reklam

Haberler
22 Aralık 2001 Cumartesi

İzmir Yarışması Sonuçları
İzmir Liman Bölgesi İçin Kentsel Tasarım Uluslararası Fikir Yarışması 17 Aralık 2001 tarihinde sonuçlanmıştır.

 

İnşaatçılar gözünü Çin'e dikti 
Çin'in 2008 Olimpiyatlarına ev sahipliği yapacak olması, bu nedenle de inşaat sektörüne önümüzdeki 10 yılda 500 milyar dolarlık yatırım yapmaya hazırlanması, Türk müteahhitleri harekete geçirdi. 3 - 5 Eylül 2001 tarihlerinde FIDIC 2001'in yıllık toplantısında Çin Müşavirler Birliği üyeleri ile biraraya gelen müteahhitler, pastadan yüzde 1 bile pay alınsa, bunun gerek Türkiye gerekse inşaat sektörü için önemli olduğunu belirttiler.

İBB'si Fen İşleri Daire Başkanlığı hizmetlerini anlatan bir kitap yayınlandı

Fen İşleri Daire Başkanlığı Yapı İşleri Müdürlüğü'nün 1999-2001 Yılları Hizmet Kitabı web sitesinde yayınlandı.Fen İşleri Daire başkanlığının yayınlamış olduğu "Fen İşleri Daire Başkanlığı, Yapı İşleri Müdürlüğü 1999-2001 Hizmetleri" kitabıyla 1999-2001 yılları arasında gerçekleştirdiği ve İstanbul için büyük önem arzeden projelerini tanıtıyor.

Yeni İhracat Stratejisi son aşamada
Türkiye`nin ihracatta izleyeceği politikaları içeren yeni İhracat Stratejisi, 2002 yılının ilk aylarında tamamlanmış olacak.Dış Ticaret Müsteşarlığı`nın (DTM) yürüttüğü ve komşu ülkelerin hedef pazar olarak seçildiği stratejide, hedef pazarlar arasında ``ön hat`` ülkeleri (Türkiye`ye sınırı olmayan bölge ülkeleri) yer alırken, stratejiyle Türk ihracatında yatırım, üretim ve ihracat zincirinin kurulması amaçlanıyor.

Yeni İzmir Alman mimara emanet
Büyükşehir'in Alsancak Limanı ile Turan arasındaki bölgede kurulacak yeni İzmir için açtığı yarışmayı Alman mimar Brandi'nin projesi kazandı.
Büyükşehir Belediyesi'nin, Alsancak Limanı ile Turan arasındaki 550 hektarlık alanda kurulacak yeni İzmir için açtığı uluslararası proje yarışması sonuçlandı. Yarışmada birinciliği Almanya'dan katılan mimar Jochen Brandi'nin hazırladığı proje kazandı.27 ülkeden 140 projenin katıldığı yarışmada ikincilik ödülüne Türkiye'den Bünyamin Berman ve Dilek Topuz Berman'ın hazırladığı proje layık görüldü.

ICCROM'dan Ekinci'ye Onur Ödülü...
Kısa adı ICCROM olan (International Center for the Study of the Preservation and Restoration of Cultural Property) "Uluslararası Kültürel Varlıkların Restorasyonu ve Korunması Çalışmaları Merkezi" tarafından düzenlenen; "Kültürel Mirasın Korunmasıyla ilgili Makaleler için Uluslararası Basın Yarışması"nda, Mimarlar Odası Genel Başkanı Oktay Ekinci'ye de, "Basında Sanatı Koruma Onur Odülü" verildi...

Bursa'daki eski adliye binası "Kent Tarihi Müzesi" olacak
Bursa'daki eski adliye binası, "Kent Tarihi Müzesi" olarak düzenlenecek.
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Adalet Bakanlığı'nın, Heykel semtinde bulunan ve adli hizmetlerin Uluyol Caddesi'ndeki Adliye Sarayı'na taşınmasıyla boşalan tarihi binanın mülkiyetini belediyeye devredeceğini açıkladı.

İstanbul'un yeni jeolojik haritaları çıkarıldı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Planlama ve İmar Daire Başkanlığı ile Zemin ve Deprem İnceleme Müdürlüğü'nce yürütülen çalışma kapsamında "İmar Planlarına Esas 1/5000 Ölçekli jeolojik Yerleşime Uygun Haritalar" çıkarıldı.

İzmir Valisi Yüksel:"İzmir'de ölüm seti haline gelen menfez ve köprüleri yıkıyoruz"
İzmir Valisi Alaaddin Yüksel, Karşıyaka ve Çiğli ilçelerinde sel yaralarını sarmaya çalıştıklarını belirterek, "Kentte ölüm seti haline gelen Menfez ve köprüleri yıkıyoruz" dedi.

Trabzon’da köykent heyecanı
Trabzon Valisi Adil Yazar, daha önce Orman Köy İlişkileri (ORKÖY) Genel Müdürlüğü tarafından mandıracılık konusunda desteklenen Maçka’nın Hamsiköy, Güzelyayla, Çıralı, Dikkaya, Başar, Anayurt, Gürgenağaç ve Güzelce Köyleri’nin, köykente dönüştürüleceğini söyledi.

Halkın yüzde 61’i hızlı demiryolu istiyor
Yapımına 1975 yılında başlanan; ancak şu ana kadar bitirilemeyen Ankaraİstanbul Sürat Demiryolu Projesi bu kez bir anketle gündeme geldi.
Ulaştırma Bakanlığı, internet ortamında başlattığı kamuoyu araştırması ile projenin geleceğine ilişkin karar vermeye çalışıyor. Bakanlığın www.mt.gov.tr adresli internet sitesinde yaptığı ankete bin 815 kişi katıldı. 

Emlak, arsa ve arazi vergi oranı arttırılıyor
IMF'yle yapılacak yeni stand-by'ın önkoşulları çerçevesinde tasarruf paketinin içinde yer alan kısıtlamaların bir bölümüne yönelik yasal düzenleme öngören tasarı, TBMM'ye sunuldu. Tasarıyla getirilen yeni düzenlemeler şöyle:

Kent Bilgi Bankası Kurulması ve İşletilmesi işi reklam karşılığı yaptırılacak 
Halkın ve turistlerin bilgi ihtiyacını karşılamak üzere İstanbul'un çeşitli yerlerine 300 adet Bilgi Bankası (Kiosk) kurulması ve 10 yıl süreyle işletilmesi işi reklam karşılığı olarak Kapalı Zarf Usulü ile ihaleye çıkarıldı.

Osmanlı mimarisi olacak 
Aydın Belediye Başkanı Hüseyin Aksu, Aydın'ın kuzey koridorunda bulunan ve kentin en eski yerleşim yerleri olarak bilinen mahallelerde yapılacak yeni binalarda Selçuklu ve Osmanlı mimarisi uygulanmasını isteyeceklerini söyledi. Aksu, "Özellikle bina cepheleri, Selçuklu veya Osmanlı mimarisi ile yapılacak. Koruma İmar Planı'nın anlam taşıması için bu uygulamayı yapacağız. Yeni binalarla eski yapılar, bir bütünlük arzetmeli" dedi.
Yeni Asır

Aralık 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 diğer aylar için tıklayın

Diyaloğun beşinci konuğu Emre Arolat  25 Aralık 2001'de Diyalog bölümümüze konuk oldu ve  sorularınızı yanıtladı.

Emre Arolat
Arkitera Forum'da Diyalog Buluşmasını okumak için tıklayın.

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz