reklam

Haberler
17 Nisan 2001 Salı

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

Tarihi Amasya Saat Kulesi onarılacak
1865 yılında Ziya Paşa döneminde Yeşilırmak kenarına yapılan tarihi saat kulesi, 1938 yılında meydana gelen depremde yıkıldı. Amasya Belediyesi, Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan saat kulesinin yapılması için gerekli izini aldı ve çalışmalara başladı.Amasya Belediye Başkanı Hüseyin Baş, saat kulesinin aslına uygun olarak yeniden inşa edileceğini belirterek, A.A muhabirine şunları söyledi:“Tarihi zenginlikleriyle dolu olan şehrimizde birçok eser çeşitli nedenler yüzünden tahrip edilmiş. Biz bunlardan tamamen yok olanları yeniden canlandırmak, tahrip olanları restore edebilmek, sağlam olanları ise koruyabilmek için Amasya Kültür ve Tabiat Varlıkları’nı Koruma Vakfı’nı (AKTAV), kurduk.
17 Nisan 2001 NTVMSNBC

Boğaz üst yolu hala bitmedi!
Japonlar'a yaptırılan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü 3 yılda tamamlandı, Karayolları'nın Beykoz-Kavacık yolunda 7 yıl önce inşaasına başladığı viyadük ve tünel ise hala bitmedi. ANADOLU yakasındaki trafik yoğunluğunu rahatlatmak amacıyla yapımına başlanan "Boğaz Üst Yolu", çalışmaların kaplumbağa hızıyla sürmesi nedeniyle bir türlü devreye giremiyor. 1993 yılında temeli atılan yoldaki en önemli bağlantı olan 642 metrelik Ziya Çakmak Viyadüğü'nün yapımı ödenek yokluğu nedeniyle sürdürülemiyor. Sahil yoluna alternatif oluşturacak yoldaki 700 metrelik Halit Ulukurt Tüneli'nin inşaatı da yarım kalmış olarak bekliyor. 7 yıllık sürede yüzde 70'i tamamlanan, kalan bölümlerinin yapımı aylar önce duran projenin gecikmesi Anadolu yakasında trafik sorununun her geçen gün daha da büyümesine neden oluyor.
16 Nisan 2001Sabah

Hazine temizliği
Küçükçekmece Belediyesi, Hazine arazisi üzerine kaçak olarak yapılan tesis ve binaları tek tek yıkmaya başladı... İSTANBUL'da kaçak yapılaşmanın en yoğun olduğu ilçeler arasında yer alan Küçükçekmece'de, Hazine arazisi üzerine izinsiz olarak kondurulan binalara müdahale ediliyor. Yıkım çalışmalarına ilk olarak halı saha ve büfeler ile fabrikaların ilave inşaatlarından başladıklarını söyleyen Küçükçekmece Belediye Başkanı Halidun Özbatur, "Hazine'nin bize bildirdiği tüm işgallari sona erdireceğiz" diyor.
16 Nisan 2001Sabah

Mecburi Standard Tebliği
TS 500/Şubat 2000 "Betonarme Yapıların Tasarım ve Yapım Kuralları" Standardı Tadil Teklifi Standardı Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Teknik Kurulunca 06 Şubat 2001 Tarihli Toplantısında tadil edildi. Tebliğ 13 Nisan 2001 Resmi Gazete'de yayımlandı.  Mecburi Standartlar Resmi Gazete'de yayımlandığı tarihten 3 ay sonra mecburi olarak uygulanmaya başlayacak. Bu Standardın yürürlüğe gireceği tarihten önce ihalesi ilan edilmiş kamu yapılarında ve inşaat ruhsatı alınmış  özel yapılarda bu standard hükümleri aranmayacak.
14 Nisan 2001 Arkitera

Arkitera.com'un kullanıcıları arasında düzenlediği "Mimari Yarışmalar" anketi sonuçlandı
Bir ay içinde yapı ve tasarım sektöründen 244 profesyonelin oy kullandığı anket çalışması cookie ve IP korumalı olarak gerçekleştirildi, bu sayede ankete katılanların birden fazla sayıda oy kullanması engellenmiş oldu.
16 Nisan 2001 Arkitera

Küçükayasofya'yı restore etme kampanyası
Küçükayasofya Camii'nin restorasyonunu sağlamak amacıyla kampanya başlatıldı.
Sultanahmet Rotary Kulübü Başkanı Gül Küçükserim, bölgedeki tarihi dokuyu korumaya yönelik çalışmalarda bulunduklarını, yaklaşık 1600 yıllık tarihe sahip Küçükayasofya Camii'nde yaptıkları incelemelerde, binanın neredeyse çöküntü haline geldiğini gördüklerini belirtti.
16 Nisan 2001 Turk.net

Polat, SERKAP Başkanı
ANKARA - Seramik Kaplama Malzemeleri Üreticileri Birliği (SERKAP) Başkanlığına, oy birliğiyle Ege Seramik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adnan Polat seçildi. SERKAP’tan yapılan açıklamaya göre, 19 üyesi bulunan birliğin kuruluşundan bugüne başkanlığını yürüten Kaleseramik Murahhas Azası Süleyman Caner de, Başkan Yardımcısı olarak SERKAP’ın çalışmalarına desteğini sürdürecek.
17 Nisan 2001 Türkiye

Celal Doğan'dan ''belediyecilik'' uyarısı
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, gerekli önlemler alınmadığı takdirde, belediyecilik alanında pek yakında bir ''facianın yaşanabileceğini'' söyledi.
16 Nisan 2001 Turk.net

Gürçeşme'de yıkım başladı
İzmir Konak Belediyesi Gürçeşme Dayko'da trafiği engelleyen 17 binanın yıkımına başladı
Toros ve Dayko semtlerinden Gürçeşme Caddesi'ne inişte trafik sorunu yaşanmasına neden olan 17 binanın yıkımına Konak Belediyesi ekipleri tarafından başlandı.
3502-3504 sokaklarda yer alan ve istimlak bedeli olarak 125 milyar lira ödenen binaların yıkılmasından sonra 2991 metrekarelik alan boşalacak ve belediye tarafından bölgede yeşil alan düzenlemesi gerçekleştirilecek
17 Nisan 2001 Yeni Asır

Örnekköy'e baraj
Büyükşehir Belediyesi Örnekköy yamaçlarında 2 milyon metreküp su kapasiteli baraj ile rekreasyon alanının yapımına başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, daha çok görsel ve reakratif amaçlı olarak inşa edilecek Bostanlı Barajı'nın yapımına başlıyor. 2 milyon metreküp su kapasiteli olacak baraj önümüzdeki aylarda ihale edilecek. Barajın dolgusu için Büyükşehir Belediyesi bir taşocağı kuracak. Yaklaşık 6 trilyon liraya mal olacak baraj için 30 dönüm alanda çalışma yürütülecek.
17 Nisan 2001 Yeni Asır

Veli Göçer'e tutuklama
Marmara depreminde Yalova ve Çınarcık'ta yaptırdığı konutların yıkılmasıyla 166 kişinin ölümünden sorumlu tutulan müteahhit Veli Göçer'in tutuklanmasına karar verildi.Konya 6'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'nin görevsizlik kararı vermesi üzerine 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen davanın dünkü duruşmasında mahkeme, bildirdiği adreslerde bulunamayan Veli Göçer'in tutuklanmasını, gıyabi tutuklu Can Göçer, Derya Bilgin ve İsmet Kösebalan'ın yakalanması için savcılığa yeniden talimat yazılmasını kararlaştırdı. Sanıklar altı aydan beş yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.
17 Nisan 2001 Radikal

Düzce İmar Planı hazır
Düzce'yi geleceğe taşıyacak imar planı nihayet Belediye Meclisi'nden onaylanarak askıya çıkarıldı.Yeni imar planı 1 aylık askı ve itiraz süresi sonrasında 5 yıllık bir plan çerçevesinde uygulanacak. Düzce şehir merkezinde zemin etüdleri raporuna bağlı olarak konutlaşmanın ve yeşil alanların dikkate alındığı yeni imar planında, şehir içi trafiğin ancak orta vadeli düzenlemelerle rahatlatılacağı görülüyor.
17 Nisan 2001 Zaman

Ankara’da moloz denetimi
Çankaya Belediye Başkanı Haydar Yılmaz, atık ve molozların “taşıma izin belgesi” verilmiş araçlarla Atatürk Orman Çiftliği ve Mühye Köyü civarında belirlenen yerlere dökülmesini istedi.Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, inşaat sezonunun başlamasıyla birlikte kentsel kirliliğe yol açan inşaat atıklarının düzenli bir biçimde taşınması ve belirlenen bölgelere boşaltılması amacıyla denetimlerin yoğunlaştırıldığını belirtti.
17 Nisan 2001 NTVMSNBC

İzmir’in yolları yenileniyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Beton, Asfalt ve Enerji Üretim Tesisleri A.Ş. (İZBETON) Genel Müdürü Hüsamettin Ender, İzmir’de yeni yol yapımı ve mevcut yolların düzeltilmesi için toplam 542 bin ton asfalt kullanıldığını söyledi.Ender yaptığı açıklamada, kentin çeşitli noktalarında bulunan ve tamir gerektiren yolların bakımının yapıldığını, bazı bölgelerde ulaşımı kolaylaştırmak için yeni yollar açıldığını kaydetti.
17 Nisan 2001 NTVMSNBC

 Bizans'ta son siyaset!
Zeyrek'teki Pandokrator Manastırı, 900 küsur yılın öyküsünü barındırıyor. Manastırın bugünkü adı Molla Zeyrek Camii. Manastırda Bizans'ın dört imparatoru, bir kraliçesi ve bir ana kraliçesinin mezarları bulunuyor. Manastırdan bozma cami, cemaati kalmadığı için işlevini yitirmiş. Bizans entrikalarını içinde barındıran tarihi binanın kurtuluşu, Zeyrek müzesine dönüştürülmekte.
16  Nisan 2001 Cumhuriyet- Deniz Som

Kıbrıs'ta da 'yağma yasası'
Kuzey Kıbrıs'ta yasadışı oldukları için eleştirilen ve önlenmesi istenen ''gecekondu'' statüsündeki toplu konutları affetmeyi ve yenilerini özendirmeyi amaçlayan yasa tasarısına KKTC Mimarlar Odası karşı kampanya başlattı... Kıbrıs Mimarlar Odası'nın genel kurul toplantısında gecekondulaşma ile ilgili bir bildiri dağıtıldı. 
16  Nisan 2001 Cumhuriyet

Topkapı Sarayı'na madalya
TOPKAPI Sarayı Müzesi, İspanyol Antikacılar Birliği tarafından ‘altın madalya’yla ödüllendirildi. Müze Müdürü Filiz Çağman'ın yakasına madalyayı takan Birlik Başkanı Manuel Puig Vidal, İstanbul'a gelen İspanyol turistlerin, müzeye hayran kaldıklarını söyledi. Vidal, Topkapı Sarayı Müzesi'nin İspanya'da ve özellikle Barcelona'da tanındığını belirterek, ‘‘İstanbul'u her gören buraya hayran kalıyordu. Bu madalyayı ilk kez bir müzeye vermemizin en büyük nedeni bu’’ dedi.
17 Nisan 2001 Hürriyet

Nisan 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
            01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 diğer aylar için tıklayın

Etkinlik

Yıldız Buluşması Tasarım Tartışmaları ve Sergisi
16-18 Mayıs  2001, Yıldız Teknik Üniversitesi Oditoryumu


KALEKİM

Etkinlik

Seramik&Banyo Ürünleri Fuarı 2001
17-22 Nisan 2001, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi

Kitap

Architectural Graphic Standards for Architects, Engineers, Decorators, Builders and Draftsmen
by Charles George Ramsey, Harold R. Sleeper (Editor), ha Sleeper
Our Price: $49.95

Kitap

Fodor's 2001 New York City (Fodor's New York City)
List Price: $15.50
Our Price: $12.40
You Save: $3.10 (20%)
Paperback - 448 pages Book&Map edition (August 29, 2000)
Amazon.com Sales Rank: 6,607

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz