reklam

Haberler
13 Aralık 2001
Perşembe

Anadolu'daki 'Ortaçağ aydınlığının' mimarları yıl sonuna dek İstanbul'dalar
Sultan Alâeddin Keykubad, ilkgençliğini Bizans'ın başkenti İstanbul'da ''sürgün'' olarak yaşamıştı... Sonra, Anadolu'daki Selçuklu'nun ''aydınlık uygarlığını'' doruğa çıkardı... Şimdi yine İstanbul'da, bu kez ''tarihimizin gururu'' olarak ağırlıyoruz...
Ekim başlarından bu yana İstanbul , sessizce ''eski bir tanıdığını'' ağırlıyor...

8. Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri 2002
Başvuruların 11 Mart 2002'de son bulacağı, Mimarlar Odasının iki yılda bir düzenlediği Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri'nin bu yıl sekizinci dönemi gerçekleşmektedir. Ulusal Mimarlık Sergisi'nin önemi, her iki yılda bir mimarlar için karşılaşma olanağı yaratarak, ülke mimarlığının düzenli bir değerlendirmesinin yapılmasına olanak sağlaması, tartışma ortamının zenginleşmesi ve bir özeleştiri fırsatı yaratmasıdır. Sergiyle birlikte işleyen ödül programı ise, öncü nitelikteki çalışma ve yeni fikirlerin ortaya çıkarılıp teşvik edilmesi, mimari üretimde niteliğin yükselmesi gibi beklentiler açısından önem taşımaktadır.  Ulusal Mimarlık Sergisi ve ödüller hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayın.

"Avrupa-Balkanlar-Karadeniz-Rusya-Kafkasya ve Ortadoğu'yu kapsayan UIA-II Bölge Toplantısı, "İSTANBUL BİLDİRGESİ"yle Sona Erdi
8/9-Aralık-2001 günlerinde İstanbul'da toplanan Uluslararası Mimarlar Birliği (UIA) nin II.Bölge ülkeleri temsilcileri, "İSTANBUL BİLDİRGESİ" başlığıyla yayımladıkları deklarasyonda, insanlığın ortak mirasını da yok eden "savaşlara" karşı evrensel "barışın" ancak "kültürler arası hoşgörü ve dayanışmayla" kurulabileceğini belirttiler...

‘İhale yasası öncelikle çıkmalı’
Bayındırlık ve İskan Bakanı Abdülkadir Akcan, komisyonlarda görüşülmeye başlanan Kamu İhale Yasa Tasarısı’nın bir an önce yasalaşması konusunda hassas olduklarını söyledi. Akcan, Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş’le Hazine’de yarım saatlik bir görüşme yaptı. Akcan, görüşme sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Kamu İhale Yasası’nın bir an önce çıkması için el birliği yaparak çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.

Tüp geçişin inşaat hazırlığı başlıyor
İstanbul’da inşa edilmesi planlanan ve kısa adı “Marmaray” olan demiryolu tüp geçişi ile Gebze-Hadarpaşa, Sirkeci-Halkalı banliyö hatlarının iyileştirilmesi projesinin mühendislik ve müşavirlik hizmetleri sözleşmesi, yarın imzalanacak.

BT ve Marconi, sokaklara internetli telefon kulübesi koyacak
İngiliz BT Group ve Marconi, halka açık dünyanın en büyük internet ağını kurmak için güçlerini birleştiriyor.
Projeye göre BT Payphones sokaklara, Marconi tarafından üretilecek internet erişimi, e-posta gönderimi ve metin gönderimine olanak sağlayan 28 bin terminal yerleştirecek.

Akcan: İhale Yasası'nda sorun yok, daha iyiyi arıyoruz
Bayındırlık ve İskan Bakanı Abdülkadir Akcan, İhale Yasası'nın çıkarılması konusunda Kemal Derviş'le aralarında bir sorun olmadığını ifade ederek, "Bir an önce çıkması önemli. Daha iyiyi bulma adına yapılan mülahazaları problem saymak yanlış" dedi.

İhale Yasası’nı görüştüler
Bayındırlık ve İskan Bakanı Abdülkadir Akcan, Devlet Bakanı Kemal Derviş’i Hazine Müsteşarlığı’ndaki makamında ziyaret ederek, Kamu İhale Yasa Tasarısı’nın geneli üzerindeki intibalarını aktardı. Akcan, ziyaret sonrasında gazetecilerin sorularını cevapladı. Derviş’in, İhale Yasa Tasarısı’nın öncelikli yasa olması gerektiği yönündeki görüşlerinin hatırlatılması üzerine Akcan, “Yasanın bir an önce çıkması konusundaki hassasiyetleri biliyorsunuz. Bir an önce çıkması için el birliği yaparak çalışmaları sürdürüyoruz. İhale yasasının bir an önce çıkması önemli” dedi.

18 firmanın müteahhitlik karnesi iptal edildi
Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, toplam 18 firmanın müteahhitlik karnesini iptal etti.
Bayındırlık Bakanlığı'nın "Yapı Tesis ve Onarım İşleri İhalelerine Katılma Yönetmeliği gereğince müteahhitlik karnesi iptalleriyle ilgili duyurusu Resmi Gazete'de yayımlandı. Karneleri iptal edilen firmalar, iptal tarihleri ve karne grupları şöyle: ...

Metro Projesi AB gündeminde
İzmir'de trafik yükünü büyük oranda rahatlatacak Aliağa ile Cumaovası arasındaki 80 kilometrelik demiryolu hattının Metro Standartlarına yükseltilmesi Projesi, AB Yatırım Bankası gündemine girdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, Lüksemburg'da AB yatırım Bankası yetkilileri ile yaptığı temasları tamamlayarak İzmir'e döndü. 

Bursa, demiryoluna kavuşuyor
Bandırma-Bursa demiryolu inşaat işi kredili olarak ihale edilmek üzere nihayet yatırım programına alınmış bulunuyor.

Afetin faturası ağır
İçel'de, aşırı yağışlar ve sel felaketinin ardından başlatılan hasar tespit çalışmaları sonunda, kent merkezi ve yedi ilçe ile bir beldede 16 konutun oturulamaz durumda, 2 bin 730 konutun ise az hasarlı olduğu bildirildi.

Osmanlı Bankası müze oluyor
Garanti Bankası bünyesine katılan Osmanlı Bankası'nın Karaköy'deki merkez binası ‘‘Osmanlı Bankası Müzesi’’ olarak kullanılacak. Osmanlı Bankası‘nın isminin yaşatılmasına büyük önem verdiklerini söyleyen Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, müzenin yanı sıra pekçok bilimsel proje üzerinde de çalıştıklarını açıkladı.
Osmanlı Bankası Bankacılık ve Finans Tarihi Araştırma ve Belge Merkezi, Avrupa Bankacılık Tarihi Birliği ve Tarih Vakfı işbirliğiyle düzenlenen, ‘‘Bankacılık ve Finans Tarihi Araştırma Yarışması’’nın ödül töreninde konuşan Özen, Osmanlı Bankası adının yaşatılacağını vurguladı. Osmanlı Bankası’nın Karaköy'deki tarihi binasında gerçekleştirilen törende Özen, bu binanın toplumsal sorunları üstlenmenin bilinciyle gerçekleştirilecek projelere ev sahipliği yapacağını kaydetti. Osmanlı Bankası isminin varlığını binada sürdüreceğini anlatan Özen, ‘‘Bir başka deyimle yaşamına Osmanlı Bankası ismiyle başlayan bina, bu ismi taşımaya devam edecek. Osmanlı Bankası'nın ismini yaşatacağız’’ dedi.
Hürriyet

Aralık 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 diğer aylar için tıklayın

Diyaloğun beşinci konuğu Emre Arolat  25 Aralık 2001'de Diyalog bölümümüze konuk oldu ve  sorularınızı yanıtladı.

Emre Arolat
Arkitera Forum'da Diyalog Buluşmasını okumak için tıklayın.

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz