reklam

Haberler
05 Aralık 2001 Çarşamba

İstanbul'u kurtarın
Mimarlar Odası ve diğer duyarlı kesimlerin tepkisine karşın tarihin içinden geçirilen metro güzergâhı, kentin geçmişiyle çarpışmasına devam ediyor.
Eğer bu metro güzergâhı sadece haritaya değil de 'plana' bakılarak saptansaydı, Taksim-Yenikapı yerine Taksim-Zeytinburnu hattı seçilir ve 2600 yıllık tarihi yarımada çiğnenmeyip, 'surdışından' da ulaşım sağlanabilirdi... Bu metro güzergâhı ile paralarımızı harcayan belediye yönetimi artık açıkça ve ödünsüz olarak sorgulanmalıdır.

Küçük banyo ve mutfaklara alternatifler
Banyo, mutfak, seramik ve yapı sektörünün 365 gün açık tek showroomu niteliğindeki Banyo Mutfak Dergisi, 23. sayısında küçük banyo ve mutfaklar için pratik çözüm önerileri sunuyor.Boyut Yayın Grubu tarafından yayımlanan Banyo+Mutfak Dergisi, 23. sayısında küçük banyo ve mutfakları ele aldı. Dergi “Küçük güzeldir” ana fikrinden yola çıkarak Mobilya başlığı altında küçük banyo ve mutfakların nasıl düzenlenebileceğini anlatılıyor.

Sel yaraları sarılıyor
Mersin'de aşırı yağışlar sonrasında 2 bini aşkın evin sular altında kalmasına ve 2 kişinin de ölümüne neden olan selin açtığı yaralar sarılmaya çalışılıyor. Kriz masası yetkilileri, 78 su pompası, 250 iş makinesi ve bin personel ile su boşaltma işlemlerinin sürdürüldüğünü bildirdi. Yetkililer, sel nedeniyle Karayolları, DSİ ve Orman İşletme Müdürlüklerinin de sular altında kaldığını, suların çekilmesiyle bu kurumlardaki iş makinelerinin de çalışmalara dahil edildiğini vurguladı.

Köy-Kent Projesi Ütopya mı?
Kırsal alan kalkınma projesi olan ''Köy-Kent Projesi'' Sayın Ecevit 'in 1970'ler sonrası düşlediği projelerinin en dikkat çekeni ve somutu... 1978'de ''Van-Özalp Köykent Demetleri Düzeni'' adı altında, Köyişleri ve Kooperatifler Bakanlığı aracılığıyla, başlatılan ''Köy-Kent Projesi'' , dönemin özgün politika karmaşasında ütopik bulunduğu gibi MHP tarafından da proje tasarımının kendilerine ait olduğu savlanarak sahiplenilen bir proje oldu. Yaklaşık çeyrek yüzyıl sonra tekrar ülke gündemine gelen projenin şimdi de Atatürk' ün projesi olduğu savlanmaktadır.

Son sahil de gitti
Trabzon'un en önemli ulaşım projelerinden biri olarak kamuoyuna lanse edilen Sahil Geçiş Projesi, çevreci kuruluşların tepkilerine rağmen start aldı. Beşirli semti ile Değirmendere semti arasında deniz dolgusu ve direkler çakılarak yapılacak olan yolun, Trabzon halkının son sahilini de elinden alacağı savunuldu. Karadeniz Çevre Ulaşım Gönüllüleri Grubu, Trabzon Sahil Geçişi Projesi ile çok az sayıdaki kumsal alanın tamamen yok olacağını belirttiler.

Emlakta hareket başladı
İstanbul'da 17 Ağustos depremi ve ekonomik krizin ardından talebin düşmesiyle birlikte fiyatların gerilediği emlak piyasasında, hareketlilik gözlendiği belirtildi. Re/Max A.C. Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Coşkun, gayrimenkul piyasasında eylül ayından bu yana canlılık yaşandığını, özellikle son günlerde dövizin TL karşısında gerilemesinin de gayrimenkule yönelişi hızlandırdığını vurguladı.

Yatağan'a rüzgar santralı kurulacak
Muğla - Muğla'nın Yatağan İlçesi'ne, "Fuhrlander" adlı Alman firması tarafından rüzgar enerjisi santralı kurulacağı belirtildi.

Kalıcı konutlar su içinde kaldı
Günlerdir süren şiddetli yağışlar hem prefabrik hem de kalıcı konutlarda yaşayan depremzedeleri vurdu. Gölcük Şirinköy'de Dünya Bankası tarafından yaptırılan kalıcı konutların çatılarının akması nedeniyle üst katlar su içinde kaldı. Alt katlarda oturan devremzedelerin duvarlarının su sızdırması sonucu bu katları da su bastı. 

Turgutlu’da bir devin çöküşü yaşanıyor
Türkiye'nin tuğla ihtiyacının yüzde 25'ini karşılayan Turgutlu'daki 75 tuğla fabrikasından 13 tanesi tamamen kapandı. Fabrikalardan 57 tanesi işçilerini çıkarıp üretimini durdururken geriye kalan beş fabrika, yarım kapasiteyle çalışıyor.

Konut sahiplerinden dava
KİPTAŞ'ın Zekeriyaköy konutlarında oturan kat mülkiyeti sahipleri, ''kampanya sırasında taahhüt ettiği şartlara uymadığı'' gerekçesiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi aleyhine maddi tazminat davası açıyor. Belediyeden 20 milyar liralık tazminat istemiyle şimdilik bir konut sahibi tarafından açılan ''pilot'' davanın arkası getirilecek.

Türk Ytong'un 31.Yetkili Satıcılar Toplantısı İstanbul'da Yapıldı
Türk Ytong Sanayi A.Ş. 31. Yetkili Satıcılar Toplantısı 09 Kasım 2001 tarihinde İstanbul’da, Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Sosyal Tesisleri’nde yapıldı. Toplantıya, Türk Ytong Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeleri, yöneticileri ve Yetkili Satıcıları katıldı. Toplantıda 2001 yılı çalışmaları değerlendirilirken, 2002 yılı hedefleri de tartışıldı. Toplantıdan sonra düzenlenen ödül töreninde 2001 yılı başarılı Yetkili Satıcıları’na ödülleri verildi. Törende ayrıca Ytong’a uzun yıllar hizmet vermiş Yetkili Satıcılara da kıdem plaketleri verildi. Türkiye’de tam 38. yıldır kaliteli ve güvenli yapılaşma için faaliyet gösteren ve sektörünün lideri olan Ytong; İstanbul (Pendik), Kocaeli (Gebze), Tekirdağ (Saray), Antalya ve Gaziantep’teki 5 fabrikası ve yurt çapına dağılmış 176 Yetkili Satıcısı ile Türk İnşaat Sektörüne yurdun her köşesinde hizmet vermektedir. Türkiye; yıllık 1 milyon 200 bin metreküp Ytong üretim kapasitesi ile Almanya’dan sonra dünyanın 2. büyük Ytong üretici ülkesi konumundadır.
Arkitera

Aralık 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 diğer aylar için tıklayın

Ürün Tanıtımı

Nurus'tan Yeni Yönetim Anlayışında Bir Tasarım: Sİlva
Silva, teknolojiyi, iletişimi, bilgi sistemlerini çağrıştıran ve geleceği ve geleceğin ofislerini tanımlayan ufku çok geniş ve farklı uzantılara sahip olan bir tasarım.

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz