reklam

Aralık Ayı Kültür & Sanat  Haberleri
Sanat

PROJE4L Yeniden Açıldı

Proje 4L Güncel Sanat Müzesi Harmancı Giz Plaza’da şehre kapılarını tekrar açtı.

"Türkler: Bin Yılın Yolculuğu, 600 –1600"

Londra Kraliyet Sanat Akademisi, 2005 yılı Ocak ayında hafızalardan silinmeyecek bir sergiye ev sahipliği yapacak: “Türkler : 100 Yılın Yolculuğu 600 – 1600”. Üç ay sürecek olan sergide, başta Topkapı Sarayı Müzesi ile İstanbul Türk ve İslam Eserleri Müzesi’ndeki önemli...

Candan Dostlar İçin, Camdan Armağanlar

Açıldığı günden bu yana, yaşları ve meslekleri farklı birçok kişiyi camla buluşturan Cam Ocağı, eğitim programları ve el yapımı cam ürünleriyle, yılbaşında sevdiklerine özel ve sıra dışı bir armağan vermek...

Akbank Kültür Sanat Merkezi'nde "Hırsız Kent"

Akbank Kültür Sanat Merkezi 22 Aralık 2004 – 29 Ocak 2005 tarihleri arasında “Hırsız Kent” isimli sergiye ev sahipliği yapıyor, Küratörlüğünü Levent Çalıkoğlu’nun yaptığı sergide Ali Demirel, Altan Çelem, Beste Erener...

Ayşe Erkmen'den Kuşbakışı Manzaralar Galerist’te

2002 yılında Boş Zamanlar başlıklı sergi ile Galerist’te ilk kişisel sergisini gerçekleştiren Ayşe Erkmen’in Galerist’te düzenlenen ikinci kişisel sergisi, Kuşbakışı Manzaralar ismini taşıyor.

İlayda Sanat Galerisinden Ne alırsan 100 yılbaşı pastası

İlayda Sanat Galerisi geçen sene olduğu gibi bu sene de yılbaşı öncesi 15 - 31 Aralık 2004 tarihleri arasında düzenlediği "Ne Alırsan 100/Yılbaşı Pastası" başlıklı sergisinde 15 sanatçının 250 yapıtını sanatseverlerin ilgisine sunuyor.

Galeri.nev'de Mehmet Koyunoğlu sergisi

Ankara Galeri Nev 2005 yılını, 7 Ocak Cuma akşamı Mehmet Koyunoğlu sergisiyle açıyor
2001 yılında kaybettiğimiz sanatçının ölümünden sonra Galeri Nev’de açılacak bu ilk sergisinde, çocukluğundan itibaren ilgilendiği ve tüm sanat yaşamına yayılan desenlerinin yanısıra tualleri, gravürleri ve kayrak ile granit taşları üzerine yaptığı akrilik boyamaları da yer alıyor.
 

Sanat ve Tasarım Yazıları Dergisi Dipnot'un İkinci Sayısı Çıktı
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin yayımladığı sanat ve tasarım yazıları dergisi Dipnot'un ikinci sayısı çıktı. 

Galeri Artist Ocak Ayı Sergileri
15 Ocak- 12 Şubat 2005 tarihleri arasında Galeri Artist-İstanbul, Belçika'nın önemli sanatçılarından Bervoets ve Türk Heykel Sanatçısı Rasim Konyar'ı ağırlıyor.

Galeri x-ist'ten Yeni Bir Sergi
Galeri x-ist, genç sanatçı Ansen Atilla'nın ilk kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor.Türk çağdaş sanatında 'en'leri keşfetmeyi amaçlayan x-ist'in bu üçüncü sergisinde Ansen Atilla'nın yapıtlarını 2 Aralık - 29 Aralık tarihleri arasında izleyebilirsiniz.

İzmir Başak Sigorta Sanat Galeri'nde Feryal Taneri ve Özlem Kalkan Eranus Sergisi
Feryal Taneri ve Özlem Kalkan Erenus, 04 - 18 Ocak 2005 tarihleri arasında, İzmir Başak Sigorta Sanat Galerisi'nde, Reyhan Abacıoğlu tarafından düzenlenen, yeni yılın ilk sergisinde bir araya geliyor. Erenus ve Taneri'nin, İstanbul Pera Sanat Galerisi'nde Kasım 2004'te düzenlenen ortak sergilerinin devamı niteliğindeki bu sergide, son dönem çalışmalara yer veriliyor.

Silverscope- Gümüşalan
19 Aralık Pazar günü Emar Sanat Galerisi ilginç bir takı tasarım sergisine ev sahipliği yapıyor. Mimar ve aynı zamanda seramik sanatçısı olan Zekiye Nazlı ve Nayad Bal Hıbardiyan’ın gümüş ile yaptıkları çalışmaların izlenebileceği sergi 7 Ocak 2005 tarihine kadar açık kalacak.

Vahap Demirbaş Sergisi Galeri Efsun'da
Suluboya tekniğinde ilk defa rengin ve saydamlığın ön plana çıktığı şiirsel bir naif doku elde eden sanatçı, ABD ve Stockholm Etnografya Müzesinde açılan sergileriyle kendini yurt dışında da kabul ettirmiş bir suluboya ressamı.

Seçmece bir Artİstanbul
Yaklaşık 300 sanatçının 2 binden fazla eserini bir araya getirecek Artİstanbul 2004/Uluslararası Çağdaş Sanat Buluşması, 8 Aralık Çarşamba günü kapılarını ziyaretçilere açacak.

14 ünlü ressamın tablosu 15 milyon Euro sigortayla geldi
Dünyanın en ünlü 14 ressamının İstanbul’a getirilen 16 yağlıboya tablosu, Portakal Sanat ve Kültür Evi’nde 9 Aralık-12 Ocak tarihleri arasında sergilenecek.

Murat Kürüz'ün "Resim-Miser" adındaki sergisi Galeri Artist Çukurcuma Sanat Galerisi’nde
Karikatürist, gazeteci, senaryo yazarı ve dizi yapımcısı Murat Kürüz'ün "Resim-Miser" adındaki sergisi  9 Aralık 2004-3 Ocak 2005 tarihinde Galeri Artist Çukurcuma Sanat Galerisi’nde.

Venedik Camı'nın Üstadı 26 Aralık'tan 8 Ocak'a Kadar Cam Ocağı'nda Eğitim Verecek
Cam Ocağı, sıcak cam deneyimi olanlara dünyaca ünlü İtalyan cam üstadı Pino Signoretto ile çalışma ve yeni yıla bu alandaki becerilerini arttırmış olarak girme olanağı sunuyor.

En güzel “uçan kareler”in sahipleri ödüllerini aldı
Bu yıl 11.si düzenlenen ve konusu “uçmak” olarak belirlenen Koç Allianz Fotoğraf Yarışması’nın ödül töreni Koç Allianz Genel Müdürlük Binası’ndaki oditoryumda yapıldı. Yarışmaya katılan tüm fotoğrafların sergilendiği ve dereceye giren yarışmacıların ödüllerini aldığı gecede, flüt sanatçısı Şefika Kutluer de bir konser verdi.

Galeri Artist Art İstanbul 2004 Sanat Fuarı'nda
Galeri Artist 7-12 Aralık 2004 tarihinde Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayında gerçekleştirilecek olan Art İstanbul 2004 Sanat Fuarı'na koleksiyonundaki yerli ve yabancı sanatçıların seçkin yapıtları ile katılıyor.

Yaşanmış-Yaşanan-Yaşanacak
H.Müjde Ayan ve Beyza Boynudelik'in Pera Sanat Galerisi'nde 22 Kasım - 10 Aralık 2004 tarihleri arasında gerçekleştirecekleri resim sergisinde farklı bir espri göze çarpıyor.

Gergeflerin korosu...
İTKİB Müzayede İşletmeleri’nin “Sandıklar Açılınca” adlı müzayede ile başlattığı tarihin sessiz tanıklarını gün ışığına çıkartma süreci “Nakışların Raksı” müzayedesinden sonra “Gergeflerin Korosu” ile devam ediyor.

Osmanlı saray ressamı İtalya Kraliyet Sarayı'nda
Bugün Collesseum'dan sonra Roma'nın en ünlü binası olan eski Kraliyet Sarayı'nda açılan sergiyle Zonaro anavatanı İtalya'da yine saraylarda ağırlanıyor.

Murat Morova Sergisi Aralık Ayında Galeri Nev’de Açılıyor
Murat Morova’nın yeni çalışmalarından oluşan sergi 3 Aralık 2004 tarihinde İstanbul Galeri Nev’de açılıyor. Sanatçının “Ah Minel Aşk - ı Memnu” adını verdiği sergisi Morova’nın kaligrafik resimlerinden oluşuyor.

Genç fotoğrafçı gözüyle 'Siyah-Beyaz Türkiye'
'Genç Bakış Siyah-Beyaz Türkiye' konulu I. Grundfos Türkiye Fotoğraf Yarışması'nda Mustafa Bilge Satkın, Ercan Aydeniz, Oğuz Karakütük, Hakan Temuçin ve Mert Tükel dereceye girdi.

'New York Times'a haber olunca tarihe geçersiniz'
ABD'de sanat eğitimi gören ve bu yılın Mayıs ayında New York'ta bir sergi düzenleyen Elif Uras, Türkiye'deki ilk kişisel sergisini Galerist'te açtı. Uras 'Ne İstersen İste' adını taşıyan sergideki çalışmalarını 'Modern kültürün artıklarından, tüketim kültürünün insanı yaşamaya zorladığı ideal anlardan beslenerek ürettiğim eserler bunlar. Ama tersten bir bakış açısı katmaya çalışıyorum' diye anlatıyor.

El Greco anavatanına dönüyor
Yunan asıllı İspanyol ressam El Greco'nun yakın zamanda bulunan bir resmi, sanatçının doğduğu Yunanistan'ın Girit Adası'na dönüyor. Asıl adı Domenikos Theotokopoulos olan El Greco'nun (Yunanlı) ahşap üzerine yağlıboya, “İsa'nın vaftiz edilişi” adlı resmi, Christie's müzayede salonunda yapılan açık artırmada, 1.5 milyon dolara Girit Belediyesi tarafından satın alındı.

Akademi'nin geleceği bu sergiye bağlı
Ocak ayında Royal Academy of Arts / Kraliyet Sanat Akademisi'nde açılacak olan 'Türkler: Bin Yıllık Yolculuk, 600-1600' adlı sergisine Financial Times Gazetesi geniş yer ayırdı. 'Londra, Uygurlara, Selçuklulara ve Osmanlılara hazır mı?' sorusuyla başlayan Financial Times'taki yazıda, serginin Kraliyet Sanat Akademisi'nin geleceği açısından önem taşıdığı belirtildi. Akademi yönetiminde bazı problemlerin olduğuna dikkat çeken gazete 'Akademi'nin bu serginin büyük başarı kazanmasına ihtiyacı var. Bunun için Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'ndan bile yardım alınıyor. Serginin ilanlarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sergiyi öven sözlerine yer veriliyor' ifadesini kullandı. Sergide yer alacak eserler arasında Mimar Sinan'ın Sultan III. Murad için yaptığı ahşap kapılar ve Fatih Sultan Mehmed'in çocukluğunda tuttuğu günlüğün yanısıra Türk kültürünü yansıtan birçok obje yeralacak.
Akşam

İstanbul, yine bir kartpostal
Gelecek bienalin konusu 'İstanbul' olarak belirlenmişken, çağdaş sanatın vazgeçemediği bir kaynak olarak bu kent metaforunun sanatsal açıdan artık bir kısırdöngüyü yansıtmaya başladığını, dolayısıyla kabak tadı verdiğini söylemek belki biraz ters kaçacak!

Gençler 'Kasa'da
12. Avrupalı ve Akdenizli Genç Sanatçılar Bienali'ne katılacak eserler, Sabancı Üniversitesi Kasa Galeri'de sergilenecek. Sergide, Çilem Dalgıç'ın travesti portreleri de yer alıyor.

Burası "bilinmeyen" yani İstanbul...
Fotoğrafçı ve gezgin Djan Seylan'ın yaqpıtları İstanbul Fransız Kültür Merkezi'nde görülebilecek. Sanatçı, “Burası, bilinmeyen” başlıklı sergide geçmişin ve günümüzün İstanbul’undan görüntüler sunuyor. Seylan'ın sergisi, 9 Aralık ile 20 Aralık tarihleri arasında görülebilecek.

Platform’da “...için sanat”
Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi, European Cultural Foundation tarafından desteklenen “Normalizasyon/Makulleştirme Programı 2” adlı sanat etkinlikleri çerçevesinde “...için sanat” isimli sergiler, konuşmalar ve gösterimler dizisi gerçekleştirecek.

Sanat Akmerkez'de ama gören yok
İstanbul'un ‘tüketim üs'lerinden Akmerkez'in, ışıltılı vitrinlerinde, modanın son ürünleriyle birlikte sanat eserleri de sergileniyor.

Ressam Erkan Türksoy’dan Varoluş ve Diriliş Üzerine...
Erkan Türksoy, Ziraat Bankası Tünel Sanat Galerisi’nde düzenlenecek 11. resim sergisiyle sanatseverlerle buluşacak.
Sanatçının kolaj ve alçıpan üzerine karışık, teknik ve soyut çalışmalarından oluşan serginin ana teması “Varoluş ve Diriliş”. 29 Kasım’da açılacak sergi, 17 Aralık’a kadar ziyaret edilebilecek.
Tünel Sanat Galerisi’nde gerçekleşecek açılış kokteylinde siz basın dostlarımızı da aramızda görmekten onur duyarız.
Arkitera

Club Academia'da Hesaplaşmalar Sergisi
"Hesaplaşmalar" adlı Resim - Heykel Sergisi 26 Kasım - 24 Aralık 2004 tarihleri arasında Club Academia Sergi Salonu'nda izlenebilir.

Arşiv

Kültür ve sanat üzerine söylemek istedikleriniz Sanat  forumunda

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz