reklam

Haberler
16 Nisan 2001 Pazartesi

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

Kemer Country kötü örnek
KEMER Country’i 3 ay takibe alan gazeteci Mine Özlek, turizm için yapılan bungalov tipi evlerin 25 bin dolara ikamete açıldığını ileri sürdü. PROF. Dr. Erdin, 49 yıllığına turizme tahsis edilen ormanlık alanlarda talan yapıldığını, bunun en kötü örneğinin Kemer Country olduğunu söyledi.Orman Mühendisleri Odası Marmara Şube Başkanı Prof. Dr. Kadir Erdin, Kemer Yapı ve Turizm AŞ'nin Orman Bakanlığı'ndan 49 yıllığına kiraladığı Kemerburgaz'daki ormanlık alanda turizm dışı faaliyetlerde bulunduğunu ifade etti. Erdin, "Oranın amaçları dışında kullandığını, turizm amaçlı kullanılmadığını, kişilere satıldığını, 300 bin ile 1 milyon 400 bin dolar karşılığı bedel istendiğini gördük, saptadık, fotoğrafladık.
16 Nisan 2001 Zaman

Güvercinlik değil, kiliseymiş. 
Nevşehir’in Ürgüp İlçesi’ne bağlı Ortahisar Beldesi’nde tesadüfen ortaya çıkarılan tarihi kilisenin, yöre halkınca bugüne dek güvercinlik olarak kullanıldığı belirlendi.Ortahisar Belediye Başkanı Erkal Yandı, yaptığı açıklamada, Üzengi Vadisi’nde güvercinlik olarak kulanılan yerin, yapılan incelemede kilise olduğunun tespit edildiğini kaydetti.Yandı, kilisenin güvercinlik olarak kullanıldığı için tahrip edilmeden bugüne ulaştığını belirtti. Kayalar oyularak yapılan 2 katlı kilisenin, 4 sütun üzerine oturtulmuş, içine dar bir kapıdan girildiğini anlatan Yandı, “Kilisenin adını şimdilik bilmiyoruz, ama uzmanların yaptığı incelemede, 7. Yüzyıl’da Bizanslılar tarafından inşa edildiği belirlendi. Kilisenin koruma altına alınması için girişimlerde bulunacağız” dedi.
16 Nisan 2001 NTVMSNBC
Parkın altına otopark
Beşiktaş Belediyesi Ihlamur'da kuracağı park ve otoparkın temelini yarın atıyor. Üstünde nikah salonu, süs havuzu ve yeşil alan oluşturulacak yeraltı otoparkının 2000 araç kapasiteli olacağını söyleyen Beşiktaş Belediye Başkanı Yusuf Namoğlu, "Levent ve Etiler'de de benzer şekilde 5 ayrı üniteyi hayata geçireceğiz. Böylece hem yeni hizmet yerleri yaratıp, hem de otopark sıkıntısını önemli ölçüde gidereceğiz" diyor.
14 Nisan 2001Sabah

Mecburi Standard Tebliği
TS 500/Şubat 2000 "Betonarme Yapıların Tasarım ve Yapım Kuralları" Standardı Tadil Teklifi Standardı Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Teknik Kurulunca 06 Şubat 2001 Tarihli Toplantısında tadil edildi. Tebliğ 13 Nisan 2001 Resmi Gazete'de yayımlandı.  Mecburi Standartlar Resmi Gazete'de yayımlandığı tarihten 3 ay sonra mecburi olarak uygulanmaya başlayacak. Bu Standardın yürürlüğe gireceği tarihten önce ihalesi ilan edilmiş kamu yapılarında ve inşaat ruhsatı alınmış  özel yapılarda bu standard hükümleri aranmayacak.
14 Nisan 2001 Arkitera

Arkitera.com'un kullanıcıları arasında düzenlediği "Mimari Yarışmalar" anketi sonuçlandı
Bir ay içinde yapı ve tasarım sektöründen 244 profesyonelin oy kullandığı anket çalışması cookie ve IP korumalı olarak gerçekleştirildi, bu sayede ankete katılanların birden fazla sayıda oy kullanması engellenmiş oldu.
16 Nisan 2001 Arkitera

Kuşadası'nda iş merkezi yıkımı
Kuşadası Belediye Meclisi'nin, liman önünde belediyeye ait olan ve 90 işyerinin bulunduğu iş merkezini yıkma kararını Aydın İdare Mahkemesi'nin onadığı, Kasım 2001'de gerçekleştirilecek yıkım sonrası iş merkezindeki esnafa yeni yer gösterilmeyeceği belirtildi. Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, yaptığı açıklamada, denizin önünü açmak için aldıkları yıkım kararına karşı çıkan esnafın Aydın İdare Mahkemesi'ne dava açtığını anımsatarak, şu bilgiyi verdi:"İş merkezinin yıkımının bu yılın kasım ayında yapılacağını esnafa tebliğ ettik. Kendilerine yeni yer göstermeyeceğiz. Yıkılan iş merkezinin yerine yeşil alan ve kafeteryalar yapacağız." Akdoğan, Kervansaray çevresinde bulunan baraka şeklindeki işyerlerinin de bu yıl turizm sezonu sonunda kaldırılacağını, bu işyeri sahiplerine yeni yer gösterileceğini bildirdi.
15 Nisan 2001 Zaman

Şimdi bahçe zamanı
ANFA Şirketi Peyzaj Müdürü Betül Şen, bahar aylarının başlamasıyla birlikte bahçe düzenlemelerinin de hızlandığı belirterek, "Bahçesini düzenlemek isteyenlere, topraktan tohuma, gübreye, teknik danışmanlığa kadar bir çok hizmet veriyoruz" dedi. Ankara'nın en büyük bahçe düzenleme Marketi "Garden Center" 23 Nisan'da hizmete giriyor.Büyükşehir Belediyesi ANFA Şirketi Peyzaj Müdürü Betül Şen, bahar aylarının başlamasıyla birlikte bahçe düzenlemelerinin de hızlandığı belirterek, "Bahçesini düzenlemek isteyenlere, topraktan tohuma, gübreye, teknik danışmanlığa kadar bir çok hizmet veriyoruz" dedi. Şen, bahçe düzenlemelerinde bu mevsimde en çok "Lale" kullandıklarını belirterek, Hollanda'dan getirdikleri siyah, mor, katmerli, bodur ve boylu lalelerin vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördüğünü söyledi.
15 Nisan 2001 Zaman

Hızlı trende rötar
Ankara ile İstanbul demiryolu hattının rehabilite edilmesinden sonra, bu hatta hizmet verecek olan sürat trenleri projesinin uygulaması önümüzdeki yıla sarktı.TCDD Genel Müdürlüğü'nün DPT'nin de olurunu alarak bir süre önce uluslararası düzeyde ihaleye çıkardığı 5 adet yüksek hızlı aktif gövde yatırım sistemi elektrikli tren setleri tedarikine yönelik ihalenin de eylül ayı içinde gerçekleşmesi bekleniyor.Bu konuda ileri teknolojiye sahip olan İtalya, İsveç ve Alman firmalarının ilgilendikleri programın netleşmesi halinde, uygun görülen firmalardan alınacak tekliflerin değerlendirilmesinin de önümüzdeki yıl başında sonuçlandırılması bekleniyor.
16 Nisan 2001 Zaman

Paralar toprağa gömüldü
Hükümetlerin yanlış uygulamaları sebebiyle devletin trilyonlarca lirası toprağa gömülüyor. Erzurum'da fiziki gerçekleşme kapasitesi ortalama yüzde 60 olan 15 tesis yanlış politikalar sebebiyle çürümeye terk edildi.Devletin özellikle Doğu'da yarım kalmış yatırımları tamamlamak için yaptığı çalışmalar son krizle birlikte boşa gitti. Erzurum'da istihdam kapasitesi 20 ila 100 kişi arasında olması planlanan 15 yatırım, ödenek yetersizliği sebebiyle tamamlanmadan kaderine terk edilmiş durumda. Finansman sıkıntısı sebebiyle tamamlanamayan tesislerde ortalama fiziki gerçekleşme oranı yüzde 60.
16 Nisan 2001 Zaman

Güzel Sanatlara çirkin uygulama
4 yıl önce üniversite sınavlarına giriş kılavuzunda Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü için 'Öğretmen olabilir' ibaresini görerek bu bölümü tercih eden Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri aradan geçen 4 yılın sonunda aynı ibarenin 'Güzel Sanatlar Fakültesi Öğrencileri öğretmen olamaz' şeklinde değiştirilmesine tepki gösterdiler.
16 Nisan 2001 Zaman

İski'den Kadiköy'e Kurbağalıdere  Müjdesi
Yıllardır Kadıköy’ün gündemindeki en önemli çevre sorunu olan Kurbağalıdere’nin kirliliği İSKİ’nin bugün temelini attığı yeni bir projeyle sona erdi. Saat 12.00’deki temel atma törenine Başkan Gürtuna’da katıldı.
Kurbağalıdere ve Marmara Denizi'nin kirlenmekten kurtaracak olan "Kurbağalıdere Atıksu Toplayıcıları İnşaatı" nın temel atma merasimi Kadıköy'de düzenlenen merasimle gerçekleştirildi. Temel atma merasimine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, İSKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kadıköy Belediye Başkanı, Kadıköy Kaymakamı, diğer ilçe ve belde belediye başkanları ile hava muhalefetine rağmen vatandaşlar iştirak ettiler.
14 Nisan 2001 İBB

İstanbullu metroya alışamadı
Yapımı yaklaşık 8 yıl süren ve 16 Eylül 2000 tarihinde hizmete açılan İstanbul Metrosu beklenen ilgiyi görmedi.Taksim-4. Levent arasında günlük 250 bin yolcu taşıma kapasitesine sahip metronun, kullanıma açıldığı 16 Eylül 2000 tarihinden itibaren yaklaşık 63 bin yolcuyla seferlerine başladığı belirlenirken, bu sayının, Ekim ayında 68 bin ve Kasım ayında da en yüksek seviyesine 90 bine çıktığı tespit edildi.
14 Nisan 2001 Turk.net

Ankara belediyesinin, amblem değiştirmeye yetkisi olmadığına karar verildi
Ankara İkinci İdare Mahkemesi, başkentin hitit güneşi olan amblemini Atakule, ay yıldız ve cami minaresinden oluşan amblemle değiştiren Büyükşehir Belediyesi'nin, "amblem belirleme" konusunda yetkisiz olduğuna karar verdi.
15 Nisan 2001 Dünya

Zeugma'nın freskleri korumaya alındı
Zeugma antik kentinden geçen yıl acil kurtarma kazıları sırasında çıkarılan 92 fresk (duvar resimleri), Ankara Üniversitesi Başkent Meslek Yüksekokulu'ndan gelen ekip tarafından restore edilerek korumaya alındı. Proje Yönetmen Yardımcısı Dr. Bekir Eskici, yaklaşık yedi aydır 12 elemanla yürütülen projenin, 23 Mayıs'ta tamamlanacağını söyledi. Bugüne kadar yapılan çalışmalarda, Zeugma antik kentinin (A) bölgesi olarak tanımlanan bölümünde, sular altında kalmadan önce sökülerek müzeye getirilen fresklerin yüzde 80'inin restorasyonunun, orijinaline yakın olarak tamamlandığını belirten Dr. Eskici, ''Roma villalarından sökülen fresklerin restorasyon ve konservasyonunu yapıyoruz. 
15 Nisan 2001 Hürriyet

Nisan 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
            01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 diğer aylar için tıklayın

Etkinlik

Yıldız Buluşması Tasarım Tartışmaları ve Sergisi
16-18 Mayıs  2001, Yıldız Teknik Üniversitesi Oditoryumu


KALEKİM

Kitap

Ten Books on Architecture
by Vitruvius Pollio, Morris H. Morgan (Translator)
 List Price: $9.95
Our Price: $8.95
You Save: $1.00 (10%)

Kitap

Modernism Rediscovered
by Pierluigi Serraino
List Price: $40.00
Our Price: $32.00
You Save: $8.00 (20%)
Paperback - 576 pages (November 2000)
Avg. Customer Rating: 5.0 out of 5 stars

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz