reklam

Haberler
03 Nisan 2001 Salı

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

2001 Pritzker Mimarlık ödülü İsviçre'li iki mimara verildi: Jacques Herzog and Pierre de Meuron

Her iki mimar da 1950 yılında İsviçre'nin Basel kentinde doğdu. Kariyerleri arasında da benzerlik olan mimarlar aynı okuldan mezun olduktan sonra Aldo Rossi ve Dolf Schnelbi iel birlikte çalışmışlar daha sonra 1978 yılında Herzog & de Meuron mimarlık ortaklığını oluşturmuşlardır.

7 Mayıs 2001 tarihinde Virginia'da gerçekleştirilecek resmi ödül töreninde Jacques Herzog ve Pierre de Meuron 100.000 ABD doları tutarındaki ödülü de alacaklar.Mimarlar ödülü kazanan ilk İsviçreli de oldular, böylece ABD dışından ödülü kazanan mimar sayısı 18e yükseldi, ABD vatandaşı mimar sayısı ise 7 de kaldı.
Arkitera

Su, ısı ve hava Messe Frankfurt'ta buluştu
Messe Frankfurt ISH fuarı su, ısı ve hava ile yaşam konsepti ile bu alandaki en son teknolojiler ve yeni trendleri bir araya getirdi. Yaklaşık 2500 firmanın katılımıyla Frankfurt'ta gerçektirilen ISH 2001 Fuarı'nda 22 Türk firması yer aldı. 160 bin metre karelik alan üzerinde kurulan fuara katılan Türk firmaları da sergiledikleri ürünleri ile ziyaretçilerin ilgisini çekti. Türkiye'nin yaklaşık 15 yıldır Messe Frankfurt açısından büyük önem taşıdığını söyleyen Messe Frankfurt Yönetim Direktörü Ruth Lorenz, düzenledikleri fuarlara hem katılımcı hem de ziyaretçi olarak Türklerin büyük ilgi gösterdiğinin altını çizdi.
03 Nisan 2001 Finansal Forum

Hazar gölü ölüyor
Mavi Bayraklı plajlara sahip Hazar Gölü'ndeki kirlilik, çevredeki tesislerin atıkları nedeniyle her gün daha da artıyor.Elazığ`ın Sivrice İlçesi Belediye Başkanı Metin Öztürk, önlem alınmadığı takdirde "Mavi Bayraklı" plajlara sahip Hazar Gölü`ne 3 yıl sonra yüzmek için girilmeyeceğini söyledi.Başkan Öztürk, Hazar Gölü kıyısında yer alan kamu kuruluşları ile özel sektöre ait tesislerin gölün kirlenmemesi için yeterli çabayı göstermediğini belirterek, kanalizasyonun bulunmaması nedeniyle atıkların göle aktığını bildirdi.
03 Nisan 2001 Nethaber.com

İhalelerde şeffaflık önerisi
ANAP İstanbul Milletvekili Bülent Akarcalı, her türlü kamu ihalelerinde şeffaflığın sağlanması amacıyla hazırladığı yasa önerisini TBMM Başkanlığı'na sundu.
Öneri, bütün kamu kurum ve kuruluşlarının yıl içindeki ''Yapım, kira, alım ve satımlarında şeffaflığın sağlanması'' ve bunların sonuçlarının Resmi Gazete'de yayımlanmasını amaçlıyor.
Akarcalı'nın önerisi, 50 milyar ve daha fazlası işlere ait sözleşmelerin imza tarihinden itibaren bir ay içinde, ayrıntılarıyla birlikte kamuoyuna duyurulmasını öngörüyor
02 Nisan 2001 Turk.net

Yeni Devlet İhale Kanunu taslağı bu hafta Başbakanlığa sunulacak
Maliye ile Bayındırlık ve İskan bakanlıklarınca ortaklaşa hazırlanan ve ihale sistemini tamamen değiştiren yeni Devlet İhale Kanunu taslağının bu hafta içinde Başbakanlığa sunulacağı belirtildi.
Bayındırlık ve İskan Bakanlığı yetkilileri, taslağa son şeklinin verildiğini belirterek, hafta içinde Başbakanlığa sunulacağını bildirdi.
02 Nisan 2001 Turk.net

Haliç metro köprüsünde sil baştan
Anıtlar Kurulu, Taksim Yenikapı Metro İnşaatı kapsamında yapılacak Haliç Metro Köprüsünün yerinin değişmesini istiyor. Kurul, güzergah için daha önce onay vermişti.Belediyemiz tarafından çalışmaları yürütülen ve tamamlandığında İstanbul’un trafik sorununa büyük ölçüde rahatlama getirecek olan Metro çalışmalarının Haliç metro köprüsü ayağında pürüz çıktı. Geçtiğimiz yıl Taksim- Yenikapı metro hattının güzergahına onay veren Anıtlar Kurulu kent dokusunun bozulacağını ileri sürerek Haliç’e yapılması düşünülen metro köprüsünün yerinin değiştirilmesini istedi.
02 Nisan 2001 İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Alman inşaatçılar yatırım için geldi
Alman inşaat malzemesi üreticisi ME Fasersysteme firması, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Tamer Taşkın ile ortaklık yaparak İzmir’de bir fabrika kurmaya hazırlanıyor. Taşkın ve ME Fasersysteme firması başkanı Michael Engelbrecher, düzenledikleri basın toplantısında, inşaatların zemin betonlarında hasır çelik donatısı yerine kullanılabilecek çelik liflerin üretimine ilişkin yatırım projesi hakkında bilgi verdiler.
03 Nisan 2001 Türkiye

Büyükşehirden son model park
İstanbul Büyükşehir Belediyesi 3 Nisan 2001 saat 11:00’de Başkan Ali Müfit Gürtuna'nın da katılımıyla Kağıthane Nurtepe parkının temelini atıyor. Yeni Binyılın Çevre Atılımı Projesi kapsamında yapılacak olan parkın toplam alanı 84.500 m².
02 Nisan 2001 İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Yerel yönetimler haftası 5 Nisan'da başlıyor
Her yıl Ankara'da düzenlenen Yerel Yönetimler Haftası etkinlikleri bu yıl ilk kez İstanbul'da yapılacak. Etkinliklerin mekanı Feshane.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 5-8 Nisan tarihlerinde Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde "Yerel Yönetimler Haftası" adi altında bir dizi etkinlik düzenliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi kuruluşlarından Kültür A.Ş. tarafından düzenlenen, "Yerel Yönetimler Haftasında, Türkiye'nin bir çok il, ilçe, belde belediyesi ile belediye iştirakleri ve sektör firmaları ürün ve hizmetlerini sergileme fırsatı bulacaklar
02 Nisan 2001 İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Yıkılmayan ev için proje
Depreme dayanıklı yeni inşaat teknolojilerinin Türkiye'ye getirilmesi çalışmaları çerçevesinde ABD'ye giden Başbakan Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, THY'ye ait bir uçakla yurda döndü.Atatürk Havalimanı VİP Salonu'nda temaslarıyla ilgili bilgi veren Alp, özellikle deprem bölgelerinde uygulanmak üzere birinci derecede ahşap, ikinci derecede çelik ve üçüncü derecede köpük esaslı hızlandırılmış ve geliştirilmiş yapı teknolojilerini Türkiye'ye getirmek istediklerin belirterek, ABD'nin bu konuda büyük mesafe katettiğini söyledi. Bu konuda hazırladıkları projelere ABD Ticaret Bakanlığı'nın da destek vermeye hazır olduğuna dikkat çeken Alp, "Başkan Bill Clinton'un söz verdiği ancak projesizlik nedeniyle henüz bir dolarını dahi kullanmadığımız Eximbank'taki 1 milyar dolarlık bu krediyi, hem depreme dayanıklı evler, hem gecekonduların temizlenmesi hem de evi olmayan insanlara ev edindirme çerçevesinde kullanmak istiyoruz."
03 Nisan 2001 Zaman

Trilyonluk tesis çürüyor
Antakya'da belediye su arıtma tesisleri kadro verilmemesi nedeniyle atıl durumda bekliyor.Temeli 1985 yılında dönemin Belediye Başkanı Mahmut Alpagot zamanında atılan ve yaklaşık iki yıl önce bitirilen tesis, İçişleri Bakanlığı'nın gerekli kadroyu vermemesi nedeniyle faaliyete geçemiyor. Mevcut tesislerin şehir suyunu karşılamada yetersiz kaldığı Hatay'da, söz konusu tesislerin açılmasıyla birlikte bu sorunun ortadan kalkacağı belirtiliyor.
03 Nisan 2001 Zaman

Radar kuleleri yaza zor yetişir
İstanbul ve Çanakkale Boğazı'nda güvenliği sağlamak amacıyla projelendirilerek iki ay önce temeli atılan 'radar kulelerinin inşaatları kağnı hızıyla devam ediyor. "Türk Boğazları Gemi Trafik Yönetim Bilgi Sistemi" projesi adı altında 28 Ocak 2001'de İstanbul'da temeli atılan sekiz radar kulesi ile kumanda merkez binası inşaatları hala temel aşamasında. Yetkililer, kulelerin anahtar teslimini 15 Haziran'da yapılacağını söylüyor ama radarların vaktinde hizmete girmesine mucize gözüyle bakılıyor. İstanbul'da sekiz noktada, Çanakkale'de ise beş noktada yapılacak 30'ar metre uzunluğundaki kulelerin kontrolleri de biri İstanbul İstinye ve Çanakkale Akbaş'da olan kumanda merkezlerinden yapılacak.
03 Nisan 2001Milliyet

Iustinianos'un sarnıca gömdüğü antik sütunlarla yerin altında bir saray yaratıldı
Mitolojinin korku salan canavarı Medusa, tanrıların tanrısı Zeus'la kardeş çocuğudur! Roma, İsa'nın öğretisini kabul edince Paganizmin sonu gelir... Iustinianos, bir yandan Ayasofya'yı yaptırırken bir yandan da Bazilika Sarnıcı'nda kısa gelen sütünların altına Medusa'nın başı yerleştirilir. Mitolojide tanrıların tanrısı Zeus' tur ama.. onun da bir anası ve bir babası vardır. Üstelik Zeus'un anası Rheia ile babası Kronos kardeştir ve bunlar Gaia 'nın Uranos 'tan doğurduğu çocuklardır. Uranos ise Gaia'nın oğludur. İlişkiler karışık gelmesin, çünkü mitolojide ana tanrı Gaia, kozmik bir varlıktır... 
02 Nisan 2001 Cumhuriyet

Tuzköylülerin şikâyeti üzerine belde, Evrenin Etekleri mevkiindeki 2 milyon metrekarelik alana yerleşecek
Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı olan ve ''kanserli köy'' olarak bilinen Tuzköy beldesinin yerine kurulacak yerleşim biriminin çalışmalarına haziran ayında başlanması ve 6 ay içinde bitirilmesi hedefleniyor. Aydın'ın Bozdoğan ilçesine bağlı Körteke köyü halkının ''kanserden ölümlerin arttığı'' yönündeki şikâyetleri üzerine, Aydın Sağlık Müdürlüğü'nce köyde sağlık taraması başlatıldı.
02 Nisan 2001 Cumhuriyet

Abant Deresi kirliliğe teslim
Abant Deresi'ndeki kirlilik nedeniyle balıkların büyük bölümünün öldüğü belirtildi. Bolu Milli Parklar Av ve Yaban Hayatını Koruma Başmühendisi Sezgin Akay , 5 yıldızlı Abant Palace Otel'in arıtma tesisi olmasına karşın atıklarını arıtma yapmadan dereye akıttıklarını belirtti. Abant Deresi'nde balıkların yok olmasına neden olan kirlilik, tüm canlı yaşamını tehdit ediyor. Birkaç yıl öncesine kadar derede köylülerin balık tuttuğuna dikkat çeken Sezgin Akay, ''Bütün balıklar öldüğü için artık balık tutan yok. Derede balıklar yaşamıyor. Bizim korkumuz, bu kirlilik devam ettiği sürece yakında kurbağa gibi canlıların da aynı akıbete uğraması'' dedi.
02 Nisan 2001 Cumhuriyet

Nisan 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
            01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 diğer aylar için tıklayın

Kitap

Herzog & De Meuron 1978-1988 : The Complete Works
by Gerhard MacK
List Price: $85.00
Our Price: $68.00
You Save: $17.00 (20%)
Hardcover - 208 pages Vol 1 (October 1997)
Avg. Customer Rating: 5.0 out of 5 stars

Kitap

Herzog & De Meuron
by Wilfried Wang
 List Price: $29.95
Our Price: $23.96
You Save: $5.99 (20%)
Paperback - 192 pages 2 edition (December 2000)
Avg. Customer Rating: 5.0 out of 5 stars

Kitap

Herzog & de Meuron
by Gerhard MacK (Editor)
 List Price: $98.00
Our Price: $78.40
You Save: $19.60 (20%)
Hardcover - 250 pages Vol 3 (January 1, 2001)

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz