reklam

Haberler
03 Aralık 2001 Pazartesi

Koruma değil yıkım yasası!
Doğal ve kültürel varlıkları korumak için çıkarılan SİT yasası, bu zenginliklerin korunması bir yana, yıkım için aracı oluyor. Yüzlerce binanın SİT kapsamında olduğu İzmir'de, yaklaşık 240 bina yıkılmanın eşiğinde bulunurken, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu ile yerel yönetimler arasında bu binaların bakımıyla ilgili bir kez daha yetki karmaşası ortaya çıktı. 

Eski İstanbul surları
Bir ülkede, bir şehirde, eski eserleri korumak, uygarlığın ön şartı. Korumayan toplum, uygar değildir. Daha başka sıfatlar da yakışır, şimdilik keselim.
Dünyada korunmasına çalışılan çok eski eser örneği gördüm. Çin'deki Çin Seddi'nden İtalya'daki Pompei Harabeleri'ne kadar. Eski eser saygısı, yeni kurulmuş ülkelerde daha şiddetli oluyor. B. Amerika, Avustralya gibi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanlığı Tem ve E5 yeşillendirme çalışmaları ile ilgili bir açıklama yaptı.
23 Kasım 2001 tarihli bir günlük gazetede, Belediyemzice TEM ve E-5 Otoyolları’nın yeşil alanlarında yürütülen çalışmalara ilişkin olarak yaralan haber ile ilgili açıklama aşağıdaki gibidir;
İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak İstanbul'da yürütülen çiçeklendirme çalışmalarımız çerçevesinde dikilen bitkilerin hiç birisi mevsimlik çiçek olmadığı gibi dikilen bitkilerin tümü çiçekli bitkiler sınıfına dahil değildir.

Türkiye'nin AB üyeliği siyasi platformlarda tartışılırken Mimarlar odası "oybirliğiyle" Avrupa'da
Avrupa Mimarlar Konseyi (ACE) Mimarlar Odası'nın "ACE gözlemci üyeliği"ni oybirliğiyle kabul etti...
ACE başkanı Utz Purr Mimarlar Odası Genel Başkanı Oktay Ekinci'ye gönderdiği 21 kasım 2001 tarihli yazısında, bu birlikten duyduğu memnuniyeti bildirerek türkiye'nin ab üyeliği açısından taşıdığı önemin altını çizdi...

Havalimanı tam gaz
Türkiye'nin bu yıl en fazla yolcu trafiğine sahne olan Antalya Havalimanı, inşaatı büyük ölçüde tamamlanan ikinci pistin de devreye girmesiyle kapasitesini yüzde 100 oranında artırabilecek. Pistin tamamlanmasından sonra, Türkiye'de ilk kez bir havaalanında, uçaklar 2 ayrı pistte aynı anda inişkalkış yapabilecek.

Mudurnu Evleri koruma altına alındı
Bolu'nun Mudurnu ilçesindeki 400 tarihi evden 14'ü Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurumu, biri de belediye tarafından koruma altına alındı.Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet Karakaşoğlu, Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'nun, koruma altına aldığı evlerde restorasyon çalışması da yapacağını belirterek, "Belediye olarak 100 yıllık Keyvanlı Konağı'nı restore etme kararı aldık. Karar sonrasında 30 milyar liralık harcama yaptık." dedi.

Boğazlarda radar ihalesi yeni baştan
İstanbul ve Çanakkale boğazları ile Marmara denizine inşa edilecek gemi trafik radar sistemi kapsamında, ilgili firmaların keşif artırımı talebinde bulunmaları üzerine, inşaatı yarım kalan kuleler Bayındırlık Bakanlığı tarafından yeniden ihale edilecek.

Nuh Çimento CE Belgesi aldı
Nuh Çimento'nun kalite sistemi, ürün kalitesi ve proses yeterliliğinin aylar boyu süren titiz bir çalışma sonrası kanıtlanıp onaylanması sonucu verildi. Bu belge ile Avrupa Birliği ülkelerine rahatça ihracat yapabilme imkanına kavuşan Nuh Çimento, CE belgesi öncesinde her ülkenin ayrı ayrı mevzuatının gereklerini yerine getirdikten sonra Avrupa Birliği'ne ihracat yapmaktaydı.

'Köykent'i kimler tartışıyor?..
Başbakan Ecevit 'in bu ''40 yıllık özlemini'' eleştiren siyasilere acaba ne demeli?.. Atalarımız söylemiş; ''Bana namaz öğretenin, dini bari Müslüman olsa!..''
Bu eski projeye şimdi ''köylü dalkavukluğu'' diyenlerin ''siyasi önderleri'' ni anımsayalım... 1950'lerden bu yana aynı köylülerin kentlere göçerek önce ''gecekondularda'' , sonra ''kaçak yapılarda'' , şimdi de ''yasadışı beldelerde ve ilçelerde'' arazi ve imar yağmasının ''kitlesel ortakları'' olmalarına da yıllarca "önderlik" etmediler mi?..

Ulusal Kalite Büyük Ödülü'nü KOBİ kategorisinde Eczacıbaşı Banyo Küvetleri kazandı
Eczacıbaşı Topluluğu üst üste beşinci kez şampiyon. 2001 Ulusal Kalite Ödülleri'nde KOBİ kategorisinde Büyük Ödül'ü paylaşan iki kuruluştan biri Eczacıbaşı Banyo Küvetleri oldu.

Aralık 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 diğer aylar için tıklayın

Diyaloğun dördüncü konuğu Reşit Soley  04 Aralık 2001'de Diyalog bölümümüze konuk olarak sorularınızı yanıtladı.

Reşit Soley
Tarih: 04 Aralık 2001
Saat: 17:00-19:00

Arkitera Forum'da Soru ve cevapları okumak için tıklayın

Ürün Tanıtımı

Nurus'tan Yeni Yönetim Anlayışında Bir Tasarım: Sİlva
Silva, teknolojiyi, iletişimi, bilgi sistemlerini çağrıştıran ve geleceği ve geleceğin ofislerini tanımlayan ufku çok geniş ve farklı uzantılara sahip olan bir tasarım.

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz