reklam

Haberler
04 Nisan 2001 Çarşamba

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

2001 Pritzker Mimarlık ödülü İsviçre'li iki mimara verildi: Jacques Herzog and Pierre de Meuron

Her iki mimar da 1950 yılında İsviçre'nin Basel kentinde doğdu. Kariyerleri arasında da benzerlik olan mimarlar aynı okuldan mezun olduktan sonra Aldo Rossi ve Dolf Schnelbi iel birlikte çalışmışlar daha sonra 1978 yılında Herzog & de Meuron mimarlık ortaklığını oluşturmuşlardır.

7 Mayıs 2001 tarihinde Virginia'da gerçekleştirilecek resmi ödül töreninde Jacques Herzog ve Pierre de Meuron 100.000 ABD doları tutarındaki ödülü de alacaklar.Mimarlar ödülü kazanan ilk İsviçreli de oldular, böylece ABD dışından ödülü kazanan mimar sayısı 18e yükseldi, ABD vatandaşı mimar sayısı ise 7 de kaldı.
Arkitera

Diyarbakır, İçkale dünyaya açılıyor
Diyarbakır'ın tarihi surlarının içindeki İçkale, Avrupa'daki sivil toplum örgütlerinden maddi destek arayacak.Tarihi Diyarbakır surları içinde yer alan İçkale "Uluslararası Kültür Merkezi"ne dönüştürülüyor.Surların onarımı ve restorasyonu için geçen yıl Diyarbakır Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi ile imzalanan protokol gereği İçkale'deki çalışmalar son hızla sürüyor.
04 Nisan 2001 Nethaber.com

Bir Göz Yapıdan Külliyeye
Alpaslan Ataman'ın kitabı "Bir Göz Yapıdan Külliyeye", Mimarlar Tasarım Yayınları'nın ilk kitabı olarak yayınlandı. 
Arkitera

Prefabrikelere veda
Vali Cahit Kıraç, yaptığı açıklamada, depremden sonra kentin değişik bölgelerinde kurulan 10 bin 272 prefabrike konutta 2 yıla yakın zamandır barınan yaklaşık 38 bin depremzededen önemli bir bölümünün, artık normal hayata dönmek için kiralık ev aradıklarını ve bulunca da hemen taşınmaya başladıklarını söyledi.Prefabrike konutların, geçen süre içinde fizikî ve sosyolojik görevini tamamladığına inandıklarını ifade eden Kıraç, şöyle konuştu:"Deprem sonrası güç durumda kalan insanlara, prefabrike konutlar büyük bir rahatlık sağladı. İnsanlarımız, çetin kış şartlarına rağmen biraz da olsa rahat etti. Geçici iskan olarak kabul edilen konutlarda barınanların büyük çoğunluğu, artık kiralık ev arayışına ve bulunca da taşınmaya başladı.
04 Nisan 2001 Zaman

Gümüşsuyu Halı'da son nokta...
Hükümetin uyguladığı ekonomik programın fiyaskoyla sonuçlanmasının ardından, borsada başlayan yaprak dökümü devam ediyor. Ekonomik kriz nedeniyle çalışanlarını bir aylık ücretsiz izne çıkaran Gümüşsuyu Halı ve Yer Kaplamaları, izinden sonra tüm çalışanlarını işten çıkardı. Gümüşsuyu Halı'dan yapılan açıklamada, ekonomik kriz nedeniyle şirket çalışanlarına verilen bir aylık ücretsiz izinin süresinin dolduğu belirtildi. 31 Mart itibariyle tüm çalışanların iş akitlerinin fesh edildiği vurgulanan açıklamada, bankalarla yapılan görüşmelerin gelişimine göre faaliyet planlaması yapılacağı vurgulandı. İMKB Yönetim Kurulu'nun Gözaltı Pazarı'na aldığı Gümüşsuyu'nda işlemler geçici olarak durdurulurken, 7 bin 276 yatırımcı daha borsazedelerin arasına katıldı.
04 Nisan 2001 Finansal Forum

Belediyeye deprem ikazı
Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) Jeofizik Mühendisleri Odası (JMO) Bursa Bölge Temsilciliği, Büyükşehir Belediyesi'ni, yerel bir gazeteye verdiği ilanla muhtemel bir depremin kente vereceği zararları en aza indirmek için "imar yönetmeliğinde gerekli değişikliği yapması" konusunda uyardı."Kamuoyuna duyurulur" başlığıyla yayımlanan ilanda, Marmara Bölgesi'nin 1. derece deprem bölgesinde yer aldığı hatırlatılarak, bu bölgede bulunan İstanbul ve İzmit Büyükşehir belediyelerinin imar yönetmeliği değişikliği ile deprem zararlarını en aza indirmek için önlem aldığı ifade edildi.
04 Nisan 2001 Zaman

Kaçak yapıya dur
İstanbul'da gecekondu ve kaçak yapılaşmanın önlenmesi için tebliğ hazırlandı. Vali Çakır, güvenlik kuvvetlerinin devreye gireceğini söyledi.İstanbul Valisi Erol Çakır, kaçak yapılaşmayla ilgili Resmi Gazete'de yayımlanmak üzere bir tebliğ hazırlayarak Ankara'ya gönderdiğini belirterek, "Devletin güvenlik kuvvetlerini kaçak yapılaşmayla mücadelede devreye sokmak istiyorum" dedi.Vali Çakır, Ömerli Belde Belediyesi'nde düzenlenen 14. Anadolu Yakası Belediyeler Birliği Toplantısı'na katılarak, belediye başkanlarına kentin sorunlarıyla ilgili görüşlerini aktardı.
04 Nisan 2001 Zaman

Mutlu'ya yeşil alan darbesi
Sabah Gazetesi Yayın Grubu Başkanı Zafer Mutlu'nun İSKİ su havzasına yapmak istediği eğitim ve sosyal tesislere belediye izin vermedi.İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin dünkü toplantısında gündeme gelen Eyüp Kemerburgaz 2 ve 3 Nolu Gecekondu Önleme Bölgesi'ne ilişkin imar planı değişiklik teklifi reddedildi.Mutlu'nun bir süre önce vefat eden kızı Zeynep Mutlu adına kurduğu eğitim vakfına Maliye Bakanlığı'ndan 29 yıllığına İskoza sırtlarında tahsis edilen 220 dönümlük araziye Alibeyköy Baraj Havzası'nın içerisinde olması sebebiyle yapılaşma izni verilmedi. Söz konusu araziyi İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi "yeşil alan" ilan etti. Bu kararla Büyükşehir Belediyesi, Vakfın sosyal donatı alanları ve üniversite kurmak istediği bölgeyi yapılaşmaya kapatmış oldu.
04 Nisan 2001 Zaman

Gürtuna: Hortum şantiyeye akıyor
İstanbul Büyükşehir Belediyesi her semte bir park yapacak. Proje çerçevesinde ilk parkın temeli Kağıthane ilçesinin Nurtepe semtinde atıldı.Parkın temelini ses sanatçısı Songül Karlı'yla birlikte atan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, kendilerinin hortumları rantiyeye değil, şantiyeye akıttıklarını söyledi.İstanbul'a çok sayıda park yapacaklarını belirten Başkan Gürtuna "Biz verdiğiniz emanete hıyanet değil riayet ediyoruz. Kaynakları halka hizmet olarak geri döndürüyoruz." dedi.1 milyon 600 bin dolara mal olacak parkta havuz, süs havuzu, şelaleler, sun'î gölet, seyir terasları, kır kahvesi, futbol, basketbol, voleybol sahaları ile semt pazarı ve otopark yer alacak.
04 Nisan 2001 Zaman

Kent konseyi toplanıyor
Türkiye'de ilk defa Kars'ta sivil toplum örgütlerinin biraraya gelerek oluşturduğu 'Kent Konseyi' pazar günü belediyece tadilatı yapılan eski gümrük binasında toplanıyor.Kent Konseyi hakkında gazetemize bilgi veren Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, "İlimizde insanlar yıllardan beri örgütsüz bir durumda. Kent Konseyi'nde ilimizde insan yaşamını ilgilendiren her konu ele alınacak. Demokrasi sadece seçimden seçime oy vermek demek değildir. Kent Konseyi'nde tam manasıyla bir demokrasi işleyecek. Kentin sorunları her yönüyle masaya yatırılacak. Konseyde görüşülecek konular önce alt komisyonlarda görüşülerek konseyde karara bağlanacak." dedi.
04 Nisan 2001 Zaman

Mardin Mimarlar Odası başkanlığına Yılmaz Altındağ seçildi.
14 mimarın üye olduğu mimarlar odasında yapılan kongreye Diyarbakır Mimarlar Odası Başkanı A. Bahri Karhan ve çevre illerden gelen mimarlar da katıldı.Yönetim kuruluna Pınar Hamidi, Şehmus Dinçel, Ali Altun, Hidayet Oğuz ve M. Emin Akkaş seçildi.Mimarlar Odası Başkanı Yılmaz Altındağ, Mardin'e hizmet için her türlü faaliyeti yapmaya hazır olduğunu belirterek, "Mardin'i konumundan dolayı tanıtmak, geliştirmek ve kalkındırmak için gayret edeceğiz. Bizi tercih eden arkadaşlarımızı mahçup etmeyeceğiz." dedi.
04 Nisan 2001 Zaman

Akmerkez'e uluslararası ödül
Akmerkez, 2000 yılında gerçekleştirdiği ''vitrin düzenleme yarışmaları'' ile ''Uluslararası Alışveriş Merkezleri Konseyi (ICSC) Europe Marketing Awards'' ödülü kazandı.
03 Nisan 2001 Turk.net

Orman yangınına kiralık helikopter
Bakanlar Kurulu, Orman Bakanlığı'nın orman yangınlarına önlem olarak bu yıl 16 helikopter kiralamasını kararlaştırdı. Orman Bakanı Nami Çağan, orman yangınlarının önlenmesi için Bakanlar Kurulu'ndan ödenek istedi. Bakanlar Kurulu'ndan 8 genel amaçlı, 8 de ''gövdeden su atar'' nitelikte helikopter kiralanması için ödenek isteyen Çağan'ın önerisi kabul edildi. Helikopterlerin orman yangınlarına karşı kullanılmasında bu yıl değişik yöntemler denenecek. Helikopterler 1 Haziran'dan itibaren kiralanmaya başlayacak. Her on beş günde bir, devreye yeni helikopterlerin girmesi sağlanarak kurak dönemde 16 aracın da göreve hazır olması sağlanacak.
03 Nisan 2001 Cumhuriyet

Nisan 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
            01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 diğer aylar için tıklayın

Kitap

Herzog & De Meuron 1978-1988 : The Complete Works
by Gerhard MacK
List Price: $85.00
Our Price: $68.00
You Save: $17.00 (20%)
Hardcover - 208 pages Vol 1 (October 1997)
Avg. Customer Rating: 5.0 out of 5 stars

Kitap

Herzog & De Meuron
by Wilfried Wang
 List Price: $29.95
Our Price: $23.96
You Save: $5.99 (20%)
Paperback - 192 pages 2 edition (December 2000)
Avg. Customer Rating: 5.0 out of 5 stars

Kitap

Herzog & de Meuron
by Gerhard MacK (Editor)
 List Price: $98.00
Our Price: $78.40
You Save: $19.60 (20%)
Hardcover - 250 pages Vol 3 (January 1, 2001)

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz