reklam

Haberler
05 Aralık 2001 Çarşamba

Konut sahiplerinden dava

KİPTAŞ'ın Zekeriyaköy konutlarında oturan kat mülkiyeti sahipleri, ''kampanya sırasında taahhüt ettiği şartlara uymadığı'' gerekçesiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi aleyhine maddi tazminat davası açıyor. Belediyeden 20 milyar liralık tazminat istemiyle şimdilik bir konut sahibi tarafından açılan ''pilot'' davanın arkası getirilecek.

Zarara uğrayan 50 konut sahibi, peş peşe açacakları davalarla belediyeden trilyonlar isteyecek.

KİPTAŞ'ın Zekeriyaköy konutlarında oturan Ünal Tuna 'nın, İstanbul 8'inci Asliye Ticaret Mahkemesi'nde açtığı davanın dilekçesinde, belediyenin kampanya sırasında tanıtımını yaptığı dairelerle teslim edilen dairelerin özellikleri arasında büyük farklar olduğu belirtildi.

Dava dilekçesinde, konutların, sözleşmede belirtilen bitim süresinden 1 yıl sonra, eksik olarak ve iskân izni alınmadan konut sahiplerine teslim edildiği ifade edildi. Sözleşmeye göre lüks inşaat sınıfında inşa edilmesi gereken konutlarda kalitesiz malzeme ve işçilik kullanıldığı kaydedilen dilekçede, binalarda ısınma sistemi olarak doğalgaz taahhüt edilmesine karşın bu şarta da uyulmadığı vurgulandı.

Site yönetimince 3 kat daha pahalı olan LPG deposu alınarak ısınma sorununun çözüldüğü belirtilen dilekçede, belediyenin sözleşmede taahhüt etmesine karşın uymadığı esaslar özetle şöyle açıklandı:

''Site çevresinde ticaret merkezi bulunacağı taahhüt edildi. Ancak çevrede market, hatta bakkal bile yok. Konutlar Bayındırlık Bakanlığı'nın bu şartlardaki gayrimenkuller için belirlediği rayicin üzerinde bir bedelle gösterildi. Konutlarda deprem yönetmeliği şartlarına uyulmadı. Konutlar süresinden 1 yıl sonra teslim edildiği için kiralık evlerde kaldık.''
Cumhuriyet 

Aralık 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz