reklam

Eylül Ayı Kültür & Sanat  Haberleri
Sanat

Platform'da Bienal
8. Uluslararası İstanbul Bienali sanatçılarından, Shahzia Sikander'in çalışmaları Bienal mekanlarından Garanti Platform Güncel Sanat Merkezi'nde izlenebilecek. 

"Eksik Olan?" Sergisi
‘Karşı Sanat Çalışmaları’, 2003-2004 sezonunda “Eksik Olan?” sergisiyle sanatseverlerin karşısında. Sergide, 8.İstanbul Bienali’nin “Şiirsel Adalet” kavramına, alternatif bir bakış ‘fırlatılmış’.

Proje 4L'de "Organize İhtilaf "
Küratörlüğünü daha önce ulusal ve uluslararası birçok önemli çağdaş sanat sergisine imza atmış olan Fulya Erdemci’nin üstlendiği “Organize İhtilaf / Organized Conflict” sergisi 14 sanatçının katılımıyla 22 Eylül - 22 Kasım 2003 tarihleri arasında Proje4L- İstanbul Güncel Sanat Müzesi’nde gerçekleşecek.

8. Uluslararası İstanbul Bienali İstanbul'u çağdaş sanatla buluşturuyor
İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 8. Uluslararası İstanbul Bienali, 20 Eylül Cumartesi günü kapılarını İstanbullu sanatseverlere açıyor.

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı çocuklarla buluşuyor
İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı bir düşünü daha gerçekleştiriyor ve 3-4-5 Ekim 2003 tarihlerinde, Maslak Parkorman'da düzenleyeceği "minifest" ile geleceğin kültür ve sanat dostlarıyla buluşmaya hazırlanıyor.

Haluk Özden "Kinesis" Resim Sergisi
Resim Sergisi 16 - 30 Eylül 2003 tarihleri arasında Nişantaşı A sanat galerisinde izlenebilir.

40 İstasyon Fotoğraf Sergisi
Fotoğrafçı Muammer Yanmaz, Paris Metro İstasyonları’nda 40 ünlü Türk ile yaptığı projeyi bitirdi. 

Dr.İbrahim Bodur Seramik Müzesi Koleksiyonu Ankara'da
Kale Grubu tarafından Çanakkale'nin Çan ilçesinde kurulan Dr. İbrahim Bodur Seramik Müzesi eserleri Ankara'da sergileniyor.

Kodak Fotoğraf Yarışması'nda Final Gecesi
Kodak Türkiye Fotoğraf Yarışması 2003 ödül töreni, 9 Eylül akşamı The Ritz-Carlton Oteli'nde yapıldı. Finale kalan fotoğraflar, 10-19 Eylül arasında Fotografevi'nde sergilenecek.

Bir'de bireyin keşif yolculuğu
Bir Kültür Sanat Merkezi, 2003-2004 dönemi çalışmalarına 29 Eylül 2003 tarihinde başlıyor.

İşitsel Sanatlardaki Çağdaş Eğilimleri Şekillendirmek için "CTRL_ALT_DEL"
ctrl_alt_del işitsel sanatlardaki çağdaş eğilimleri şekillendiren deneysel pratikleri araştırmak üzere Başak Şenova, Paul Devens ve Emre Erkal tarafından NOMAD, Hollanda'dan HEDAH ve MARRES'in işbirliği ile geliştirildi.

Bal'ın objektifinden "Bekar Odaları"
İstanbul yeni bir fotoğraf galerisi daha kazanıyor. Fototrek Nikon Fotoğraf Galerisi, 13 Eylül'de Altan Bal'ın “Bir İstanbul Masalı : Bekar Odaları” adlı siyah – beyaz fotograf sergisi ile açılıyor. 

İrfan Önürmen "BBG Evi" Sergisi ile Artist 2003 İstanbul Sanat Fuarında
PI Artworks Çağdaş Sanat Merkezi, Tüyap Beylikdüzünde 25 Ekim – 2 Kasım tarihleri arasında yer alacak ARTIST 2003 İstanbul Sanat Fuarına, İrfan Önürmen’in yeni projesi “BBG EVİ” ile katılıyor.

Nergiz Savran Ovacık’ın fotoğraf sergisi “Yüzlerin Coğrafyası”
Fotoğraf sanatçısı ve turist rehberi Nergiz Savran Ovacık dünyanın çeşitli ülkelerinden portrelerin yer aldığı fotoğraflarını 5-21 Eylül tarihleri arasında Turist Rehberleri Birliği’nin (TUREB) Yasemin Cebenoyan salonunda sergiliyor.

8. Uluslararası İstanbul Bienali yurtdışından üç bin'in üzerinde konuk ağırlayacak
20 Eylül - 16 Kasım 2003 tarihlerinde İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı tarafından JTI Türkiye sponsorluğunda düzenlenecek olan 8. Uluslararası İstanbul Bienali, yurtdışından 400'e yakın basın mensubunu ve 2.000'in üzerinde eleştirmen, küratör, müze ve galeri yöneticisini ağırlamaya hazırlanıyor. 

Tanrılar ve Tanrıçalar Sergisi'nin açılışı, Topkapı Sarayı’nın 1. Avlusu’nda yapıldı
İlk etabı 2002 yılında Paris’te Louvre Müzesi bitişiğindeki Tuileries bahçelerinde yapılan serginin ikinci durağı ise Topkapı Sarayı oldu. 

Leyla Gediz Resim Sergisi Galerist'te
Leyla Gediz, bütünüyle tual resminden oluşan ikinci kişisel sergisi ile Galerist'te bir kez daha izleyici karşısına çıkıyor. 

Zeki Arslan Resim Sergisi Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı ile Kare Sanat Galerisi'nde
Sanatçı bağlı olduğu kültürün özüne ait değerleri, kurmuş olduğu soyut anlatım biçiminde, adeta gizemli bir dille sonsuzluğa doğru giden bir evrenselliğe ulaştırma çabası içindedir.

İş Sanat Parmakkapı Galerisi'nde yeni sezon Yaprak Berkkan'dan "Aydınlık, Güleryüzlü Resimler" ile başlıyor
İş Sanat Parmakkapı Galerisi, 2003-2004 sergi sezonunu Yaprak Berkkan'ın resim sergisiyle açıyor. Sergi 5-26 Eylül 2003 tarihleri arasında izlenebilecek.

Hollanda’da Türk Karikatür Sergisi
Kimi Hollandalıların hala Türkiye’yi Suudi Arabistan ile karıştırdıkları bir ortamda Amsterdam’da açılan bu serginin, Türk karikatürünün ve Türklerin mizah anlayışının Hollanda’da tanıtımı açısından büyük önem taşıdığı vurgulandı.

Çiğdem Yorgancıoğlu Resim Sergisi Bodrum Ticaret Odası Sanat Galerisi'nde
1968 İstanbul doğumlu sanatçı çeşitli karma sergilerden sonra ilk kişisel sergisini Bodrum Ticaret Odası Sanat Galerisi'nde açıyor.

‘Bienali, çağdaş sanatın meydan okuyuşu olarak düşünebiliriz’
Dokuzu Türkiye’den 85 sanatçının eserlerini bir araya getirecek 8. Uluslararası İstanbul Bienali’nin küratörü Dan Cameron ilk kez Zaman’a konuştu. Cameron’a göre bienal, çağdaş sanatın meydan okuyuşuna sahne olacak.

Josephine Powell koleksiyonundan Kilim Örnekleri Darphane-i Amire'de sergileniyor
Kilimler, çadırlar ve Anadolu göçerlerinin sanatsal başarılarını örnekleyen diğer el dokumalarından oluşan zengin bir tarihi koleksiyon 1 - 14 Eylül 2003 günleri Darphane-i Amire'de sergileniyor.

8. Uluslararası İstanbul Bienali Diyarbakır'da
İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı tarafından düzenlenmekte olan 8. Uluslararası İstanbul Bienali'ne katılan on sanatçı Diyarbakırlı sanatseverlerle buluşuyor. İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı ve Diyarbakır Sanat Merkezi işbirliğiyle gerçekleşecek sergi 25 Eylül - 31 Ekim tarihlerinde arasında Diyarbakır Galeri İş Merkezi'ndeki Diyarbakır Sanat Merkezi galerisinde izlenebilecek.

İstanbul, "Art İstanbul 2003"le çağdaş sanata doyacak
İkon Fuarcılık Hizmetleri Ltd.Şti ile Sanat Galericileri Derneği tarafından Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde bu yıl ikincisi düzenlenen 'Art İstanbul 2003 Uluslararası Çağdaş Sanat Buluşması'nın ana teması 'Sınır Ötesi'.

Robert Fleck "Modern Sanatın Bir Yüzyılı Daha Olabilir mi?" Konferansı
Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi, 13 Eylül 2003 Cumartesi günü saat 19:00'da "Modern Sanatın Bir Yüzyılı Daha Olabilir mi?" başlıklı bir konferansa ev sahipliği yapıyor. 

Bu kez 'poz verdiler'!
Fotoğrafçı Ömer Serkan Bakır, Türk fotoğrafının 60 usta ismini, bir fotoğraf sergisinde bir araya getirdi. Fotoğraf ustaları, en sevdikleri mekanlarda Bakır’ın objektifine poz verdi. Bu ilginç çalışmalar 11 Ekim'den başlayarak 17 Ekim tarihine kadar Beyoğlu Fotoğrafevi'nde sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Ölüme direnen apartman
Metro inşaatının gazabına uğrayan Belvü Apartmanı, üç sanatçının yapıtlarına son kez ev sahipliği yapıyor. Ağır hasarlı apartman, içindeki eserlerle birlikte bu ay sonunda yıkılacak.

Ovacık'tan “Yüzlerin Coğrafyası”
Fotoğraf sanatçısı ve turist rehberi Nergiz Savran Ovacık dünyanın çeşitli ülkelerinden portrelerin yer aldığı fotoğraflarını 5-21 Eylül tarihleri arasında Turist Rehberleri Birliği’nin (TUREB) Yasemin Cebenoyan salonunda sergiliyor.

Sualtının Yıldızları Darphane'de…
Galileo‘den günümüze kadar, diğer gezegen ve yıldızlardaki o bilinmeyen yaşamın varlığını hep merak etmişizdir. Gökyüzünde parlayan yıldızlar gibi, bize yeni bilgiler kazandırarak yolumuzu aydınlatacak ve henüz yüzde biri araştırılmış olan denizlerde yaşayan binlerce yıldızı acaba ne kadar iyi tanıyoruz?

Arşiv

Platform

"Deprem Sorunu ve Mimarlık" tartışılıyor.

Forum'da başlayan tartışmaya şimdi katılmak için tıklayın.  Tartışma 02 Ekim'de İTÜ Mimarlık Fakültesi 109 No'lu Salon'da davetli konuşmacılar ile son bulacak.

Yönetici: Sinan Şener
Konuşmacılar: Murat Balamir,
Korhan Gümüş, Handan D.Türkoğlu
Alper Ünlü

Lamp 83' ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz