reklam

Haberler
23 Nisan 2001 Pazartesi

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

  Türk müteahhitlerden 2.3 milyar dolarlık çıkarma
Türk müteahhitleri, yurt dışında kazanılan en büyük uluslararası ihaleye imza attı.  EPİT Polska adı altında bir araya gelen Borova, Bektaşoğlu - Pasiner, Troyka, Emsaş, Karahan, Mimtur, Cenk firmaları, Kanadalı Lavalin ve Alman İnteba ile birlikte AB’nin Polonya’da gerçekleştireceği "AB Doğu Uç Sınırı, Ekonomik Gelişme ve Kalkınma" programı çerçevesindeki 2 milyar 300 milyon dolarlık projeyi üstlendi.
22 Nisan 2001 Milliyet

Mavi Jeans tasarımın geleceğini tartışıyor
Mavi Jeans'in düzenlediği 'Uçuk Mavi Tasarım Günleri'ne, Milano'daki Domus Academy'de Lisansüstü Programları Tasarım Bölümü Direktörlüğü'nü yapan Dante Donegani'nin sunumuyla devam edecek. Dünyaca ünlü firmaların yanı sıra Türkiye'deki çeşitli şirketler için tasarımlar gerçekleştiren İtalyan Mimar Dante Donegani tasarım günleri kapsamında, 29 Nisan'da İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde 'Tasarım için Bir Gelecek' başlıklı bir sunum gerçekleştirecek.
22 Nisan 2001 Finansal Forum

BTM'den dev yatırım
BTM Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Levent Ürkmez, İzmir Kemalpaşa'da 20 milyon dolarlık bir yatırımla kağıt ambalaj tesisi kuruyor. Ekonomik krize karşın yatırıma devam ettiklerini kaydeden Ürkmez, yeni yatırımlarının bölgede yer alan 5 firma ile ortaklaşa kuracakları otoprodüktör enerji üretim tesisi olacağını söyledi. Yıl sonuna kadar dolar bazında yüzde 6 büyümeyi planladıklarını ve krize rağmen bu hedefe ulaşacaklarını ifade eden Ürkmez , 'şu an piyasaların açılmasını bekliyoruz. Belli sektörle oldukça etkilenecek ama en az zarar görecek sektörler arasındayız' dedi. 
22 Nisan 2001 Finansal Forum

Müteahhit göçük altında
Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, devalüasyonun inşaat sektörüne etkisi ile ilgili olarak, “Deprem konutlarını yapan müteahhitler devalüasyon nedeniyle göçük altında kaldı” dedi. Aygün konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, “Bayındırlık Bakanlığı birim fiyatları” ve “anahtar teslimi sabit fiyatlarla” iş alan müteahhitlerin devalüasyon sonrası dövizdeki aşırı yükselme nedeniyle taahhütlerini yerine getiremediklerini bildirdi. Aygün, müteahitlere fiyat farkı verilmemesi halinde, inşaatlara kilit vurulacağını ve binlerce kişinin işsiz kalacağını savundu.
22 Nisan 2001 Türkiye

Design Plus Vaillant’ın
Vaillant’ın dört yeni ürünü Frankfurt’ta gerçekleşen Sıhhi Tesisat ve Isıtma Teknolojisi alanının uluslararası platformdaki lider fuarı ISH 2001’de “Design Plus Ödülü” aldı.
22 Nisan 2001 Türkiye

Hazine arazilerine değer biçildi: 119 katrilyon
Hazine arazilerinin değeri 119 katrilyon. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ülke genelindeki Hazine adına kayıtlı arazilerin envanter çalışması tamamlandı. Kentsel ve kırsal alanda 1 milyon 200 bin adet parsel olduğunun tespit edildiği çalışmada, kırsal alanlar için 81 katrilyon, kentsel alanlar için 38 katrilyon lira değer biçildi.
22 Nisan 2001 Türkiye

Sümela Manastırı'nın restorasyonu
Kültür Bakanı İstemihan Talay, sel ve heyalan sonucu Sümela Manastırı'nda oluşan tahribatın onarımı için 150 milyar liralık yeni bir katkı sağlayacaklarını bildirdi.
21 Nisan 2001 Turk.net

Başkent'te gecekondular artıyor
Başkent'te imar affının uygulandığı 1984 yılından bu yana 33 bin 97 gecekonduya kapı numarası verildiği bildirildi. İlçe belediyelerinin gecekondu yapımını engelleme çalışmalarına ve kentsel dönüşüm projelerini hayata geçirmeye başlamalarına rağmen gecekondu yapımı devam ediyor
21 Nisan 2001 Turk.net

Kleopatra'ya beton hançer
Muğla Gökova Körfezi'nde yer alan ve Kleopatra Adası olarak da adlandırılan Sedir Adası beton yapılaşmaya açıldı.Geçtiğimiz yıllarda doğa ile uyumlu ahşap malzemelerden yapılan restoran ve bilet gişesi gibi tesisler yıkıldı. Söz konusu tesisler, Kültür Bakanlığı'nın verdiği izinle beton bloklar kullanılarak yeniden yapılmaya başladı. Yöre sakinleri, doğal SİT alanı içindeki köylerde bir çivi çakılmasına izin verilmezken, tarihi adada Kültür Bakanlığı'nın yapılaşmaya izin vermesine tepki gösteriyorlar. Çamlı köyündeki vatandaşlar, kendi köylerinde evlenen gençler için küçük bir baraka yapımına dahi izin verilmediğini, evlenen gençlerin ahır denilebilecek yerlerde barındığına dikkati çekerek, tarihi adada yapılaşmaya izin verilmesini hayretle karşıladıklarını dile getirdiler.
23 Nisan 2001 Zaman

Antik Kent ortaya çıkarılıyor
Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesindeki (Hisarönü) antik kent kalıntılarının, toprak altından çıkarılması için bölgede arkeolojik kazı yapılması isteniyor.Filyos Belediye Başkanı Hilmi Uzun, yaptığı açıklamada, beldedeki Hisartepe ve çevresinde Roma, Helenistik ve Bizans dönemlerinden kalan antik kent, tiyatro, kale, su kemeri, seramik parçaları, kilise, lahit ve kapakları gibi birçok tarihi eser ile kalıntıların yer aldığını söyledi.
22 Nisan 2001 Zaman

Kurtköy'e hatır uçuşu
Pendik'teki Sabiha Gökçen Havaalanı'na yolcu azlığından tarifeli sefer düzenlenemiyor. THY 28 Nisan'da başlatacağı seferleri iptal edebilecek.Yaklaşık 660 trilyona mal olan Pendik'teki Sabiha Gökçen Havaalanı, sadece charter (tarifesiz) seferleriyle adeta "hatır uçuşlarına" hizmet veriyor.Yolcu azlığı nedeniyle 29 Ocak'ta başlattığı seferleri 3 Nisan'da durdurma kararı alan ve bu süre içinde 100 bin dolar zarar eden Türk Hava Yolları'nın ardından, Kurtköy'e sefer düzenleyen Moldova Havayolları da yine yolcu azlığı nedeniyle seferlerini iptal etti.
23 Nisan 2001 Zaman

Gecekondular hızla artıyor
Başkent'te imar affının uygulandığı 1986 yılından bu yana 33 bin 97 gecekonduya kapı numarası verildiği bildirildi.İlçe belediyelerinin gecekondu yapımını engelleme çalışmalarına ve kentsel dönüşüm projelerini hayata geçirmeye başlamalarına rağmen gecekondu yapımı devam ediyor. Gecekondulaşmanın en yoğun yaşandığı bölgelerin başında Mamak geliyor. Mamak'ta 1986 yılından bu yana 11 bin 848 kaçak konuta kapı numarası verildi.
22 Nisan 2001 Zaman

Kervansaraya ödenek çıktı
Erzincan'ın sayılı tarihi eserlerinden olan Tercan Mamahatun Kervan Saray'ı unutulmadı ve DYP Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle'nin girişimleri ile Kervan Saray'a 30 milyar liralık ödenek çıkarıldı. TBMM Başkanlık Divan Üyesi ve TBMM Kültür–Sanat Komisyonu üyesi olan DYP Milletvekili Sebahattin Karakelle, çıkarılan ödenekle Tercan Mamahatun Kervan Sarayı'nın restore edileceğini açıkladı.
23 Nisan 2001 Zaman

MODEKO'2001 İzmir'de kapılarını açıyor
Türk mobilya imalatçıları ile bu sektöre hizmet veren ağaç işleme makinaları sektörünü biraraya getiren 12. MODEKO'2001 Mobilya ve Dekorasyon, Ev ve Büro Mobilyaları Fuarı ziyaretçilere kapılarını açıyor.
EFOR Fuarcılık tarafından 24 - 29 Nisan tarihlerinde İzmir'de gerçekleştirilecek olan fuar, Türkiye Ağaç İşleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu ile İzmir Marangozlar ve Bilimum Ağaç İşleri ile Uğraşanlar Odası desteğiyle gerçekleştiriliyor.
23 Nisan 2001 Finansal Forum

Elmor'dan kalite atağı
E.C.A ve Serel'in pazarlama şirketi ELMOR Tesisat Malzemeleri, kendi sektöründe TSE - EN - ISO 9002 Belgesi alan ilk şirket oldu. TÜYAP Seramik ve Banyo Ürünleri Fuarı'nda düzenlenen ödel töreninde ELMOR Genel Müdürü Önder Kıratlılar TSE belgesini, TSE İstanbul Bölge Müdürü Savaş Avcı'nın elinden aldı. Törende konuşan Kıratlılar, Elmor'un bu başarısının kalite konusundaki çabalarının bir sonucu olduğunu söyleyerek bu doğrultuda yollarına devam edeceklerini ifade etti. Şirketin Elginkan Şirketler Topluluğu içinde E.C.A ve Serel'in dağıtımı ve satışını gerçekleştirdiğini söyleyen Kıratlılar, Türkiye genelinde 400 bayi ve 10 bin satış noktası ile hizmet verdiklerini ifade etti.
23 Nisan 2001 Finansal Forum

Restore edilen Trabzon Müzesi açıldı
Restore edilen Trabzon Müzesi, Kültür Bakanı İstemihan Talay tarafından açıldı. Talay, tarihi eserlerin, içlerindeki anılarla tarihin bir parçası olarak yaşadıklarını belirterek, ''Kostaki Konağı gibi binalar cansız gibi görünmelerine rağmen aslında canlıdırlar. Onların ruhları olduğuna inanırım. İçlerindeki anılarla tarihin bir parçası olarak yaşıyorlar'' dedi.
22 Nisan 2001 Turk.Net

Pendik toplu konut alanı TEM ile buluştu
Büyükşehir Belediyesi’nce 5 trilyon lira harcamayla yapımı tamamlanan Eşref Bitlis Paşa Caddesi ve Pendik Toplu Konut Alanı Tem Bağlantı Yolu Başkan Gürtuna’nın katıldığı bir törenle 21 Nisan Cumartesi günü Saat 11.00’de hizmete açıldı.
22 Nisan 2001 İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Karadeniz çöp sahile dönüşüyor
Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde yapılması planlanan hidroelektrik santralının (HES) önlenmesi konusunda önemli aşamalar sağlandığını belirten uzmanlar, bölgede kurulması planlanan yaklaşık 100 HES için de çalışmalar başlatılması gerektiğini ifade ettiler. Uzmanlar, Karadeniz kıyılarının ''çöp sahile'' döndüğüne dikkat çekerek belediyelerin ortak projelerde çalışmaları gerektiğini belirttiler. Mimarlar Odası Genel Merkezi'nce Ordu'da düzenlenen ''Karadeniz'de Çevre, Kimlik ve Mimarlık'' konulu sempozyumun sonuç bildirgesi açıklandı.
21 Nisan 2001 Cumhuriyet

Kriz "sanat pazarı"nı "şimdilik" öldürdü
Millet iş derdinde, aş derdinde... Şimdi "sanat"ı düşünmenin zamanı mı demeyiniz... Kriz olmayan dönemde millet "sanat"ı düşünüyor mu idi ki?.. Ama, kriz "uffacık" olan pazarı da öldürdü!.. Türkiye'nin sanat pazarının neden "uffacık" olduğunu rakam vererek açıklayayım. İngiltere'de faturaya dayalı antika, resim, heykel alım satımlarının yıllık cirosu 30 milyar dolar dolayındadır. Türkiye'de faturaya dayalı antika, resim, heykel alım satımlarının cirosu 12 ila 15 milyon dolar, bilemediniz 20 milyon dolardır.
22  Nisan 2001 Milliyet - Güngör Uras

  "Doğa Çocuk Köyü"nde 4-12 arasındaki çocuklara spor, eğlence ve dinlence imkanları yaratılacak..
Şişli Belediyesi; Orman Bakanlığı ve ÇEKÜL Vakfı'yla işbirliği yaparak Fatih Çocuk Ormanı'nın Şişli ilçe sınırları içerisinde kalan 47 hektarlık bölümünde kuracağı "Doğa Çocuk Köyü"nün temelini yarın atıyor. 4-12 yaş arasındaki çocuklara spor, eğlence dinlence ve sağlıklı yaşam olanaklarını yaratmak, doğa sevgisini oyun oynama hazzı içinde kazandırmak amacıyla kurulacak çocuk köyünün 18 ayda tamamlanması hedefleniyor. İçerisinde eğlence parkları, yürüyüş ve spor parkurları, eğitim alanları, oyuncaklı eğitim odaları yer alacak komplekste, eğitimle oyunu bir arada yaşayacak olan çocuklar, bitki yetiştirmeyi, ağaç dikmeyi, toplumsal kuralları kollektif olarak öğrenecek.
22  Nisan 2001 Sabah 

Tarihi eserleri sehpa yaptılar
İZMİR Tarih ve Sanat Müzesi protokolünün imza töreninde verilen kokteyl bir rezalete sahne oldu. İzmir Arkeoloji Müzesi’nde düzenlenen kokteylde bazı misafirler kültablalarını ve içeceklerinin boşlarını masa yerine tarihi eserlerin üzerine bıraktılar.
23 Nisan 2001 Milliyet

Nisan 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
            01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 diğer aylar için tıklayın

Etkinlik

Yıldız Buluşması Tasarım Tartışmaları ve Sergisi
16-18 Mayıs  2001, Yıldız Teknik Üniversitesi Oditoryumu


KALEKİM

Etkinlik

Seramik&Banyo Ürünleri Fuarı 2001
17-22 Nisan 2001, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi

Kitap

Le Corbusier: Paris-Chandigarh
by Klaus-Peter Gast, Arthur Ruegg
List Price: $95.00
Our Price: $76.00
You Save: $19.00 (20%)

Kitap

Brunelleschi's Dome : How a Renaissance Genius Reinvented Architecture
by Ross King
List Price: $24.00
Our Price: $19.20
You Save: $4.80 (20%)

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz