reklam

Sanatçıların Görüşleri
Sanat > Mercek Altında

BİR BİLANÇO

Sanatçıların "Bir Bilanço" sergisi ile ilgili yazıya döktükleri görüşlerini bu bölümde  bulabilirsiniz.

Deniz Aygün
Türkiye’de 80li yılların görsel sanatlar ve modernizm penceresinden bir bilançosunun yapılmasına karar verilmişti. Araştırma ekibinden herkes bu çerçeve içinde araştırmak üzere birkaç konu ve sanatçı seçti. Ben de 80li yıllarda etkin olmuş birkaç galeri, birkaç sanatçı ve 80li yıllarda “koleksiyonculuk” konularını seçtim.
Yazının devamı için tıklayın.

Gonca Sezer
80'li yıllar üretimde olan sanatçı için şimdiki kadar farklı etkilere açık olmayan bir sanat ortamını içeriyordu.Yeni oluşumların önünde karşı çıkışlarıyla duran akademi hocalarının yanında birde 12 eylül 1981 deki darbe buna neden oldu. Benim için güncel olanı incelemek ve sanatımda bununda zenginliğini yansıtabilmek tasası ağır basıyordu.
Yazının devamı için tıklayın.

Murat Morova
80’li yıllar...evet...Türkiye'nin 80 küsur yıllık demokratikleşme tarihinde sıkıştırılmış,şaşkın, endişeli.....insanıyla, ekonomisiyle, sanatıyla savurgan, savrulmuş yılları.bazılarımız için acıların, bazıları için rantların kara paraların aklanarak paklanarak vur patlasın yaşanıldığı travma tik dönem.sivil siyasetin devre dışı bırakıldığı bu döneme, sanat aracılığı ile bakılıp o dönemin sanat ve sanatçılarını mercek altına alan Bir Bilanço sergisini önemli buluyorum.
Yazının devamı için tıklayın.

Nazan Azeri
Filimler, siyasi olaylar, gazete taramalarıyla birlikte sergi daha çok bir dökümantasyon niteliğinde.
Yazının devamı için tıklayın.

Nur Koçak
“Bir Bilanço: 80’li Yıllarda Türkiye’de Sanat Üretimi” sergisi bu başlığın altını cömertçe doldurup beklentilere fazlasıyla yanıt veriyor. Karşı Sanat Çalışmala- na adım attığınızda kendinizi önce galerinin uzun koridoru boyunca yerleştirilmiş tarih çizelgesi önünde buluyor; 2 Ocak l980­-28 Aralık 1989 arasının siyasal, ekonomik, toplumsal ve kültürel olaylarını izlerken zaman tüneline girmiş gibi oluyorsunuz.
Yazının devamı için tıklayın.

Zeynep Rona
Belli bir dönemi belgeleyen sergilerin başarısı öncelikli olarak izleyiciye yeterli bilgi aktarıp aktaramamasıyla ölçülebilir. Eğer serginin kavramı sergi yapımcısı tarafından net bir biçimde yorumlanmış, yapıtlar dönemi açıklayan metinler ile tutarlı ve dengeli olarak seçilmiş, düzenleme de gelişigüzel değil, kurguya uygun olarak tasarlanmışsa serginin gerçekten başarılı olduğunu söylemek mümkün olabilir.
Yazının devamı için tıklayın.

Arşiv

 

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz