reklam

Haberler
07 Aralık 2001 Cuma

Antalya Kent Konseyi 'örnek' gösterildi

Antalya Yerel Gündem 21 Kent Konseyi, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Capacity 21 tarafından, örnekleri içinde 'En iyi uygulama' olarak gösterildi.

Antalya Yerel Gündem 21 Kent Konseyi Genel Sekreteri Sema Nur Kurt, bugün düzenlediği basın toplantısında, UNDP Capacity 21 tarafından örnekleri arasında 'En iyi uygulama' olarak gösterilen Antalya Yerel Gündem 21 Kent Konseyi`nin, gelecek yıl Güney Afrika`nın Johannesburg kentinde yapılacak 'Sürdürülebilir Gelişme Dünya Zirvesi'ne davet edildiğini bildirdi.

Ülkelerin sürdürülebilir gelişmesini sağlamak amacıyla oluşturulan UNDP Capasity 21`in, ilk toplantısını 1992 yılında Brezilya`nın Rio kentinde 27 ülkenin katılımıyla gerçekleştirdiğini hatırlatan Kurt, toplantıların her 10 yılda bir düzenli olarak yapılacağını belirtti.

İlk toplantıda, katılan ülkelerin mercek altına alındığını ve kalkınma yolunda yaptıkları işleri incelemek ve karşılaşılan eksiklerigidermek amacıyla komisyonlar oluşturulduğunu anlatan Kurt, 2002 yılında Johannesburg`da yapılacak 'Sürdürülebilir Gelişme Dünya Zirvesi' öncesindeki ilk hazırlık toplantısının 4 ay önce Antalya Dedeman Otel`de yapıldığını ifade etti.

Kurt, UNDP Capasity 21`in, Antalya Kent Konseyi Yerel Gündem 21`i,sadece Türkiye`nin değil, dünyanın en iyi uygulamalarından biri olarakgöstererek, Johannesburg`daki zirveye davet ettiğini bildirdi. Kurt, Jahonnesburg`ta yapılacak ve 27 ülkenin devlet başkanlarının da katılacağı zirveye Antalya Kent Konseyi Yerel Gündem 21`in davet edilmesinin Türkiye demokrasisi açısından önemli bir sınav olacağını vurguladı.

Antalya Yerel Gündem 21 Kent Konseyi`nin, Eğitim, Sağlık, İmar ve Planlama, Altyapı, Toplum, Sürdürülebilir Tarım Topraklarının Kullanımı ve Korunması, Ekonomi, Sürdürülebilir Tüketim ve Tüketici Hakları, Gençlik ve Spor, Afetler ve Kriz Yönetimi, Çevre, Kültür ve Sanat, Turizm olmak üzere 13 çalışma, 4 meclis grubundan oluştuğunu bildiren Kurt, sayısız eylem planı hazırladıklarını belirtti.

Kurt, Birleşmiş Milletler`in, yıl içerisinde 100 bin dolarlık yatırım yapmayı başaran kent konseylerine 200 bin dolar verdiğini belirterek, hedeflerinin, 2002 yılında bu yardımı alabilmek olduğunu söyledi.
Hürriyet 

Aralık 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz