulan IMOGA, yalnızca grafik ve özgün baskının değil, modern Türk sanatının belleği niteliğinde.

Yael Davids ağzın sonunu araştırıyor
‘İstanbul Misafirleri Programı’ kapsamında, Şubat 2004’ten bu yana çalışmalarına İstanbul’da devam eden sanatçı Yael Davids, ‘End on Mouth / Ağzın Sonu’ adlı performansını Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi’nde sergiliyor.

Zekai Ormancı Artdepo Sanat Galerisi’nde
Zekai Ormancı’nın yeni ve eski dönem resimlerinden oluşan kişisel sergisi 1 Aralık 2004 – 16 Ocak 2005 tarihleri arasında Artdepo Sanat Galerisi’nde.

Pelin Tan, 17 Kasım Çarşamba Günü Garanti Platform'da
Pelin Tan'ın Witte de With ve TENT, Rotterdam'da gerçekleştirilen TRACER sergisi için hazırladığı "Luggage from Another Climate" projesi, bir Merkez-Avrupa kenti olan Rotterdam'daki sanat kurumlarının altyapısını inceleme özelliği taşıyor.

Bilge Alkor Kış Yolculuğu
Müller'in metinleri üzerine Schubert'in bestelediği 24 lied'den esinlenen Bilge Alkor, "Kış Yolculuğu" başlıklı sergisinde sanatlar arası etkileşimin yeni bir örneğini veriyor.
Sergi, 10 metre eninde bir panodan, 20 büyük resimden ve el baskısı, desen, kolaj gibi değişik tekniklerle yapılmış çok sayıda çalışmadan oluşuyor. Sergi mekanının küçük salonlarından birinde ise "Bir Sanattan Öbürüne Yolculuk" başlığı altında sanatçının Shakespeare sergisi de dijital projeksiyonla gösterilecek. Sergi 03 Kasım-11 Aralık 2004 tarihleri arasında Kibele Sanat Galerisi'nde.
Arkitera

Mübin Orhon Galeri Nev'de
5 Kasım 2004 tarihinden itibaren Mübin Orhon'un kağıt üzerine guaş tekniği ile gerçekleştirdiği eserleri İstanbul Galeri Nev'de sergilenecek. 1948 yılında gittiği Paris'de 1981 yılında 57 yaşında vefat eden Mübin Orhon sanat kariyerini de bu kentte geliştirdi.

 

Arşiv

Kültür ve sanat üzerine söylemek istedikleriniz Sanat  forumunda

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz